Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ετοιμάζεται να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού, κάτι που μερικά χρόνια πριν μπορεί να έμοιαζε ως αρκετά μακρινό, ωστόσο τον τελευταίο μήνα φάνταζε ως μονόδρομος!

Σχετικά με το ότι παλιά θα φάνταζε απίθανο να παίξει στον Ολυμπιακό, το 2019 ο Πασχαλάκης σε σχετική ερώτηση δήλωνε πως:

"Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κάποια ομάδα, δεν νομίζω ότι μπορώ να αγωνιστώ σε άλλο ελληνικό σύλλογο. Πολύ απλά διότι με τον ΠΑΟΚ έχουμε γράψει ιστορία μαζί και οι επόμενες γενιές θα μας έχουν στο μυαλό τους γι’ αυτά που έχουμε πετύχει. Επομένως δεν είναι σκοπός μου να πάω σε άλλη ελληνική ομάδα αλλά και δεν το θεωρώ σωστό απέναντι στην ιστορία, στον κόσμο και στη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αν πήγαινα σε άλλη ελληνική ομάδα θα γυρνούσα την πλάτη μου στον ΠΑΟΚ και αυτό δεν θα με τιμούσε. Για αυτό και δεν θα πάω…"

Παρόλα αυτά πριν κάτι μήνες τόνιζε ότι έκλεισε ο κύκλος του στον ΠΑΟΚ!

«Ένιωσα πως ο κύκλος μου εδώ έκλεισε, πως ότι είχα να δώσω το έδωσα, αλλά και ότι δεν μπορούσα να πάρω κάτι άλλο. Με τον ΠΑΟΚ είχα μια σχέση που ο ένας έδωσε στον άλλο ό,τι είχε. Έπιασε ταβάνι η σχέση μου με τον ΠΑΟΚ. Επίσης, πλέον νιώθω έτοιμος για νέες προκλήσεις στη ζωή και την καριέρα μου. Φυσικά, ο ΠΑΟΚ θα είναι πάντα ένα κομμάτι μου», είχε πει χαρακτηριστικά.

Όπως και να έχει δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που αναιρεί τα λόγια του, κάτι που είναι απολύτως λογικό αφού μιλάμε για επαγγλεματία αθλητή.