Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κωνσταντίνος Μαυροπάνος: Στον Ολυμπιακό ο... νέος Μαυροπάνος - "Απογειώθηκε" με Μίτσελ - "Μεταγραφή Έλληνα στην Premier"
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-18 13:01:00

Στον Ολυμπιακό ο... νέος Μαυροπάνος - "Απογειώθηκε" με Μίτσελ - "Μεταγραφή Έλληνα στην Premier"!

του Γιώργου Κτενά
Στον Ολυμπιακό ο... νέος Μαυροπάνος - "Απογειώθηκε" με Μίτσελ - "Μεταγραφή Έλληνα στην Premier"!

Το νέο αστέρι των Πειραιωτών και ο διεθνής που πηγαίνει στην Αγγλία! Ποιος είναι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που ετοιμάζεται για μία ακόμα μεγάλη μεταγραφή, με πολλά χρήματα και ο ποδοσφαιριστής που... έφτιαξε ο Ισπανός κόουτς κι ετοιμάζεται για Γερμανία.

Ολυμπιακός: Το άστρο του Ανδρέα Ντόη φαίνεται ότι ξεχωρίζει στο Λιμάνι, μετά από απόφαση του Μίτσελ να εμπιστευτεί το νεαρό άσο και να τον ρίξει στα βαθιά τής 11άδας του Ολυμπιακού, σε μια περίοδο που δεν ήταν και η καλύτερη για την ομάδα.

Παρόλα αυτά ο Αλβανός αμυντικός, που είναι διεθνής με τις μικρές τόσο της Ελλάδας όσο και της Αλβανίας, τα κατάφερε εξαιρετικά και αναδείχθηκε στην ερυθρόλευκη 11άδα. Μάλιστα, το έκανε σε μια θέση που δεν είχε ξαναπαίξει, καθώς στις υποδομές των Πειραιωτών αγωνιζόταν ως αμυντικός μέσος.

Το ρεπορτάζ που έφτασε στα αυτιά του sportdog αναφέρει ότι το όνομα του Ντόη το σημείωσαν αρκετοί μάνατζερ στα τεφτέρια τους, στο πρόσφατο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό, καθώς λειτούργησε για ένα ακόμα παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Κι εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το παιδί είναι... παιδί, μόλις 19 ετών (έχει γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 2003), αλλά με πολύ καλή σωματοδομή και πατήματα στο γήπεδο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Ιμπαγάσα τον αξιοποιούσε τόσο στην U19 (με 13 συμμετοχές) όσο και στη β΄ ομάδα (με 26 συμμετοχές), με τον Ντόη να κάνει καθαρό παιχνίδι, με ελάχιστες κίτρινες κάρτες και καμία κόκκινη.

Η τιμή του αυτή την στιγμή, στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο, δεν είναι πάνω από 500-600.000 ευρώ. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι ήδη υπάρχει το όνομά του στη λίστα ομάδων από τη Γερμανία (λόγω και της συνεργασίας του Ντόη με γερμανικό γραφείο μάνατζερ), που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να βρίσκουν στόπερ από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες, άλλωστε, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αναδεικνύουν παίκτες και, έπειτα, με τις κατάλληλες κινήσεις να τους πωλούν σε πολύ υψηλές τιμές. Το γεγονός, δηλαδή, ότι θεωρητικά στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο, τώρα, η τιμή του είναι στις 600.000 ευρώ, δεν σημαίνει ότι το προσεχές καλοκαίρι οι Ερυθρόλευκοι θα ζητούν λιγότερα από 8-10 εκατ. ευρώ από όποια ομάδα δείξει ενδιαφέρον...

Το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί ο νεαρός άσος να παίξει σε ένα πρωτάθλημα προδιαγραφών όπως είναι το γερμανικό, από όπου φαίνεται ότι υπάρχει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον. Την απάντηση σε αυτό μας βοήθησε να δώσουμε ο καλός συνάδελφος Αντώνης Ζαχαράκης, που έχει βαριά γαλόνια στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

"Δεν εξελίχθηκε ο Ρέτσος – Εξτρέμ ο Μαυροπάνος - Δεν είναι μόνο τρέχω, πηδάω ψηλά, κόβω ο Ντόη"

"Παίζει ρόλο και ο παίκτης, οι αντοχές που έχει, πόσο θέλει να δουλέψει κ.λπ. Γιατί το γερμανικό, προφανώς, είναι πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα. Ο Ρέτσος, για παράδειγμα, δεν εξελίχθηκε στη Λεβερκούζεν. Ο Μαυροπάνος, από την άλλη, είναι δεδομένο ότι θα κάνει άμεσα μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ ή σε μεγαλύτερη ομάδα στη Γερμανία", ανέφερε αρχικά ο Α. Ζαχαράκης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Είναι παίκτης που είναι ανεπτυγμένος και στο δημιουργικό κομμάτι ο Ντόη, δεν είναι μόνο τρέχω, πηδάω ψηλά και κόβω. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να αλλάξει επίπεδο και να βρεθεί στην Μπουντεσλίγκα. Για παράδειγμα ο Μαυροπάνος έπαιζε ως δεξιός στόπερ στο 3-5-2 που αξιοποιούσε μέχρι πρόσφατα η Στουτγκάρδη και πολλές φορές στο γήπεδο έφτανε μέχρι τη θέση του εξτρέμ. Τώρα παίζουν 4-4-2 και είναι κλασσικός στόπερ, αλλά θέλω να δείξω πόσο σημαντικό είναι να μπορεί να λειτουργεί ένας αμυντικός στη Γερμανία πολύ πέρα από τα βασικά".
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή από Ρωσία ο Ολυμπιακός - "Φέρνει νέο Ελ Αραμπί από… Άγιαξ - Στόπερ για τριάδα ο Μίτσελ"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags