Ολυμπιακός - Ίνμπομ Χουάνγκ: Το ημερολόγιο έγραφε 29 Ιουλίου, τρεις ημέρες πριν απολυθεί δηλαδή ο Πέδρο Μαρτίνς, όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε επίσημα την απόκτηση του Ίνμπομ Χουάνγκ μέχρι το 2025.

Οι Ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν το δυσάρεστο γεγονός με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, φέρνοντας από την Ρούμπιν Καζάν στην Ελλάδα για λογαριασμό τους τον 26χρονο box to box μέσο. Η αλήθεια είναι ότι παρουσία του στο Καζάν τελευταία δεν πήγαινε όπως θα ήθελε ο Νοτιοκορεάτης, καθώς την περσινή χρονιά προτού ντυθεί στα ερυθρόλευκα την είχε περάσει ως δανεικός στη Σεούλ FC της πατρίδας του.

Οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδας είχαν ασχοληθεί με τον Ίνμπομ και στο παρελθόν, ωστόσο το συμβόλαιό του με την Ρούμπιν μέχρι το 2023 αποτελούσε εμπόδιο. Αλλά τελικά, η περίπτωσή του έμεινε στη λίστα και με συντονισμένες κινήσεις προχώρησε και είχε μάλιστα happy end.

Είναι δεδομένο, πως όταν ολοκλήρωναν τη μεταγραφή του Ίνμπομ στον Ολυμπιακό γνώριζαν τι παίκτη παίρνουν. Χαφ με κάθετο παιχνίδι, πολλά τρεξίματα, φοβερή οπτική μες στο γήπεδο, πολλές και σωστές μεταβιβάσεις. Όσο σίγουροι και να ήταν, όμως, δεν μπορούσαν να φανταστούν το πόσο μεγάλη επίδραση θα έχει στην ομάδα. Και μάλιστα τόσο σύντομα. Η απίστευτη εμφάνισή του στη Λεωφόρο, ήταν ακόμα μία επιβεβαίωση ότι ίσως να μιλάμε για τον κορυφαίο μέχρι τώρα (απόντος και του τραυματία Αϊτόρ) ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής στη σεζόν μετράει 2 ασίστ, την ίδια στιγμή που και η χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται στην υψηλότερη τιμή της (σ.σ. 3,5 εκατ. ευρώ).

Όταν έδινε το "ΟΚ" για τη μεταγραφή του Ίνμπομ ο Μαρτίνς, έβλεπε στο πρόσωπό του τον παίκτη που φανταζόταν ότι θα εξελιχθεί ο Αγκιμπού, αλλά δεν έγινε τελικά ποτέ ο Αφρικανός. "Ο Χουάνγκ είναι ένας box to box που είχε ονειρευτεί ο Μαρτίνς για τον Αγκιμπού, αλλά τώρα ήρθε ο Νοτιοκορεάτης και προσφέρει ακριβώς αυτό στην ομάδα. Αυτό φαίνεται από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό", ήταν τα πρώτα λόγια που ακούγονταν για τον Χουάνγκ στον Πειραιά.

Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, πως οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν το καλοκαίρι τον Ίνμπομ μέσα από τα χέρια της γερμανικής Άουγκσμπουργκ. Και ένας από τους βασικούς λόγους που τα κατάφεραν, ήταν το δέλεαρ του Champions League. Ασχέτως αν τελικά η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού στο Europa League τελείωσε και γρήγορα και άδοξα εξίσου.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπογράφει top όνομα ο Μαρινάκης μετά τη Λεωφόρο - Αντεπίθεση, έτσι παίρνει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός