Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Βρήκε... νέο Μπερνάρ στο Μουντιάλ ο ΠΑΟ - "Πολύ γρήγορος και πολυθεσίτης - Του αρέσει να σκοράρει"
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-03 21:16:00

Βρήκε... νέο Μπερνάρ στο Μουντιάλ ο ΠΑΟ - "Πολύ γρήγορος και πολυθεσίτης - Του αρέσει να σκοράρει"!

του Νίκου Στεργίου
Βρήκε... νέο Μπερνάρ στο Μουντιάλ ο ΠΑΟ - "Πολύ γρήγορος και πολυθεσίτης - Του αρέσει να σκοράρει"!

Είναι 10αρι που παίζει και εξτρέμ. Το κλειδί για να έρθει Ελλάδα! Νέο όνομα για το Τριφύλλι, αυτό του Μαροκινού, Σελίμ Αμαλά, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Μουντιάλ του Κατάρ. Το προφίλ και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος στα 26 του χρόνια έχει σημαντική καριέρα στο Βέλγιο.

Παναθηναϊκός: Ολλανδικά ΜΜΕ ενέπλεκαν χθες (2/12) τον Παναθηναϊκό με τον δεξιό εξτρέμ της Φέγενορντ, Αλιρέζα Γιάχανμπακς. Σύμφωνα με όσα ανέφερε το 1908.nl, οι Πράσινοι ρώτησαν την ολλανδική ομάδα για τον 29χρονο Ιρανό εξτρέμ, ο οποίος έχει ενεργό συμβόλαιο μέχρι το 2024 και όψιον για επέκταση μέχρι το 2025.

Σε επίπεδο χαρακτηριστικών ο Γιάχανμπακς ταιριάζει σε αυτό που θεωρητικά ψάχνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πρόκειται για δεξιό εξτρέμ που κατά βάση αναζητά ο Σέρβος τεχνικός, ενώ κατά συνθήκη ο Ιρανός μπορεί να καλύψει και το αριστερό άκρο. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ τη φετινή σεζόν μετρά συνολικά 17 συμμετοχές με 2 γκολ και 3 ασίστ. Σημειώνεται, ότι η χρηματιστηριακή αξία του είχε φτάσει ακόμα και στα 18 εκατ. ευρώ(!), όταν σε ηλικία 25 ετών αγωνιζόταν στην Αγγλία για λογαριασμό της Μπράιτον.

Σήμερα (3/12) ήρθε στο φως και ένα νέο όνομα, αυτό του Μαροκινού, Σελίμ Αμαλά. Πρόκειται για το δεκάρι της Σταντάρ Λιέγης, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Το συμβόλαιό του τελειώνει το προσεχές καλοκαίρι και ακριβώς αυτό, είναι που θέλει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός για να τον ντύσει από τον Ιανουάριο στα πράσινα.

Σε επίπεδο χαρακτηριστικών όπως είπαμε είναι ένα δεκάρι, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να καλύψει και τα δύο άκρα της επίθεσης. Γενικώς πρόκειται για πολυθεσίτη. Αν θέλαμε να τον παρομοιάσουμε με κάποιον ποδοσφαιριστή από το υπάρχον ρόστερ του Τριφυλλιού, τότε αυτός θα ήταν ο Μπερνάρ. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι οι δυο τους δεν θα ήταν δυνατό να συνυπάρχουν ταυτόχρονα στο ίδιο σχήμα. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ τη φετινή σεζόν με την Σταντάρ μετρά 9 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ στο βελγικό πρωτάθλημα. Σημειώνεται ότι οι Πράσινοι τον είχαν στη λίστα τους και το καλοκαίρι, όμως τότε δεν προχώρησε η περίπτωσή του.

Μιλώντας με δημοσιογράφους από το Βέλγιο μας είπαν αναφορικά με το προφίλ του Αμαλά τα εξής:

"Είναι ένας παίκτης που παίζει κυρίως στο 10, αλλά επειδή είναι γρήγορος έχει καλύψει αρκετές φορές και το αριστερό και το δεξί άκρο της επίθεσης. Του αρέσει να κάνει μέτρα με την μπάλα και να επιτίθεται κάθετα, είτε εκτελώντας, είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Πάντως γενικά στην καριέρα του ο Αμαλά περισσότερο σκοράρει, παρά μοιράζει ασίστ. Στο Βέλγιο έχει πολύ καλό όνομα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκε τον… εκλεκτό για εξτρέμ ο Γιοβάνοβιτς - Φέρνει καλύτερο του Γιάχανμπακς - "Πόρτα" σε… Βιτάλ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags