Η απώλεια δύο βαθμών στην Τρίπολη κόστισε ελάχιστα στην ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι των Αιωνίων ήταν ευνοϊκό για την Ένωση, οπότε η ισοπαλία (1-1) με τον Αστέρα δεν άλλαξε τίποτα, αν και η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία να ψαλιδίσει τη διαφορά με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και να απομακρυνθεί από τον Ολυμπιακό. Η μεγαλύτερη ζημιά για την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού ήταν ο τραυματισμός του Νίκλας Ελίασον.
Ο Σουηδός εξτρέμ μπήκε στην «κιτρινόμαυρη» καθημερινότητα στα τέλη Αυγούστου, έχοντας ήδη δύο παιχνίδια στα πόδια του με τη γαλλική Νιμς. Η πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου πήρε 19 λεπτά, ενώ ακολούθησαν 32 λεπτά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Φανέλα βασικού πήρε για πρώτη φορά στο Αγρίνιο, στο παιχνίδι με τον Ιωνικό όμως, το πρώτο ματς των «κιτρινόμαυρων» στο νέο γήπεδο, έμελλε να δείξει την αξία του, καταγράφοντας τις πρώτες του δύο ασίστ με τον «δικέφαλο» αετό στο στήθος.
Στη συνέχεια καθιερώθηκε ως βασικός από τον Αλμέιδα, αφού η παρουσία του έφερε ισορροπία και ανέβασε επίπεδο τη δεξιά πλευρά της Ένωσης. Στη Λιβαδειά ξεκλείδωσε την άμυνα των γηπεδούχων δίνοντας την ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία, ενώ στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά», ήταν αυτός που «έφτιαξε» και τα δύο γκολ στην επικράτηση των «κιτρινόμαυρων» εναντίον του ΠΑΟΚ.
Η ΑΕΚ απέκτησε έναν πασέρ, έναν ασίστμαν που είχε απλότητα και ουσία στο παιχνίδι του. Με τον Ελίασον στην αρχική 11άδα, η 'Ενωση μέτρησε ένα νικηφόρο σερί 6 αγώνων μέχρι το παιχνίδι στην Τρίπολη με τον Αστέρα! Εκεί ένα σκληρό τάκλιν του Τζουγκάνοβιτς προκάλεσε στον Σουηδό κάταγμα περόνης, το οποίο τον οδήγησε στο χειρουργείο.
«Η περόνη βρίσκεται στην έξω πλευρά της κνήμης, αρκετά χαμηλά κοντά στο σημείο που αποκαλούμε αστράγαλο. Το συγκεκριμένο κάταγμα αποκαλείται και κάταγμα έξω σφυρού. Αυτά τα κατάγματα μπορεί να συνοδεύονται και από συνδεσμικες βλάβες», αναφέρει στο Sportdog o χειρούργος με εξειδίκευση στα θέμα του ποδιού και της ποδοκνημικής, Μελέτης Ρόζης.
Ποιά είναι η αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων; «Είναι χειρουργικό κάταγμα ιδιαίτερα σε αθλητές. Απαιτείται επέμβαση, στην οποία γίνεται χειρουργική αντιμετώπιση με εσωτερική οστεοσύνθεση με πλάκα και βίδες», απαντά ο ιατρός.
Όσον αφορά τη μετεγχειρητική πορεία ενός ασθενή που έχει υποστεί κάταγμα περόνης, όπως τονίζει ο ειδικός «θα χρειαστεί ακινητοποίηση για 4 με 6 εβδομάδες. Μετά ξεκινά η φάση της αποκατάστασης με φυσικοθεραπεία, σταδιακά αυξανόμενη φόρτιση και σε δεύτερη φάση περνάμε στις ασκήσεις της ιδιοδεκτικότητας».
Ποιός είναι ο χρόνος επάνοδος ενός αθλητή μετά από τέτοιον τραυματισμό; «Αυτά τα κατάγματα αναμένεται να έχουν επουλωθεί μετά τους δύο μήνες. Αναλόγως της περίπτωσης και της βαρύτητας, ο αθλητής μπορεί να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά από 4 με 6 μήνες», σημειώνει ο κ. Ρόζης.
Ο παράγων ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και σε αυτόν τον τραυματισμό. «Μετά τα κατάγματα αυτά, ένας αθλητής ενδέχεται να μην επιστρέψει πλήρως στο επίπεδο πριν της κακώσεως. Ακόμα και στη ρήξη χιαστών ο αθλητής ψυχολογικά δεν επιστρέφει ο ίδιος αθλητής.
Το κάταγμα είναι περίεργο. Θέλει καιρό να επανέλθει. Επί της ουσίας σε βάθος χρόνου βλέπουμε έναν αθλητή να επανέρχεται στο επίπεδο που ήταν πριν. Θα δούμε τον αθλητή που γνωρίζαμε σε βάθος ενός έτους», υποστηρίζει ο Μελέτης Ρόζης.
Για την περίπτωση του Νίκλας Ελίασον οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 3 με 4 μήνες! Το θετικό μέσα στην ατυχία της υπόθεσης ήταν, ότι μεσολαβεί η διακοπή του Μουντιάλ. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι ο παίκτης να επιστρέψει υγιής και δυνατός. Ο τραυματισμός του θα στοιχίσει στην ΑΕΚ. Όλος ο οργανισμός έχει στενοχωρηθεί με την περιπέτεια, που έχει υποστεί, καθότι ο Σουηδός εκτός από καλός παίκτης έχει δείξει πως είναι και πολύς καλός χαρακτήρας.