Facebook Pixel Το πρώτο σύγχρονο μουσείο για τον μικρασιατικό πολιτισμό αποκτά η Ελλάδα στο γήπεδο της ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-12 06:35:00

Το πρώτο σύγχρονο μουσείο για τον μικρασιατικό πολιτισμό αποκτά η Ελλάδα στο γήπεδο της ΑΕΚ

Sportdog Team
Το πρώτο σύγχρονο μουσείο για τον μικρασιατικό πολιτισμό αποκτά η Ελλάδα στο γήπεδο της ΑΕΚ

Η πρόεδρος της "Κιβωτού της Ρωμιοσύνης", Έφη Μαυροπούλου, παρουσιάζει τις πτυχές του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού που ετοιμάζεται στην Αγιά Σοφιά.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Γενικό Λύκειο Πάρου, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, μίλησε η πρόεδρος του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, που θα εγκατασταθεί στο γήπεδο της ΑΕΚ, Έφη Μαυροπούλου.

H πρόεδρος του μουσείου αφού ευχαρίστησε δημοσίως τη Μιμή Ντενίση, η οποία ήταν επίσης προσκεκλημένη στην εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας θεάρεστο και αξιαγάπητο το έργο της, γιατί αγωνίζεται προβάλλοντας τον Ελληνισμό της καθ'ημάς Ανατολής, παρότι δεν έχει μικρασιατική καταγωγή.

«Έχει πάθος και όραμα», σημείωσε η κα Μαυροπούλου, η οποία ευχήθηκε να υπάρξουν πολλοί άνθρωποι όπως η κα Ντενίση, να μας εμπνέουν και να τους ακολουθούμε. «Το έχει ανάγκη η χώρα μας και η κοινωνία, γιατί αποτελούν τη συγκολλητιική ουσία μιας κοινωνίας και δημιουργιούν συνοχή», τόνισε.

Εκπροσωπώντας το υπό ίδρυση Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού υποστήριξε, ότι 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα είναι το πρώτο σύγχρονο μουσείο που θα συνδέει όλο τον μικρασιατικό πολιτισμό.

«Το μουσείο θα είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα εκτείνεται σε 1000 τετραγωνικά μέτρα στο γήπεδο της ΑΕΚ» ανέφερε η επικεφαλής του μουσείου, η οποία παρουσίασε στο κοινό της Πάρου φωτογραφία με κειμήλια που έχουν συγκεντρωθεί, τα οποία έχουν ιδιαίτερη αξία, όχι μόνο ιστορική, αλλά και συναισθηματική. Πίσω από κάθε αντικείμενο που έδειξε κρύβεται μία συγκινητική ιστορία, την οποία και διηγήθηκε. Στο τέλος θύμισε τα λόγια του Σεφέρη, ότι ο άνθρωπος έχει ρίζες και αν τις κόψει είναι σαν να τον ακρωτηριάζουν.

«Ας μην αφήσουμε άλλο ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας να ακρωτηριαστεί», κατέληξε η Έφη Μαυροπούλου.

Δείτε την εμφάνισή της:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags