Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δώρο Σίλβα σε Ολυμπιακό - "Γρήγορος τεχνίτης, παίζει όλες τις θέσεις" - "Προσόντα για Εθνική Γαλλίας..."
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-30 21:14:00

Δώρο Σίλβα σε Ολυμπιακό- "Γρήγορος τεχνίτης, παίζει όλες τις θέσεις- Προσόντα για Εθνική Γαλλίας..."

του Γιώργου Κτενά
Δώρο Σίλβα σε Ολυμπιακό- "Γρήγορος τεχνίτης, παίζει όλες τις θέσεις- Προσόντα για Εθνική Γαλλίας..."

Φουλάρουν για δύο μεταγραφές στο Λιμάνι, άμεσα οι εξελίξεις! Ποιοι είναι οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στην ερυθρόλευκη λίστα, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και ποιος θα έρθει και θα πάρει αμέσως φανέλα βασικού.

Ολυμπιακός: Κοντά στον Ολυμπιακό φαίνεται ότι βρίσκεται ο 28χρονος άσος, Ιβάν Καβαλέιρο, καθώς ο Κάρλος Κορμπεράν θέλει έναν ακόμα εξτρέμ στο ρόστερ και ο Πορτογάλος της Φούλαμ καλύπτει τα θέλω του.

Ο Αντώνης Τσούτης, δημοσιογράφος που παρακολουθεί το αγγλικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε σε όλα τα στοιχεία του, αλλά και στον τρόπο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα στον Ολυμπιακό.

"Εξτρέμ με καλή τεχνική - Παίζει όπου θέλεις πίσω από τον επιθετικό - Δαντελένιος"

"Φέτος δεν υπάρχει στον χάρτη, αλλά γενικά είναι εξτρέμ με καλή τεχνική, Πορτογάλος, είχε βρεθεί στην Αγγλία και είχε φτιάξει καλό όνομα όταν η Γουλβς είχε γίνει πορτογαλική παροικία", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Στην Τσάμπιονσιπ ήταν βασικός αλλά από ένα σημείο και μετά έβγαλε τραυματισμούς, είναι σε καλή ηλικία, είναι αριστεροπόδαρος αλλά παίζει και δεξιά ή όπου αλλού θέλεις πίσω από τον επιθετικό. Είναι γρήγορος και τεχνίτης, αλλά λίγο δαντελένιος".

"Δεν θα βάλει 8-10 γκολ τη σεζόν - Δεν τον υπολογίζει ο Μάρκο Σίλβα - Στη θέση του Μασούρα"

Σκοράρει;

"Δεν το έχει πολύ με το γκολ, δεν είναι ο εξτρέμ που θα βάλει 8-10 γκολ τη σεζόν. Σε 45 ματς με τη Φούλαμ είχε 5-6 γκολ. Στη Γουλβς ήταν πιο παραγωγικός, καθώς σε 55 ματς βασικός είχε 17 γκολ. Αλλά αυτό έγινε σε βάθος 4ετίας".

Πόσα χρήματα μπορεί να ζητάει η Φούλαμ για την παραχώρησή του;

"Δεν ξέρω αν καίγεται να τον κρατήσει. Βέβαια, έχουν πάρει δύο εξτρέμ αλλά είναι και οι δύο τραυματίες. Θεωρώ ότι ο Μάρκο Σίλβα, όμως, δεν τον υπολογίζει".

Πού θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό;

"Μόνο στα άκρα μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό, αφού υπάρχει και ο Ζινκερνάγκελ, και κυρίως αριστερά, στη θέση του Μασούρα. Γιατί δεν θα έρθει για να μείνει στον πάγκο".

"Περισσεύει στη Μαρσέιγ - Αθλητικά προσόντα - Μπορούσε να φτάσει μέχρι Εθνική"

Το όνομα του Αμαβί βρίσκεται στο προσκήνιο για τους Πειραιώτες και το sportdog επικοινώνησε με τον Μιχάλη Σινάκο, δημοσιογράφο-expert τού γαλλικου ποδοσφαίρου, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τον αριστερό μπακ της Μαρσέιγ.

"Έχω δύο χρόνια να το δω γιατί δεν πολύ πολυπαίζει, είναι από πάγκο μέχρι κερκίδα. Περισσεύει, δεν κάνει για τη Μαρσέιγ, αν και έχει αθλητικά προσόντα μεν, αλλά είναι βαρυς. Τρώει εύκολα ντρίπλα ενώ και επιθετικά δεν είναι καλός - Αν και παίρνει πρωτοβουλίες. Αλλά σπάνια θα περάσει η σέντρα του, δεν είναι εύστοχος, ούτε μπορεί να γίνει απειλητικός με σουτ από σύγκληση", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Πώς έφτασε μέχρι τη Μαρσέιγ;

"Είχε καλές προδιαγραφές όταν ξεκίνησε να παίζει μπάλα στη Νις, θα μπορούσε μάλιστα να είχε φτάσει μέχρι και στην Εθνική ως τρίτη-τέταρτη λύση στους αριστερούς μπακ - Δεν είναι μικρό πράγμα στη Γαλλία αυτό. Αλλά δεν ξέρω τι έγινε μετά. Είναι στα αζήτητα πια".

"Πιο επιθετικός από Ρέαμπτσιουκ - Φούρια και ενθουσιασμός - Αυτό να βελτιώσει"

Σε σχέση με τον Λαλά, που επίσης είχε έρθει από τη Γαλλία ως μπακ που παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες, τι θα έλεγες;

"Ο Λαλά για παράδειγμα είναι επιθετικός μπακ, άσχετα αν είναι καλός ή κακός συνολικά ως ποδοσφαιριστής, κατεβαίνει στην αντίπαλη περιοχή, παίρνει πρωτοβουλίες, χτυπάει στημένα, είχε κάποια στοιχεία ως παίκτης. Ο Αμαβί ενώ κατεβαίνει στην αντίπαλη περιοχή, δεν έχει καλή τελική ενέργεια. Ο Ρέαμπτσιουκ για παράδειγμα, δεν είναι όσο επιθετικός είναι ο Αμαβί, που έχει φούρια και ενθουσιασμό να κατέβει. Αλλά χρειάζεται βελτίωση στην τελική του ενέργεια".

Στην Ελλάδα θεωρείς ότι μπορεί να πάρει άλλη ώθηση η καριέρα του;

"Το πρωτάθλημα της Ελλάδας είναι διαφορετικό και προφανώς αν μια ομάδα τον βάζει να παίζει, θα παρουσιαστεί καλύτερος με διαδοχικα παιχνίδια στα πόδια του".

"Μπορεί σε 3-5-2 - Στο μυαλό του να φύγει μπροστά - Για αυτό έρχεται στην Ελλάδα"

Μπορεί να παίξει με τριάδα στη άμυνα;

"Και σε 3-5-2 μπορεί να παίξει και να καλύψει τη θέση του φουλ μπακ, αλλά δεν θα κάνει αυτό που περιμένεις. Αλλά θα το παλέψει. Δεν βγάζει καλούς συνδυασμούς κ.λπ. Έχει στο μυαλό του να φύγει μπροστά αν βρει χώρο, αλλά δεν τελειώνει σωστά τις φάσεις. Οι σέντρες του συνήθως έβρισκαν στον πρώτο αμυντικό που ήταν μπροστά του".

Ίσως για αυτό ο Ολυμπιακός σχεδιάζει να τον φέρει στην Ελλάδα με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο και οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι στα 2 εκατ. ευρώ.

"Δανεικός θα έρθει, αλλά πρέπει να τον εμπιστευτούν και να του δώσουν ευκαιρίες, να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του. Στη Γαλλία δεν τον ήθελε κανένας στην πρώτη κατηγορία, ούτε ως δεύτερο μπακ, είχε ξεχαστεί γιατί δύο χρόνια είχε παίξει ελάχιστα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πρόβλημα" με Ελ Αραμπι και Βατσλίκ - Απαράδεκτος Ζινγκερνάγκελ - Μεγάλο το ρίσκο με Φορτούνη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags