Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κλάση και έφεση στο σκοράρισμα! Δεν είναι σούπερ σταρ - "Σκοτώθηκε" με πρώην του Ολυμπιακού
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-12 16:38:00

Εξτρέμ με γκολ στο Καραϊσκάκη - Κλάση και ταχύητητα - "Σκοτώθηκε" με πρώην του Ολυμπιακού! (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Εξτρέμ με γκολ στο Καραϊσκάκη - Κλάση και ταχύητητα - "Σκοτώθηκε" με πρώην του Ολυμπιακού! (Vid)

Όλο το στόρι για έναν από τους παίκτες που εξετάζει ο Ολυμπιακός. Ποιά είναι τα δυνατά του στοιχεία. Ανταποκρίνεται το βιογραφικό του για τους πρωταθλητές Ελλάδας; Ποιό στόρι ιντριγκάρει.

Μπορεί το επίθετό του να θυμίζει την πρωτεύουσα της Κολομβίας, ο Τεό Μπονγκοντά όμως γεννήθηκε στη Σαρλερουά του Βελγίου και έχει κονγκολέζικες ρίζες. Ο 26χρονος είναι μία από τις περιπτώσεις ακραίων επιθετικών που απασχολούν τον Ολυμπιακό σύμφωνα με το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ. Η ομάδα του Πειραιά όμως, όπως αναφέρουν βελγικά δημοσιεύματα, δεν παίζει μόνη της στην υπόθεση, αφού την περίπτωση του εν λόγω ποδοσφαιριστή εξετάζουν επίσης Φενέρμπαχτσε, Ρέιντερς και Αλ Αΐν.

Ο Μπογκοντά έχει συμβόλαιο με τη Γκενκ μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι βρίσκεται υπό πώληση, μετά από μία σεζόν στην οποία πέτυχε 13 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ σε 43 εμφανίσεις.

Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται εκεί από το 2019, όταν και τον αγοράσε έναντι 7 εκατ.Ευρώ από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, όπου είχε περάσει μεγάλο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας, η οποία είχε επίσης ποδοσφαιρικούς σταθμούς τη Θέλτα, αλλά και την Τράμπζονσπορ. Τον Νοέμβριο του 2020, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Σιντ Τρούιντεν, για το βελγικό πρωτάθλημα, σημείωσε δύο γκολ ασύλληπτης ομορφιάς και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-1.

Σε αυτήν την αναμέτρηση έδειξε τη μεγάλη κλάση του και την εκτελεστική του δεινότητα. Στο 0-1 κατάφερε να περάσει τη μπάλα στην κυριολεξία από το μάτι της βελόνας, ανάμεσα σε αμυντικό και τερματοφύλακα. Η ομάδα του ισοφαρίστηκε, αλλά εκείνος είχε ξανά τη λύση με μία καταπληκτική έμπνευση στον αιφνιδιασμό, καθώς είδε τον τερματοφύλακα Σμιντ εκτός εστίας και τον κρέμασε με μία επαφή στη μπάλα. Ήταν η τέλεια εκτέλεση.

Στο τέλος του ίδιου μήνα ο Μπονγκοντά είχε αναδειχθεί Man of the Match στην αναμέτρηση με τη Μουσκρόν. Εκείνη τη σεζόν, την ολοκλήρωσε με 18 γκολ, 10 ασίστ σε 39 ματς. Ήταν η παραγωγικότερη αγωνιστική περίοδος της καριέρας του, στην οποία έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια στα πόδια του. Συγκεκριμένα μετρά 11 αγώνες στο Europa League και 6 σε ομίλους Champions League, ενώ η χρηματιστηριακή αξία την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται στα 7 εκατ.Ευρώ.

Για να σχηματίσουμε καλύτερη εικόνα από τον Τεό Μπογκοντά απευθυνθήκαμε στον Νίκο Μπέλτσο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το πρωτάθλημα Βελγίου στην εφημερίδα «KingBet» και έχει εντρυφήσει στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Ταχύτητα με έφεση στο σκοράρισμα

«Ζήτησε ο ίδιος να φύγει από την Γκενκ. Αν ήταν στο χέρι της ομάδας προφανώς θα τον κρατούσε, γιατί όπως αναφέρετε και στο ρεπορτάζ σας, είχε καταβάλλει διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να τον αποκτήσει», ήταν το πρώτο σχόλιο του συνάδελφου, ο οποίος έχει πολύ καλή άποψη για την αγωνιστική εικόνα του ποδοσφαιριστή.

«Είναι πολύ καλός στο ένας με έναν, διεισδυτικός και γρήγορος. Η ταχύτητα είναι το μεγάλο του ατού. Αυτό που μαγνητίζει είναι η έφεση στο σκοράρισμα. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν», αναφέρει.

Το ερώτημα είναι, κάνει για τον Ολυμπιακό βάσει βιογραφικού; «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αποτελέσει πολύ καλή προσθήκη για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν λέω, ότι μπορεί να γίνει σούπερ σταρ. Αλλά θα ήταν μία χρήσιμη μεταγραφή», υποστηρίζει.

"Σκοτώθηκε" με Στορκ

Κατά τον γνώστη του βελικού ποδοσφαίρου υπάρχει και ένα θέμα χαρακτήρα. Όπως αναφέρει, τη σεζόν που μας πέρασε, είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τον προπονητή του, ο οποίος είναι γνωστός από το πέρασμά του από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και τη δουλειά που έκανε στην ομάδα νέων. Ο λόγος για τον Μπερντ Στορκ, ο οποίος είχε έρθει στο μέσο της σεζόν στην Γκενκ. Βέβαια ούτε ο Γερμανός

«Ήταν σκοτωμένος με τον προπονητή του. Ξέρετε ο Μπογκοντά δεν είναι ο άνθρωπος που θα γυρίσει πίσω και θα μαρκάρει. Ο Στορκ όμως είναι αυτής της νοοτροπίας. Όλοι αμύνονται, όλοι επιτίθενται. Εκεί λογικά πρέπει να... στράβωσε η δάση. Δεν είναι δηλαδή και ο ευκολότερος χαρακτήρας. Αλλά για να είμαι δίκαιος, μόνο τη συγκεριμένη χρονιά είχε δείξει τέτοια σημάδια», προσθέτει ο Νίκος Μπέλτσος μιλώντας στο Sportdog.

Βέβαια και ο Γερμανός τεχνικός είχε τη φήμη του ιδιότροπου χαρακτήρα. Χαρακτηρίστηκε πεισματάρης, μοναχικός, δογματικός αλλά αποτελεσματικός (γι'αυτό άφησε άλλωστε το στίγμα του). Μάλιστα λέγεται, ότι όταν ήταν στον Ολυμπιακό, δεν έλεγε ούτε "καλημέρα" με τον Μίτσελ.

Εν τέλει η Γκενκ δεν πέτυχε το στόχο της, δεν βγήκε Ευρώπη και ο Στορκ έφυγε. Ο παίκτης όμως, όπως όλα δείχνουν, είχε ξενερώσει.

Και τώρα εμφανίζεται το όνομά του στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, σε μία περίοδο που διαρρέται, ότι η ομάδα κινείται για έναν ακόμα εξτρέμ και πολλές περιπτώσεις κυκλοφορούν στον Τύπο. Έρχονται και φεύγουν. Αν θα περάσει ο Μπογκοντά από το επίπεδο της φήμης σε αυτό της πραγματικής μεταγραφικής κίνησης θα το μάθουμε με την εξέλιξη των υποθέσεων...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καραμπόλα" εκατομμυρίων για Ολυμπιακό με Ρενάτο Σάντσες - "Συναγερμός" για Ρέαμπτσιουκ! 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags