Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Τραβούν τα μαλλιά" τους στον ΠΑΟΚ - Έχασαν μέσα από τα χέρια τους... γκολτζή 3.5 εκατομμυρίων!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-14 20:45:00

"Τραβούν τα μαλλιά" τους στον ΠΑΟΚ - Έχασαν μέσα από τα χέρια τους... γκολτζή 3.5 εκατομμυρίων!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Τραβούν τα μαλλιά" τους στον ΠΑΟΚ - Έχασαν μέσα από τα χέρια τους... γκολτζή 3.5 εκατομμυρίων!

Πέρασε από την Τούμπα, όμως δεν τον κράτησαν και τώρα... πετάει φωτιές! Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει ξεχωριστό δέσιμο με τον Δικέφαλο, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας δεν προσπάθησαν να τον κρατήσουν και τον άφησαν να γυρίσει στην Αγγλία όπου ξεχωρίζει;

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο ΠΑΟΚ πούλησε στη Μίντλεσμπρο τον Τσούμπα Άκπομ έναντι 3,5 εκατ.Ευρώ, ο οποίος εξαργύρωσε μία σεζόν (2019-2020), στην οποία είχε 43 συμμετοχές, 10 γκολ και 3 ασίστ. Εκείνη την εποχή ο Άγγλος επιθετικός ήθελε να φύγει σαν τρελός για το Νησί.

Μετά από έναν χρόνο όμως τα δεδομένα ανατράπηκαν. Το καλοκαίρι του 2021 δεν καταφέρει να πείσει τον Νιλ Γουόρνοκ και ο σοβαρός τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα τον έφερε ξανά στον δρόμο του ΠΑΟΚ, ο οποίος ψαχνόταν για την επαρκή αντικατάσταση του Πορτογάλου άσου. Η παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου άλλωστε έδινε στον παίκτη μεγάλη σιγουριά και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Μάλιστα ο ίδιος, ο ποδοσφαιριστής είχε κάνει άνοιγμα προς τους «ασπρόμαυρους», καθότι ήταν δυσαρεστημένος από την αξιοποίησή του στη «Μπρο».

Και έφερε εις πέρας τον ρόλο του αντί-Ολιβέιρα. Τη σεζόν 2021-2022 έπαιξε 52 ματς, έχοντας 11 γκολ και 3 ασίστ. Η παρουσία του ήταν τόσο σημαντική που από τα μέσα της χρονιάς είχαν ξεκινήσει τα σενάρια πιθανής παραμονής του, η οποία εξαρτιόταν από το τι θα γινόταν με Τσόλακ (ο οποίος πήγε στη Σκωτία) και το πως θα γυρνούσε ο Πορτογάλος επιθετικός, μετά τον τραυματισμό του. Ο χρόνος της παρουσίας του στην Τούμπα όμως... έληξε, μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Αποχαιρέτησε τον «ασπρόμαυρο» οργανισμό με ευγνωμοσύνη και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Εκεί όπου φέτος βγάζει μάτια. Τον Δεκέμβριο του 2022 αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στην Τσάμπιονσιπ, αφού πέτυχε 4 γκολ σε ισάριθμους αγώνες με το χατ-τρικ απέναντι στη Γουίγκαν να ξεχωρίζει. Συνολικά μετρά 14 γκολ και 1 ασίστ σε 21 εμφανίσεις, στατιστικά που δείχνουν, ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα.

Η φετινή του παρουσία στη Μίντλεσμπρο δημιουργεί ερωτήματα. Μήπως ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε λανθασμένα την υπόθεση και έπρεπε να είχε κυνηγήσει την παραμονή του 27χρονου επιθετικού στη Θεσσαλονίκη; Ο Τσόλακ έτσι και αλλιώς πωλήθηκε στους Ρέιντζερς (και βγάζει και αυτός μάτια με 14 γκολ και 2 ασίστ σε 25 συμμετοχές), ο Ολιβέιρα έχει προσφέρει 8 γκολ φέτος, με την ομάδα να ψάχνεται για επιθετικό με ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του Πορτογάλου.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε ποτέ σαν σκέψη να κρατήσει τον Άγγλο. Η οψιόν αγοράς (ύψους 3 εκατ.Ευρώ σχεδόν όσο τον πούλησε) είχε μπει για τυπικούς λόγους, κάτι που αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος. Συζήτηση για την παραμονή του δεν έγινε ποτέ.

Έτσι και αλλιώς ο Άκπομ ήθελε να γυρίσει στη Μίντλεσμπρο και να διεκδικήσει τη θέση του στην 11άδα. Και τα κατάφερε, αφού ο προπονητής τον χρησιμοποιεί σε διαφορετικό ρόλο. Δεν παίζει ούτε καθαρός επιθετικός, αλλά ούτε πίσω από τον φορ. Είναι περισσότερο απελευθερωμένος και αυτό αποδίδει και δεν αποκλείεται προσεχώς να τον δούμε και στην Premier!

Η παρουσία του στην Τούμπα άλλωστε ήταν καταλυτική για να αποκτήσει ψυχολογία, πριν επιστρέψει στο Νησί. Γιατί η Τσάμπιονσιπ είναι ένα πρωτάθλημα, στο οποίο οι ευκαιρίες είναι λίγες. Ο Άκπομ όμως κατάφερε να εξαργυρώσει τη θητεία του στην Ελλάδα, όπου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κατέκτησε ένα Κύπελλο και ένα πρωτάθλημα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξτρέμ-δώρο από Πάμπλο Γκαρσία σε ΠΑΟΚ - "Απαντήσεις" σε Λουτσέσκου - Γκολ, ασίστ και ταχύτητα!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags