Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Τάμαρι: Εξτρέμ... killer για ΠΑΟ - Ταχύτητα, έκρηξη και γκολ που έγραψαν ιστορία - Μαγικές ντρίπλες, θυμίζει Φετφατζίδη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-20 14:45:00

Εξτρέμ-killer για ΠΑΟ - Ταχύτητα, έκρηξη και γκολ που έγραψαν ιστορία - Θυμίζει Φετφατζίδη! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Εξτρέμ-killer για ΠΑΟ - Ταχύτητα, έκρηξη και γκολ που έγραψαν ιστορία - Θυμίζει Φετφατζίδη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιός είναι μεσοεπιθετικός που ακούγεται δυνατά στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Μιλούν στο Sportdog ο Γιώργος Παττίχης και ο Νίκος Μπέλτσος.

Το όνομα του Μούσα Αλ Τάμαρι παίζει πολύ δυνατά στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής του γραμμής. Το συμβόλαιο του 25χρονου διεθνή Ιορδανού με τη βελγική Λέουβεν λήγει το καλοκαίρι, εκείνος έχει δεχθεί προτάσεις ανανέωσης, αλλά επιθυμεί νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Πρόκειται για μία περίπτωση που είχε απασχολήσει ξανά το «Τριφύλλι», το καλοκαίρι του 2021, όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Στο παρελθόν μάλιστα ακούστηκε Ολυμπιακό, Άρη, ενώ υπήρξε και σενάριο για τον ΠΑΟΚ.

Ο Τάμαρι αγωνίζεται στη δεξιά πτέρυγα και φέτος έχει σημειώσει 4 γκολ και 2 ασίστ σε 21 συμμετοχές. Ο Σέρβος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τον ποδοσφαιριστή από τη θητεία του τελευταίου στον ΑΠΟΕΛ τη διετία 2018-2020, μία περίοδο κατά την οποία αγωνίστηκε σε 81 αγώνες πετυχαίνοντας 13 γκολ, ενώ πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα και ένα super cup. Οι εμφανίσεις του προσήλκυσαν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων, η Λέουβεν όμως ήταν αυτή που τον απέκτησε, τον Οκτώβριο του 2020, βγάζοντας από τα ταμεία της 1,10 εκατ.Ευρώ.

Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει τον Τάμαρι

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να έχει φύγει από τον ΑΠΟΕΛ από το 2012, αλλά παρακολουθούσε στενά την πορεία της, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Εξάλλου με την ομάδα της Λευκωσίας κατέκτησε 9 τρόπαια (4 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 4 Super Cup), ενώ το μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν, ότι οδήγησε τον ΑΠΕΟΛ για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League και το 2011 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, μία πορεία που ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο.

«Ο Γιοβάνοβιτς παρακολουθεί τον ΑΠΟΕΛ. Έφυγε το 2012, επειδή θεώρησε ότι έπιασε ταβάνι, μετά την πορεία μέχρι τους “8” του Champions League”. Ο κόσμος τον λατρεύει και δίκαια τον θεωρεί ως τον καλύτερο προπονητή στα 97 χρόνια ιστορίας της ομάδας. Και ο Σέρβος από τη δική του πλευρά έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον σύλλογο, λόγω των μεγάλων επιτυχιών που είχε. Μπορεί να πέρασαν χρόνια από τότε που έφυγε από την ομάδα και έγινε η μεταγραφή του Τάμαρι στον ΑΠΟΕΛ, αλλά έχει παραδεχτεί ότι παρακολουθεί την πορεία της», επισημαίνει στο Sportdog ο Γιώργος Παττίχης.

Killer στα ντέρμπι με Απόλλωνα

Ο ρεπόρτερ του ΑΠΟΕΛ μίλησε στο Sportdog για τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την περίπτωσή του. «Είναι πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής. Η ταχύτητα και η εκρηκτικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Είναι παίκτης ιδανικός για αντεπιθέσεις. Όταν βρει ανοιχτό γήπεδο έχει μεγάλες πιθανότητες να ολοκληρώσει μία αντεπίθεση είτε σκοράροντας ο ίδιος είτε δίνοντας ασίστ», ανέφερε αρχικά ο Κύπριος συνάδελφος, ο οποίος στάθηκε στη εκτελεστική δεινότητα του παίκτη.

«Έχει πετύχει εντυπωσιακά γκολ με τον ΑΠΟΕΛ. Αυτά που έγραψαν ιστορία ήταν στα ντέρμπι με τον Απόλλωνα, επειδή εκείνη την περίοδο η ομάδα της Λεμεσού ήταν ο κυριότερος συνδιεκδικτητής του πρωταθλήματος», τόνισε.

Ο Τάμαρι σκόραρε στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 στις 17 Μαρτίου 2019 για τα πλέι οφ και πέτυχε δύο γκολ στην εντός έδρας θριαμβική επικράτηση με 4-1, στις 15 Φεβρουαρίου 2020, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

 

Ικανός ντριπλέρ

«Στην Κύπρο ο Τάμαρι βελτιώθηκε πολύ, ειδικά στην τεχνική κατάρτιση. Είναι ικανός ντριπλέρ», σημείωσε ο Γιώργος Παττίχης, τα λεγόμενα του οποίου επιβεβαιώνονται και από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος παραδέχτηκε τα διδάγματα που πήρε στη Μεγαλόνησο σε συνέντευξή του. «Έμαθα πολλά από τον προπονητή Μπρους, για τις κινήσεις στο γήπεδο, τον κανόνα των πέντε δευτερολέπτων, πότε να τρέξω και πότε να υποχωρήσω. Στον ΑΠΟΕΛ έπρεπε επίσης να κάνω τη δουλειά μου στο αμυντικό κομμάτι. Αλλά, παίζαμε αλλιώς, με ένα διαφορετικό σύστημα και εγώ έδινα κυρίως έμφαση στο επιθετικό κομμάτι», είχε δηλώσει ο παίκτης στην επίσημη ιστοσελίδα της Λέουβεν τον Απρίλιο του 2021.

Ο ρεπόρτερ του ΑΠΟΕΛ θεωρεί, ότι ο παίκτης μπορεί να προσφέρει, αν έρθει στην Ελλάδα. «Πήγε στο Βέλγιο σε ένα αρκετά καλό πρωτάθλημα, πήρε εμπειρίες και ψήθηκε, που λέμε στην... ποδοσφαιρική διάλεκτο. Θεωρώ, ότι θα ήταν μία πάρα πολύ προσθήκη για τον Παναθηναϊκό. Είναι στην καταλληλότερη ηλικία για να δώσει πράγματα στην ομάδα. Πιστεύω, ότι θα είναι μία πολύ καλή μεταγραφή», σημειώνει.

Θυμίζει Φετφατζίδη

Στο Βέλγιο, τα 2,5 χρόνια που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Λέουβεν, έχει καταγράψει 78 συμμετοχές με 8 γκολ και 7 ασίστ.

«Είναι κάθε χρόνο και καλύτερος. Η πρώτη χρονιά ήταν προσαρμοστική. Πέρσι έκανε συμπαθητική σεζόν. Φέτος κάνει την καλύτερη χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες δύο», αναφέρει στο Sportdog ο γνώστης του βελγικού πρωταθλήματος, Νίκος Μπέλτσος, ο οποίος μοιράστηκε την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον παίκτη.

«Είναι αριστεροπόδαρο εξτρέμ που παίζει στη δεξιά πλευρά. Του αρέσει να συγκλίνει. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι εντυπωσιακός σε αυτό το κομμάτι. Είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν σε αυτό το επίπεδο. Το στυλ του (αριστεροπόδαρος που παίζει δεξιά) μου θυμίζει έναν αθλητικά πιο προικισμένο... Φετφατζίδη», υποστηρίζει ο συνάδελφος, ο οποίος θεωρεί (επίσης), ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να βοηθήσει στον Παναθηναϊκό.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Τάμαρι μετρά 42 εμφανίσεις με 9 γκολ με την εθνική Ιορδανίας. Η τωρινή του αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο εκτιμάται στα 1,8 εκατ.Ευρώ και δεδομένα αποτελεί δύσκολη περίπτωση για το «Τριφύλλι».



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκάθαρη κλοπή στην Τούμπα και στον ΠΑΟ δεν βγάζουν άχνα - Είναι ξευτίλα και... ξεπούλημα!


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags