Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Εκκαθάριση" στο Λιμάνι, φεύγουν τώρα 8 παίκτες - Top ονόματα στη λίστα - Έκλεισε παικταράς για Γενάρη
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-17 12:30:00

Εκκαθάριση στο Λιμάνι, φεύγουν τώρα 8 παίκτες - Top ονόματα στη λίστα - Έκλεισε παικταράς για Γενάρη

του Παναγιώτη Νικολάου
Εκκαθάριση στο Λιμάνι, φεύγουν τώρα 8 παίκτες - Top ονόματα στη λίστα - Έκλεισε παικταράς για Γενάρη

Ποιοι και γιατί φεύγουν και η πρώτη μεγάλη μεταγραφή για το 2023! Οι Πειραιώτες μετά το μεταγραφικό ρελάνς των τελευταίων 24ωρων, ετοιμάζονται για... σκούπα στου Ρέντη. Το ρόστερ που πρέπει άμεσα να μικρύνει για να μπορεί να δουλέψει ο προπονητής, οι παίκτες που θα αποχωρήσουν ακόμα και αν χρειαστεί να λύσουν τα συμβόλαιά τους και η πρώτη κίνηση για τον Ιανουάριο.

Ολυμπιακός: Ένα τεράστιο ρόστερ έχει σχηματιστεί πια στο Λιμάνι, δεδομένου ότι οι Πειραιώτες έχουν 35+ επαγγελματικά συμβόλαια και, με μία έννοια, χρειάζεται μάλλον να γίνει επέκταση στου Ρέντη για να χωρέσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Κι αυτός είναι ένας έξτρα πονοκέφαλος για τον Κάρλος Κορμπεράν, που θέλει να δουλέψει με την ομάδα για να βελτιωθεί άμεσα και, φυσικά, να φέρει νίκες. Πόσο εύκολο όμως είναι να το κάνει αυτό, όταν δουλεύει με τρεις 11άδες και περισσεύουν κι άλλοι παίκτες; Μα, αλήθεια, δεν είναι καθόλου εύκολο!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχουν αδύναμοι κρίκοι στο ρόστερ που μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποχωρήσουν, καθώς πρέπει να μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός που το απαρτίζουν. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι αδύναμοι κρίκοι, που δεν αποκλείεται να βρεθούν μόνοι τους σε γκρουπ μέχρι να αποχωρήσουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι άσχετα με τις κινήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει να έρθει στην ομάδα τέλη Δεκεμβρίου και ο Γκουστάβο Σκάρπα! Κάτι που σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα κλείσουν ακόμα περισσότερο οι θέσεις μεσοεπιθετικά.

Έγκμουντουρ Κρίστινσον: Από πέρσι δεν ήταν ευχαριστημένος ο Πέδρο Μαρτίνς, φαίνεται ότι η φθορά του πάγκου δημιουργεί πρόβλημα σε έναν αξιόλογο κατά τα άλλα τερματοφύλακα, και δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος ο Ν2 στην ομάδα. Ο Πασχαλάκης μπορεί να υπογράψει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου στην ομάδα (επειδή είναι ελεύθερος), σε αυτή την περίπτωση ο Κρίστινσον αναμένεται να μείνει ελεύθερος το επόμενο διάστημα.

Λεονάρντο Κούτρης: Παραδόξως με τον Πέδρο Μαρτίνς φάνηκε να έχει περισσότερες πιθανότητες για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Κορμπεράν δεν τον έχει δηλώσει καν στην ευρωπαϊκή λίστα. Εκτός απροόπτου θα μείνει ελεύθερος μέσα στο επόμενο διάστημα.

Θανάσης Ανδρούτσος: Υπάρχει πλήθος λύσεων στα δεξιά της άμυνας, δεν αποκλείεται και αυτός να μείνει ελεύθερος μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μάριος Βρουσάι: Θα μπορούσε να δώσει λύσεις, αλλά στα άκρα του Ολυμπιακού δεν χωρούσε, πια, ο Ζινκερνάγκελ. Πολύ δύσκολα θα βρει χρόνο συμμετοχής και το δικό του μέλλον στο Λιμάνι είναι εντελώς αβέβαιο.

Αγκιμπού Καμαρά: Εδώ η κατάσταση είναι περίπλοκη. Τον Δεκέμβρη του 2021 η τιμή του είχε φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, το όνομά του είχε συνδεθεί με ομάδες της Αγγλίας, μέσα στο καλοκαίρι βρέθηκε στους υπό παραχώρηση παίκτες, τελικά παρέμεινε στον Ολυμπιακό. Προφανώς δεν θα μείνει ελεύθερος, αλλά με τον Χουάνγκ στη θέση 8 και τον Κασάμι να έρχεται (μπορεί, ως ελεύθερος, να υπογράψει μέχρι τέλος Σεπτέμβρη), δύσκολα θα βρεθεί χρόνος συμμετοχής. Λογικά θα γίνει προσπάθεια, ξανά, για να αποχωρήσει τον Γενάρη. Εκτός αν ανατρέψει τα δεδομένα και γίνει απαραίτητος στην ομάδα. Το έχει ξανακάνει.

Αμπουμπακάρ Καμαρά: Δόθηκαν τα περισσότερα χρήματα για να έρθει στην ομάδα φέτος το καλοκαίρι, αλλά υπάρχει εκνευρισμός με την περίπτωσή του! Ειδικά μετά από την έλευση και του Μακαμπού, περισσότερες πιθανότητες έχει να παίξει στα άκρα (αφού δεν προλαβαίνει πια να φύγει). Σε πολύ-πολύ δύσκολη θέση ο πρώην άσος του Άρη.

Ντιμπί Κεϊτά: Είναι στο ρόστερ της πρώτης ομάδας αλλά, λογικά, θα πάει στον Ολυμπιακό β΄, όπως και ο Τζολάκης, για να πάρει παιχνίδια.

Ντόρον Λάιντνερ: Ο 20χρονος άσος αμυντικός συμμετέχει ήδη στις υποχρεώσεις τής δεύτερης ομάδας, αν και θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην άμυνα του Κορμπεράν. Αλλά δεν κατάφερε να βγάλει κοινοτικό διαβατήριο και, προφανώς, δεν υπάρχει θέμα για την πρώτη ομάδα τώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλει προπονητή-προσωπικότητα ο Ολυμπιακός - Τριπλό λάθος το καλοκαίρι - Φουλ επίθεση Μαρινάκη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags