Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζοβάνε Καμπράλ: Γκολ της χρονιάς με Καίσαρα! Πήρε φόρα μετά τον κορωνοϊό - Μεταγραφή 5,5 εκατομμυρίων
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-11 19:50:00

"Ο... νέος Ποντένσε για Ολυμπιακό" - Γκολ της χρονιάς με Καίσαρα - Μεταγραφή 5,5 εκατομμυρίων (Vid)

του Γιώργου Κτενά και του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ο... νέος Ποντένσε για Ολυμπιακό" - Γκολ της χρονιάς με Καίσαρα - Μεταγραφή 5,5 εκατομμυρίων (Vid)

Eκρηκτικός, διεισδυτικός και δημιουργικός. Αυτόν θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς! Στο Λιμάνι... τρέχουν για τη μεγάλη μεταγραφή του εξτρέμ και ψηλά στη λίστα τους βρίσκεται ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζουν καλά ο Πορτογάλος προπονητής και ο Γκάρι Ροντρίγκεζ.

Το όνομα Ζοβάνε Καμπράλ αναδείχτηκε πολύ έντονα στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ τις τελευταίες ώρες. Ο Ολυμπιακός μετά την έλευση του Ζίνκερναγκελ θέλει να ενισχυθεί περισσότερο στα εξτρέμ. Ο 24χρονος από το Πράσινο Ακρωτήρι ήρθε σε επαφή με τους ερυθρόλευκους για το ενδεχόμενο μετακίνησης του στον Πειραιά, με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν, ότι στο κυνήγι της απόκτησής του είναι και η Μπεσίκτας από την Τουρκία.

Ο Καμπράλ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας μέχρι το 2023, χωρίς όμως να είναι αγωνιστικά πλάνα των ”λιονταριών” ενώ μετράει 97 αγώνες με 21 γκολ και 17 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περσινή σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στη Λάτσιο με απολογισμό 4 συμμετοχές και ένα γκολ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Πορτογαλία, τα«Λιοντάρια» της Λισαβόνας έχουν επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό ύψους 3.000.000 ευρώ. Παρόμοια προσφορά από την τουρκική ομάδα, η οποία του προσέφερε συμβόλαιο ύψους 1,5 εκατ.Ευρώ είχε απορριφθεί από τους Πορτογάλους, οι οποίοι σύμφωνα με πηγές αξιώνουν 5 εκατ.Ευρώ, ένα ποσό που πλησιάζει τη χρηματιστηριακή αξία του ποδοσφαιριστή (ανέρχεται στα 5,5 εκατ.Ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt).

Κάνει άνω-κάτω τις άμυνες

Αγωνίζεται στη θέση του αριστερού εξτρέμ, αν και δεξιοπόδαρος και μπορεί να καλύψει και την δεξιά πτέρυγα, αλλά και να αγωνιστεί πίσω από τον φορ. Όπως καταλαβαίνετε, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι επιλογή Πέδρο Μαρτίνς, από τη στιγμή που προέρχεται από την πορτογαλική αγορά. Μάλιστα το γεγονός, ότι ο παίκτης είναι βραχύσωμος (1,74 μ.) φέρνει στο νου έναν άλλο ποδοσφαιριστή που μάγεψε στην αριστερή πτέρυγα και είχε παρόμοιο καλούπι. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό για τη Γουλβς. Μάλιστα παρουσιάζει κάποια παρόμοια στοιχεία. Είναι εκρηκτικός, διεισδυτικός, με έφεση κυρίως στη δημιουργία και στο να κάνει άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες.

Γκολ της χρονιάς και τρελή ρέντα μετά την καραντίνα

Ο Καμπράλ γεννήθηκε στο νησί Ασομάδα που ανήκει σε μία συστάδα νήσων που βρίσκονται προς τα νότια του Πράσινου Ακρωτηρίου. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις Ακαδημίες της Γκρέμιο, το 2014 μετεπήδησε στις Υποδομές της Σπόρτινγκ. Το ντεμπούτο του με τη Σπόρτινγκ Β το έκανε τον Αύγουστο του 2016, ενώ έναν χρόνο αργότερα κλήθηκε από τον Χόρχε Ζέσους για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα για την καλοκαιρινή προετοιμασία αλλά επέστρεψε στη δεύτερη ομάδα. Το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα το σκόραρε τον Σεπτέμβριο του 2018 κόντρα στη Φεϊρένσε.

Μετά από μερικούς μήνες, τον Δεκέμβριο, στο ντεμπούτο του Κάιζερ στον πάγκο της ομάδας της Λισαβόνας, ο παίκτης σημείωσε ένα φοβερό γκολ στη νίκη με 3-1 επί της Ρίο Άβε. Ήταν ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό, εκτός περιοχής, σουτ με το αριστερό (αν και δεξιοπόδαρος είπαμε), το οποίο καρφώθηκε στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακα. Εκείνο το τέρμα, στο τέλος της σεζόν, αναγνωρίστηκε ως «γκολ της χρονιάς».

Τον Ιούνιο του 2020, μετά από τρίμηνη καραντίνα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Καμπράλ επέστρεψε πολύ φορτσάτος. Σημείωσε τέσσερα γκολ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Μάλιστα τα δύο τα πέτυχε εναντίον της Μπελενένσες, πριν φύγει τραυματισμένος στο ημίχρονο. Γι'αυτό το επίτευγμα αναδείχτηκε παίκτης του μήνα στην πορτογαλική λίγκα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Καμπράλ είναι διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι. Στον Ολυμπιακό θα βρει τον συμπαίκτη του στην Εθνική, Γκάρι Ροντρίγκες, με τον οποίο βρέθηκαν στην αποστολή του Κάπο Βέρντε στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο… νέος Ποντένσε και οι τραυματισμοί

Ο Πέδρο μαρτίνς γνωρίζει άριστα την περίπτωσή του Ζόβανε Καμπράλ και το sportdog έψαξε, ρώτησε και έμαθε τα πάντα γύρω από τον παίκτη.

Γιατί έπαιξε το πρώτο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στην Σπόρτινγκ αλλά τον χειμώνα πήγε για έξι μήνες δανεικός στη Λάτσιο. Κώστας Ζάγκας και Γιάννης Γιαννούλας, δημοσιογράφοι που γνωρίζουν άριστα το πορτογαλικό και ιταλικό ποδόσφαιρο, αντίστοιχα, μας είπαν τα πάντα γύρω από την περίπτωσή του.

"Στην Σπόρτινγκ δεν ήταν βασικός, για αυτό και τον έδωσαν στη Λάτσιο - Για να παίζει. Καλός παίκτης, όταν άρχισε την καριέρα του ήρθε ως καλό ταλέντο στην Σπόρτινγκ, αλλά έβγαζε τραυματισμούς διαρκώς και, μοιραία, δεν είχε σταθερή απόδοση. Αλλά είναι καλός τεχνίτης, ντριπλαδόρος, γρήγορος. Γενικά είναι καλός όταν δεν χτυπάει. Παίζει ως εξτρέμ αριστερά και δεξιά αλλά κυρίως αριστερά", ανέφερε αρχικά, μέσω του sportdog, ο Κ. Ζάγκας και στη συνέχεια πρόσθεσε για το αν μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό:

"Προφανώς και μπορεί να το κάνει, αρκεί να είναι υγιής και χωρίς τραυματισμούς. Γιατί μέχρι στιγμής έχει ταλαιπωρηθεί στην καριέρα του. Έχει ταλέντο, θυμίζει η περίπτωσή του τον Ποντένσε αλλά λίγο πιο κάτω".

Από την πλευρά του, ο Γ, Γιαννούλας μάς μίλησε για τη θητεία του Καμπράλ στη Λάτσιο, στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν: "Δεν πρέπει να έπαιξε πάνω από τρία παιχνίδια, βασικός ήταν στο ματς με Ουντινέζε και στην τελευταία συμμετοχή του, εναντίον της Βερόνα, πέτυχε ένα γκολ. Ακραίος, τον είχε βάλει φορ όμως στο ματς με την Ουντινέζε γιατί δεν είχαν άλλον. Δεν έπαιξε καθόλου όμως. Παλιότερα έγραφαν οτι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά είναι 24 ετών και ακόμα δεν τον έχουμε δει. Πάντως δεν έχασε παιχνίδι λόγω τραυματισμού, τον άφηνε στον πάγκο ο προπονητής στη Λάτσιο, δεν ήταν τραυματίας".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγαλύτερη... βόμβα Μαρινάκη - "Πιάνιτς για Ολυμπιακό" - "Μάχη" με Μαρσέιγ και Ρόμα!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags