Τεράστιο είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει στην ΑΕΚ μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Νίκλας Ελίασον και ο Ματίας Αλμέιδα θα πρέπει να βρει λύση για να καλύψει το κενό του στα επόμενα δύο παιχνίδι με ΟΦΗ και Ολυμπιακό, αλλά και μετά τη διακοπή, καθώς θα λείψει για τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

Κι εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ρεπορτάζ που γράφουμε θα σας δώσουμε το όνομα του αντι-Ελίασον και όχι τον σχηματισμό που θα αξιοποιήσει ο Αργεντινός τεχνικός. Για παράδειγμα αν θα αλλάξει θέση στον Πινέδα, τον Γκατσίνοβιτς ή τον Τσούμπερ. Γιατί αυτός που θα πάρει τη θέση του Ελίασον στην 11άδα σε πρωτάθλημα και φιλικά στη διακοπή λόγω του Μουντιάλ είναι, προφανώς, ο Άμραμπατ.

Δεν θα γράψουμε όμως ποιος θα παίξει πού, αν θα γίνει νέα κατανομή ρόλων στην 11άδα, γιατί αυτό δεν το έχει αποφασίσει ακόμα οριστικά ούτε ο Αλμέιδα. Αυτό που θα μπορούσε να συμβουλεύσει κάποιος από τον...Παναθηναϊκό τον προπονητή της ΑΕΚ πάντως, είναι ότι ο Γκατσίνοβιτς δεν θέλει καθόλου να παίζει δεξιά στην πλευρά. Κι όχι μόνο δεν θέλει, αλλά το λέει κιόλας. Δημόσια. Οπότε δεν έχει νόημα να γίνει τέτοιο ανακάτεμα στην τράπουλα.

Πέρα από τη στεναχώρια των Κιτρινόμαυρων για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Ελίασον, όμως, υπάρχει κάτι που δεν έχουν παρατηρήσει πολλοί: Στην ομάδα δεν αγχώνονται για τον αντικαταστάτη του! Γιατί; Μα, προφανώς, επειδή αυτός έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την Ένωση! Ο λόγος γίνεται για τον Πάολο Φερνάντες, που είναι σούπερ λύση μεσοεπιθετικά και θα έρθει με φόρα μετά από τον εξάμηνο δανεισμό του στον Βόλο (στην ουσία δεν ήρθε ποτέ στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, κι ας είχε υπογράψει συμβόλαιο μαζί της) για να πάρει τη φανέλα του βασικού!

Γράφουμε ξανά: Δεν είναι ώρα για να συζητήσει κανείς ποιος θα παίζει δεξιά, αριστερά, πίσω από τον φορ. Αλλά το γεγονός ότι η απουσία τού Ελίασον για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι "καλυμμένη", με μια πρώτης γραμμής πεντάδα στα χέρια του Αλμέιδα (Πινέδα, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Πάολο Φερνάντες).Για αυτό οι Κιτρινόμαυροι ναι με στεναχωρήθηκαν με τον τραυματισμό, αλλά δεν αγχώθηκαν κιόλας...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Θα χρειαστεί χρόνο ο Ελίασον" - Οι δυσκολίες της επέμβασης, οι βίδες και ο κίνδυνος της επιστροφής