Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αντικατάσταση Κορμπεράν, Συζητήσεις με Λοράν Μπλαν
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-18 23:36:00

Το πρώτο μεγάλο όνομα για αντι-Κορμπεράν - Απόφαση Μαρινάκη - Ανακοινώνει και δύο μεταγραφές!

του Παναγιώτη Νικολάου
Το πρώτο μεγάλο όνομα για αντι-Κορμπεράν - Απόφαση Μαρινάκη - Ανακοινώνει και δύο μεταγραφές!

Τρία σενάρια κυκλοφορούν στου Ρέντη. Δύο ξένοι και ο Έλληνας! Στο Λιμάνι θα έδιωχναν τον Ισπανό ακόμα και με νίκη στη Θεσσαλονίκη και ήδη εδώ και κάποια 24ωρα... τρέχουν για την επόμενη ημέρα. Ο νέος προπονητής, η επιστροφή Κασάμι και ο Πασχαλάκης.

Ο Ολυμπιακός των Μαρσέλο, Μπιέλ και Χάμες Ροντρίγκες, πηγαίνει στη διακοπή του πρωταθλήματος με… κατάθλιψη, τρομερή γκρίνια και με την πλάτη πλέον στον τοίχο, καθώς χωρίς αν έχει παίξει ούτε ένα ντέρμπι με ομάδα των Big-4, βρίσκεται ήδη στο -7 από τον Παναθηναϊκό που μοιάζει ασταμάτητος. Η διαφορά στη βαθμολογία όμως, είναι ίσως ένα από τα μικρότερα προβλήματα των Πειραιωτών αυτή τη στιγμή, καθώς η εικόνα της ομάδας και οι συνεχόμενες αποτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχουν δημιουργήσει ένα πάρα πολύ βαρύ κλίμα. Η πρώτη όμως αλλαγή ήδη ανακοινώθηκε…

Τίτλους τέλους στη συνεργασία του με τον Κάρλος Κορμπεράν αποφάσισε να ρίξει ο Ολυμπιακός. Μετά την ήττα των «ερυθρόλευκων» από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μάλιστα με ανατροπή, μέσα σε τέσσερα λεπτά (2-1), ο Ισπανός τεχνικός αποτελεί ήδη παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας! Πάντως, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ακόμη και εάν κέρδιζε σήμερα η ομάδα του, πολύ δύσκολο θα βρισκόταν στον πάγκο και μετά την διακοπή.

Ο νεαρός τεχνικός έκατσε λίγο περισσότερο από 1.5 μήνα πριν αποφασίσουν στον Ολυμπιακό να τον απολύσουν. Μπορεί η ερυθρόλευκη διοίκηση να είχε διάθεση να στηρίξει τον Ισπανό τεχνικό, ωστόσο τα δύο αποτελέσματα με Φράιμπουργκ και Άρη αποδείχθηκαν καθοριστικά για να κλειδώσει η αποχώρηση του. Εξάλλου, η εικόνα με τους Γερμανούς ήταν τελείως απογοητευτική, μιας και το 3-0 κατά του Ολυμπιακού ήρθε πολύ εύκολα, ενώ με τον Άρη ενόχλησε αρκετά, μιας και πέρα από την απώλεια των βαθμών, ήρθε και με ανατροπή μέσα σε 5΄, κάτι που δείχνει ότι ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από ένα... ηλεκτροσόκ. 

Και αυτό δεν είναι άλλο από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, μιας και το ζητούμενο πλέον είναι να έρθει ένας προπονητής ικανός να διαχειριστεί τις πολλές προσωπικότητες που έχει μαζέψει ο Ολυμπιακός, μιας και ο Κορμπεράν δεν μπορούσε να τους εμπνεύσει σε καμία περίπτωση.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ερυθρόλευκη διοίκηση εξετάζει μια διάδοχη κατάσταση εδώ και μερικές μέρες, ενώ μάλιστα υπάρχει η θέληση να έρθει ένα όνομα που θα προκαλέσει μεγάλο ντόρο και δεν θα είναι ανάλογο με αυτό του Κορμπεράν. Δεν αποκλείεται η ανακοίνωση του προπονητή να γίνει ακόμη και αύριο ενώ ήδη έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του Λοράν Μπλαν, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει προπονήσει και την Παρί Σεν Ζερμέν που είχε πολλούς αστέρες!

Επίσης, τις τελευταίες ώρες έχε επιστρέψει το όνομα του Σλάβεν Μπίλιτς, ενώ υπάρχουν... φωνές εντός της ομάδας, που επιμένουν ότι πρέπει να έρθει Έλληνας για να ξέρει καλά τι συμβαίνει στην ομάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Λίγα λόγια για τον Μπλαν

Αξίζει να σημειωθεί πως στην καριέρα του ο Λοράν Μπλαν έχει προπονήσει τις Μπορντό, Εθνική Γαλλίας, Παρί Σεν Ζερμέν και Αλ Ραγιάν! Μάλιστα, ήταν και ο άνθρωπος που ουσιαστικά... πήγε τον Χάμες στην Αλ Ραγιάν, την οποία προπόνησε μέχρι και τον Φλεβάρη του 2022. Το εντυπωσιακό είναι πως τόσο στη Μπορντό όσο και στην Παρί έμεινε αντίστοιχα για 159 και 173 αγώνες, ενώ την Εθνική Γαλλίας την προπόνησε για μια διετία. Ο Χάμες αγωνίστηκε σε 9 αγώνες υπό τις οδηγίες του Μπλαν, βάζοντας 3 γκολ και σημειώνοντας 4 ασίστ.

Τα πεπραγμένα του Κορμπεράν στον πάγκο των ερυθρολεύκων

Ο 39χρονος Ισπανός τεχνικός πριν τον αγώνα με τον Άρη είχε κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού σε δέκα αγώνες. Ντεμπούτο έκανε με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (όπου είχε πρόκριση σε βάρος της Σλόβαν και μετά σε βάρος του Απόλλωνα Λεμεσού) και το τελευταίο του ματς ήταν αυτό με τον Άρη. Στο σύνολο είχε 11 αγώνες μαζί με αυτόν του Άρη με 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες και γκολ 20 υπέρ και 18 κατά.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Κάρλος Κορμπεράν. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας της με τον Κάρλος Κορμπεράν»

Έρχονται Κασάμι και Πασχαλάκης

Όσον αφορά την ολοκλήρωση του μεταγραφικού παζλ του Ολυμπιακού το... κερασάκι στην τούρτα θα μπει με τους Κασάμι και Πασχαλάκη! Ο πρώτος θα έρθει έτσι ώστε να δώσει βάθος στα χαφ του Ολυμπιακού, στα οποία είναι εμφανές ότι χρειάζονται φρεσκάρισμα, ενώ ο Αλέξανδρός Πασχαλάκης θα έρθει για να δώσει βάθος στον πάγκο και να αυξήσει τον ανταγωνισμό με τον Βατσλίκ, ο οποίος αυτή τη στιγμή παίζει χωρίς αντίπαλο.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δώρο" η διακοπή και η απόλυση Κορμπεράν - Τραγωδία άμυνα και Βατσλίκ - Θα κάνει... παπάδες ο Χάμες

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags