Facebook Pixel Ολυμπιακός: Θέλει προπονητή-προσωπικότητα ο Ολυμπιακός - Μεγάλο λάθος το καλοκαίρι - Φουλ επίθεση Μαρινάκη
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-16 18:55:00

Θέλει προπονητή-προσωπικότητα ο Ολυμπιακός - Τριπλό λάθος το καλοκαίρι - Φουλ επίθεση Μαρινάκη

του Ευάγγελου Μίχου
Θέλει προπονητή-προσωπικότητα ο Ολυμπιακός - Τριπλό λάθος το καλοκαίρι - Φουλ επίθεση Μαρινάκη

Η προετοιμασία Μαρτίνς, το μέλλον Κορμπεράν και οι επόμενες αλλαγές. Ο Ευάγγελος Μίχος χωρίς μαλλιά στην γλώσσα γράφει για όλους και για όλα στο Λιμάνι. Τι συνέβη το καλοκαίρι, το κακοδουλεμένο και κακοχτισμένο ρόστερ, οι μεγάλες μεταγραφές και το... στοίχημα για τη φετινή σεζόν και όσα περιμένουν να αλλάξουν.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φράϊμπουργκ ήταν μια… ΤΡΑΓΩΔΙΑ (ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός). Δεν ήταν τόσο το 0-3 όσο η εικόνα του. Δεν μπορούσε να τρέξει, δεν μπορούσε να σπριντάρει, δεν μπορούσε να κερδίσει μονομαχίες, δεν μπορούσε να πασάρει, δεν μπορούσε να βγάλει ένταση/συνδυασμούς/αυτοματισμούς/μαχητικό/ομαδικό πνεύμα. Αυτό που έπαιζε (;) δεν είχε σχέση με ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον με μια πρωταθληματική ομάδα εκατομμυρίων. Καμία ομάδα δεν έχω ξαναδεί να παίζει έτσι! Πραγματικά σε έπιανε θλίψη, ήταν κάτι/πολύ παραπάνω από το απόλυτο ξενέρωμα!

2. Το πλέον ντροπιαστικό για  Ολυμπιακό, για Πρωταθλητή Ελλάδας, ήταν πως η Φράϊμπουργκ απο ένα σημείο και μετά έπαιζε στο ρελαντί και οι "ερυθρόλευκοι" φαινόντουσαν δυο με τρεις ταχύτητες κάτω!! Θα τους έλεγα... αγάλματα αλλά τουλάχιστον αυτοί... φώναζαν και χειρονομούσαν (αντί να τρέχουν για να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους). Το πιο εντυπωσιακό; Οι Γερμανοί τόσο στην διάρκεια του αγώνα, όσο και μετά την λήξη δεν πίστευαν πως θα ήταν τόσο εύκολη η αποστολή τους, πως αυτό το συνονθύλευμα ήταν ο Ολυμπιακός!!!

3. Βέβαια  πρώτος το...κακό παράδειγμα έδινε ο κόουτς Κορμπεραν, ο οποίος όχι μόνο δεν μπορούσε να εμπνεύσει αλλά ήταν εμφανές πως είχε μεγαλύτερο άγχος απο τους παίκτες του. Με αποτέλεσμα περισσότερο να τους εκνευρίζει (είναι "σπαστικό" να βλέπεις όρθιο στον πάγκο έναν κόουτς - που περισσότερο παραπέμπει σε...φοιτητή - να σου κουνάει συνέχεια τα χέρια του και να φωνάζει χωρίς να πείθει) και στην ΤΕΛΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ... ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΡΜΠΕΡΑΝ!

4. Τρία είναι τα μεγάλα προβλήματα του φετινού Ολυμπιακού, που έχει μακράν το πιο ακριβοπληρωμένο αλλά και το μεγαλύτερο/πιο πυκνό ρόστερ της ιστορίας του (αλλά και στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου). Πρώτον,  είναι ένα ρόστερ ΚΑΚΟΔΟΥΛΕΜΈΝΟ! Με την μεγάλη ζημιά να γίνεται στην προετοιμασία με απόλυτη ευθύνη του Μαρτίνς (και στην συνέχεια με πολύ λιγότερη ευθύνη του άπειρου διαδόχου του Κορμπεράν, ο οποίος έχει σαφώς την δικαιολογία των συνεχόμενων αγώνων, Πέμπτη-Κυριακή). Τι συνέβη στην προετοιμασία του Μαρτίνς; Προφανώς ο Πορτογάλος δεν έκανε κανονική προετοιμασία, δεν έδωσε ένταση, δούλεψε σε μικρούς χώρους και δεν έκανε αερόβια. Για να έχει φρέσκα πόδια και φορμαρισμένη ομάδα στα προκριμματικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Για κάποιο λόγο όμως, δεν βγήκε στον Μαρτίνς το πλάνο του, δεν πέτυχε, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός και κακοφορμαρισμένος και απροπόνητος να είναι! Να μην έχει τρεξίματα κι αντοχές, με... δραματική  φυσική κατάσταση και να είναι μια δραματικά αργή ομάδα !!

5. Μεγάλο πρόβλημα Νο 2 πως είναι ένα ρόστερ ΚΑΚΟΧΤΙΣΜΈΝΟ! Με μεγάλη ευθύνη εδώ της διοίκησης που μέσα σε μια μεταγραφική περίοδο ουσιαστικά έχει αλλάξει δυο ομάδες και δυο προπονητες και πάει ολοταχώς για τρίτη ομάδα και τρίτο κόουτς! Εκμεταλλευόμενη το "θείο δώρο" η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα να κλείνει 15 Σεπτέμβριου (σε αντίθεση με την υπόλοιπη "κλειστή" Ευρώπη) και να υπάρχει η μεγάλη Μουντιαλική διακοπή (Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου) που βολεύει για  να κάνεις μίνι προετοιμασία και να μοντάρεις/δομήσεις γκρουπ για το... 2023. Από εκεί και πέρα όμως, το ότι τον Σεπτέμβριο φέρνεις 4-5 σούπερ ονόματα, "παικταράδες" (για την Ελλάδα) δεν σημαίνει πως γυρνάει αυτομάτως ο διακόπτης και σε κάνει ξανά ομάδα με κορμό - αρχές - δομή. Ούτε με κινήσεις εντυπωσιασμού λύνονται προβλήματα που στην πραγματικότητα... σέρνονται τουλάχιστον 1,5 χρόνο αλλά είτε τα προσπερνούσες, είτε έκανες πως δεν τα βλέπεις, είτε "φίμωνες" όσους...φώναζαν για αυτά.

6. Και τρίτο πρόβλημα πως είναι ένα ρόστερ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΜΈΝΟ! Και επειδή αριθμεί (μαζί με τις τελευταίες προσθήκες) 38 παίκτες (!!!). Και επειδή υπάρχουν τα συνεχόμενα παιχνίδια, με παίκτες που μπαίνουν/βγαίνουν και ενδεκάδες να εναλλάσσονται. Και κυρίως επειδή ο κόουτς  Μαρτίνς είχε φθαρεί και δεν έπρεπε να είχε ανανεώσει αλλά και ο αντικαταστάτης του, ο άγουρος Κάρλος Κορμπεράν, ήταν ο ορισμός του στοιχήματος, που πολύ γρήγορα απέδειξε πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ σε ένα κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός και κυρίως σε μια προβληματική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός του τελευταίου 1,5 χρόνου. Ο Ισπανός δεν μπορεί να εμπνεύσει, δεν έχει την προσωπικότητα, δεν μπορεί να αλλάξει την νοοτροπία, δεν έχει την διαχείριση!!!

7. Ο Μαρινάκης του... Σεπτεμβρίου βλέποντας πως το πρωτάθλημα είναι σε άμεσο κίνδυνο να χαθεί για τον Ολυμπιακό και ξέροντας πως θα κριθεί στην διαρκειά του, δηλαδή στα ...πλέι οφ, θέλησε να εκμεταλευθεί τις...ιδιαιτερότητες/συγκυρίες της φετινής μουντιαλικής σεζόν. Παίζοντας αυτό που ξέρει πολύ καλά και του αρέσει, ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ αλλάζοντας όλους και όλα!!! Οι Μαρσελο, Χάμες, Μπακαμπού, Σαμασέκου - Μπιέλ (για μένα ακόμη και ο Κασάμι, που είναι ανώτερος των Κουντέ -Μπουχαλάκη) αποτελούν μεταγραφές/ποδοσφαιριστές που η ποιότητα /το επίπεδο τους είναι πολύ υψηλότερα απο τα στάνταρ του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και των ανταγωνιστών του!! Μιλάμε για 6 πρωτοκλασάτους που οι συνολικές καθαρές αποδοχές τους ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ τον χρόνο!! Τεράστιο νούμερο για τα ελληνικά δεδομένα.

8. Ο Μαρινάκης, για την ακρίβεια ο Βαγγέλης με τον Μιλτιάδη αλλά και ο Βρέντζος που έχει επιστρέψει δυναμικά, θα αλλάξουν και τον προπονητή. Ήταν αποφασισμένοι και σύμφωνα με τις δικές μου μανατζερικές πηγές τον έψαχναν πριν ακόμη το ματς με την Φράιμπουργκ. Είχαν μάλιστα φτάσει κοντά, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο όνομα. Και ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια, μετά τις τελευταίες πολλές και ποιοτικές προσθήκες χρειάζεται έναν ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ , που θα μπορεί να εμπνεύσει, να μοντάρει/δεσει, να διαχειριστεί αυτό το ρόστερ κι αυτούς τους παίκτες. Και κυρίως να φέρει έναν προπονητή που θα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Μαρσελο, τον Χάμες, τον Μπακαμπού, τον Ελ Αραμπί, τον Βρσάλικο, τον Μανωλά, τον Σαμασέκου, τον Εμβιλά κλπ και να τους κάνει ΝΑ ΘΈΛΟΥΝ, ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΊΞΟΥΝ!! Γιατί κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος!!! 

9. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει ξανά κανονικό ποδόσφαιρο, να γίνει ξανά μια αθλητική/γρήγορη/κινητική/συνδυαστική ομάδα, να γίνει ξανά ένας Οργανισμός που αναγνωρίζει την δουλειά και την αξία του προπονητή (πως είναι το άλφα και το ωμέγα) και δεν λειτουργεί σαν... σούπερ μαρκετ (φύγε εσύ, έλα εσύ), περιμένοντας από ακριβοπληρωμένους "Μεσίες" να του κάνουν την δουλειά. Ο Ολυμπιακός οφείλει να ξανακτιστεί, να γίνει πραγματικό γκρουπ και όχι να παίζει την ... μπάλα των μονάδων!

10. Η διακοπή του Νοεμβρίου είναι πλέον το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Ολυμπιακού. Γιατί τότε και στην δουλειά που θα γίνει, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ο... Ολυμπιακός του 2023. Και κυρίως στην διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα. Η διοίκηση ενισχύει την ομάδα με παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά που στην Ελλάδα όταν δέσουν μπορούν να κάνουν πλάκα (ειδικά σε ματς με την κατοχή στον Ολυμπιακό). Προφανώς η διοίκηση ελπίζει πως μέχρι την μεγάλη διακοπή λόγω Μουντιάλ να μην έχει σημαντικές απώλειες στο πρωτάθλημα. Για την Ευρώπη δεν παίρνω όρκο, εκεί τα πράγματα δεν είναι εύκολο να μαζευτούν άμεσα, ακόμη και η 3η θέση που θα οδηγήσει στο Κόνφερενς Λιγκ τον Φεβρουάριο, φαντάζει τώρα δύσκολος στόχος αφού...θαυματοποιοί δεν περισσεύουν.

11.  Από τις καλοκαιρινές μεταγραφές που έπαιξαν χθες : ο Βρσάλικο είναι ένα μπακ 2.000.000 που (κυριολεκτικά) περπατάει μέσα στο παιχνίδι. Μπήκε ο Άβιλά στην θέση του και φάνηκε άμεσα η διαφορά σε αυτό. Ο Ουί Τζο Χουάνγκ θέλει την μπάλα και μπροστά του και στον χώρο! Όταν είναι να υποδεχτεί φαίνεται πως τεχνικά είναι κακός. Ο Νοτιοκορεάτης φορ πρέπει πρώτα να την... φτιάξει, την μπάλα, στο πόδι του και αυτό τον κάνει να δείχνει...βαρύς/αργός (γρήγορος είναι αλλά για τα μεσοδιαστήματα). Ο Ρέτσος δεν είναι σε καμία περίπτωση αριστερός μπακ , δεν είναι έτοιμος ακόμη για...Ολυμπιακό και κυρίως αποδεικνύει -με την σειρά του- πως οι επιστροφές δεν είναι συνήθως ...λύση.  Λίγα πράγματα ο Μπόουλερ,  όπως και ο Ντε λα Φουέντε άγουροι ακόμη. Όσον αφορά στους Έλληνες κυρίως ο Μπουχαλάκης αλλά και ο Μασούρας φαίνονται κι αυτοί καμένοι ενώ είναι να απορείς πως κανένας από τους δυο έμπειρους στόπερ, Μανωλάς και Σωκράτης (ο καθένας τους αμείβεται πάνω από εκατομμύριο), δεν παίζει. Οι Καμαρά (Αμπουμπακάρ και Αγκιμπού) έχουν... εξαφανιστεί, παρότι ο ένας κόστισε αγορά 5 εκατομμύρια από τον Άρη και ο άλλος πλασαριζόταν για πρότζεκτ που θα έφερνε στο κλαμπ ένα σκασμό εκατομμύρια..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει η μισή 11αδα σε 10 μέρες - Τι φταίνε Μπιέλ-Χάμες για τον Μπα; Μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags