Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Δώρο" η διακοπή και η απόλυση Κορμπεράν - Τραγωδία άμυνα και Βατσλίκ - Θα κάνει...παπάδες ο Χάμες
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-18 22:56:00

"Δώρο" η διακοπή και η απόλυση Κορμπεράν - Τραγωδία άμυνα και Βατσλίκ - Θα κάνει... παπάδες ο Χάμες

του Παναγιώτη Νικολάου
"Δώρο" η διακοπή και η απόλυση Κορμπεράν - Τραγωδία άμυνα και Βατσλίκ - Θα κάνει... παπάδες ο Χάμες

Η... μαύρη τρύπα, ο "νέος" που ξεχώρισε και η επόμενη μέρα στο Λιμάνι! Ο Κολομβιανός έδειξε με το... καλημέρα ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μόνο έτσι μπορεί να σωθεί η φετινή χρονιά για τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: Για ακόμα έναν αγώνα την φετινή χρονιά οι Ερυθρόλευκοι βλέπουν έναν δικό τους αγώνα να χάνεται χωρίς κανείς να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί. Έτσι έγινε και στην Θεσσαλονίκη με τους Πειραιώτες να ανοίγουν το σκορ και παρά το γεγονός ότι η απόδοσή τους ήταν κάτω του μετρίου, μέσα σε τέσσερα λεπτά κατάφεραν να δώσουν τη δυνατότητα τον Άρη να γυρίσει το σκορ και να φτάσει στη νίκη.

Σημαντικότατο ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος για ακόμα ένα παιχνίδι των Πειραιωτών, φέτος, έπαιξε η κακή αμυντική συμπεριφορά. Οι Ερυθρόλευκοι για ακόμα μια φορά δείχνουν να μην μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, με τον Βατσλίκ στην φάση του πρώτου γκολ των Κίτρινων να κάνει κάτι που κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο της εξόδου του, ενώ στο γκολ του Πάλμα, τόσο ο Τσέχος γκολκίπερ όσο και ο Μπα κάνουν παιδικά λάθη που στοίχησαν για ακόμα μια φορά.

Την ίδια στιγμή η μεσαία γραμμή των Πειραιωτών συνεχίζει να έχει προβλήματα με μοναδικό που διακρίθηκε να είναι ο Εμβιλά, που την στιγμή που πίεζε ο Άρης αμυνόταν μπροστά από την τετράδα, ενώ στο επιθετικό transition οι πάσες του ήταν σίγουρες και βοηθούσαν να κινηθεί η μπάλα και γρήγορα, αλλά και με ασφάλεια. Το ίδιο θετική ήταν η παρουσία και του Χάμες Ροντρίγκες που κατάφερε αν και βρισκόμενος στην ομάδα ελάχιστες ημέρες να είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Ο Κολομβιανός στο πρώτο μέρος είχε τις περισσότερες εύστοχες πάσες, μετά τον Ελ Αραμπί, ενώ έδειξε με το… καλημέρα να μπορεί να κρατάει άριστα την μπάλα, αλλά παράλληλα δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπάθησε να παίξει κάθετα, δείχνοντας ότι σίγουρα θα «γλυκάνει» πολύ το παιχνίδι των πρωταθλητών.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει και έχει βρεθεί με την πλάτη στον… τοίχο και σίγουρα η αποχώρηση Κορμπεράν θα λειτουργήσει σαν… καμπανάκι, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν τελικά θα είναι ικανό να αλλάξει τα δεδομένα στη Super League. Οι Ερυθρόλευκοι μετά από πέντε αγωνιστικές είναι στο -7 από τον Παναθηναϊκό, στο -3 από τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο -1 από την ΑΕΚ και το χειρότερο είναι το γεγονός ότι η εικόνα τους δεν βελτιώνεται. Μην ξεχνάμε ότι οι Πειραιώτες στα τελευταία πέντε παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει μια νίκη, μια ισοπαλία και τρεις ήττες. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά μέχρι στιγμής για το αν η εικόνα έχει να κάνει με την προετοιμασία του Μαρτίνς, που μπορεί να έχει… κάψει τους ποδοσφαιριστές και ίσως τον Γενάρη η ομάδα να… πετάει, όμως μέχρι τότε ο Ολυμπιακός δεν θα κυνηγάει τίποτα.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες είναι τεράστιο δώρο για τους Ερυθρόλευκους. Η ομάδα θα έχει χρόνο να ανασυγκροτηθεί, οι νέοι παίκτες και κυρίως Μαρσέλο και Χάμες θα έχουν χρόνο να δουλέψουν για να είναι απόλυτα έτοιμοι και ο νέος τεχνικός θα έχει καιρό ώστε να αναπτύξει το πλάνο τους στους ποδοσφαιριστές. Αρκεί βέβαια ο διάδοχος του Κορμπεράν να μην κάνει τα ίδια λάθη με αυτόν, γιατί τότε δεν υπάρχει σωτηρία.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκκαθάριση στο Λιμάνι, φεύγουν τώρα 8 παίκτες - Top ονόματα στη λίστα - Έκλεισε παικταράς για Γενάρη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags