Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Βρήκε τον… εκλεκτό για εξτρέμ ο Γιοβάνοβιτς - Φέρνει καλύτερο του Γιάχανμπακς - "Πόρτα" σε… Βιτάλ
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-03 12:30:00

Βρήκε τον… εκλεκτό για εξτρέμ ο Γιοβάνοβιτς - Φέρνει καλύτερο του Γιάχανμπακς - "Πόρτα" σε… Βιτάλ!

του Νίκου Στεργίου
Βρήκε τον… εκλεκτό για εξτρέμ ο Γιοβάνοβιτς - Φέρνει καλύτερο του Γιάχανμπακς - "Πόρτα" σε… Βιτάλ!

Η μεταγραφή-τίτλου, οι παίκτες που "κόπηκαν" και ο ιδανικός για τον Ιβάν! Οι Πράσινοι... φουλάρουν για να κλείσουν την πρώτη τους μεταγραφή ενόψει Ιανουαρίου και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σέρβος προπονητής έχει καταλήξει στην τελική του επιλογή. "Λευκή επιταγή" από Αλαφούζο.

Κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες είναι οι μεταγραφές στους Πράσινους, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ξέρει πολύ καλά ότι το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση, ειδικά μετά τους σοβαρότατους τραυματισμούς των Τρουιγέ και Αϊτόρ.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό πρώτο μέλημα του Σέρβου τεχνικού είναι η εύρεση εξτρέμ που θα μπορέσει να δώσει όσα έδινε μέχρι να τεθεί νοκ άουτ ο Ισπανός ποδοσφαιριστής, κάτι που σημαίνει ότι η επιλογή θα είναι από το πάνω... ράφι. Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφόρησε από το εξωτερικό το όνομα του Αλιρεζά Γιάχανμπακς, ωστόσο οι Πράσινοι ψάχνουν κάτι καλύτερο.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, ακούγεται πολύ έντονα ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο Τριφύλλι ώστε να κλείσει άμεσα το θέμα του παίκτη για τα πλάγια της επίθεσης, μιας και φαίνεται ότι ο Γιοβάνοβιτς έχει τσεκάρει τις επιλογές που υπάρχουν και έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το ποιος είναι ο… ιδανικός-εκλεκτός για αντι - Αϊτόρ.

Αυτό που, πάντως, πρέπει να κρατήσουμε είναι το γεγονός πως όσες κινήσεις γίνουν στον Παναθηναϊκό πρόκειται να είναι εξαιρετικά προσεγμένες. Όπως έχει φανεί μέχρι τώρα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θέλει να αγοράζει παίκτες για ένα εξάμηνο ή για έναν χρόνο, μιας και επιθυμία του είναι οι ποδοσφαιριστές που έρχονται στις ομάδες του να είναι τέτοιοι που θα μπορέσουν να βοηθήσουν μακροπρόθεσμα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός από τους 17 παίκτες που έχουν έρθει στους Πράσινους από την στιγμή που έχει έρθει ο Σέρβος τεχνικός μόλις δύο είναι αυτοί που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά.

Ο λόγος για τους Βιτάλ και Λούντκβιστ, με κοινό χαρακτηριστικό τους ότι ήταν δανεικοί και δεν έγινε κάποια κίνηση να κρατηθούν στην ομάδα και τη φετινή χρονιά. Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο, ειδικά στην αρχή της σεζόν πήρε πολλές ευκαιρίες και δεν ήταν λίγες οι φορές που ξεκινούσε βασικός, συμπληρώνοντας μέχρι το τέλος 25 παρουσίες στην ενδεκάδα, έχοντας 3 γκολ και 1 ασίστ, όμως η τεράστια πτώση στην απόδοσή του έκαναν τον Γιοβάνοβιτς να μην ζητήσει από τον Γιάννη Αλαφούζο να προχωρήσει η συνεργασία με τον 24χρονο.

Όσον αφορά τον Σουηδό μέσο από την αρχή είχε γίνει ορατό ότι πρόκειται για μια λύση που θα ερχόταν από τον πάγκο και έτσι θα κατάφερνε να πάρει τις ευκαιρίες του για κάτι επιπλέον, όμως την στιγμή που φάνηκε να ανεβαίνει ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του με αποτέλεσμα να μπει στον... πάγο και να κλείσει τη χρονιά με 13 παρουσίες στο Τριφύλλι και ένα τέρμα. Παράλληλα ο Λούνγκβιστ έπεσε και στην συγκυρία της επιστροφής του Δημήτρη Κουρμπέλη που κατάφερε να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της μεσαίας γραμμής των Πρασίνων και να πάρει τη φανέλα... σπίτι του.

Όλα αυτά μας κάνουν να δούμε ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ψάχνει τόσο πολύ για να βρει τον ιδανικό παίκτη με στόχο να μην υπάρχουν αστοχίες και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα. Οπότε ειδικά την φετινή σεζόν, με τον Παναθηναϊκό να κάνει πρωταθλητισμό μετά από χρόνια και να είναι στην κορυφή της Super League θέλει οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να βοηθήσουν άμεσα, μιας και μετά την επανέναρξη των διοργανώσεων οι απαιτήσεις σίγουρα θα ανέβουν περισσότερο.
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μεταγραφή πρωταθληματισμού για ΠΑΟ - Όλη την πλευρά με Παλάσιος - Έρχεται Ελλάδα με 1.5 εκατ"!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags