Παναθηναϊκός: Η φετινή πορεία του Παναθηναϊκού έχει ανεβάσει τις προσδοκίες για το Τριφύλλι, συνεπώς ένα 0-0 στο Καραϊσκάκη δεν πρόκειται να... πανηγυριστεί. Οι Πράσινοι πήραν έναν υπερπολύτιμο πόντο που τους κράτησε στο +5 από τον "αιώνιο" αντίπαλο, αλλά η εικόνα τους στο ντέρμπι δεν ενθουσίασε τους οπαδούς τους.

Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκό θα μπορούσε ακόμα και να πάρει το διπλό εάν εκμεταλλευόταν τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεκάλεπτο 70'-80', όταν ο Ολυμπιακός ψαχνόταν στο γήπεδο. Ο Σπόραρ είδε την μπάλα να του παίζει άσχημο παιχνίδι στην κλασική ευκαιρία του 79', όμως ο Μαντσίνι δεν έχει καμία δικαιολογία για τη φάση του 77', μιάς και έχασε το κοντρόλ σε μία εύκολη πάσα, που θα τον έβγαζε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να δει τα αρκετά κακώς κείμενα της ομάδας του στο Φάληρο, αφού πέραν ενός δεκαλέπτου οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να κάνουν καθόλου το παιχνίδι τους. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά, να μπαίνουν σαν "καμικάζι" στις μονομαχίες και να κερδίζουν τη μάχη του κέντρου. Σάρλια, Σένκεφελντ και Βαγιαννίδης "πούλησαν" εύκολα την μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις, με χαρακτηριστικότερες τις μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο 4' και στο 52'.

Θα λέγαμε πως η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έπεσε στην παγίδα των Πειραιωτών, που πίεσαν στοχευμένα την αμυντική τετράδα και εκμεταλλεύτηκαν την τάση του Τριφυλλιού να αλλάζει πάσες έξω από την περιοχή της. Σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθά η γρήγορη μετάβαση από την άμυνα με μακρινές πάσες, ο Παναθηναϊκός όμως δεν τις είχε. Για την ακρίβεια δεν τις επιχείρησε καν, με αποτέλεσμα να "φλερτάρει" ουκ ολίγες φορές με γκέλες στην άμυνα.



Τα διαστήματα που το γήπεδο "κατηφόριζε" υπέρ του Ολυμπιακού ήταν πολύ περισσότερα από όσα θα έπρεπε να επιτρέψει ο Παναθηναϊκός. Όπως φυσικά και οι ουκ ολίγες κλασικές ευκαιρίες της ομάδας του Μίτσελ. Προκάλεσε δε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο στις καθυστερήσεις, εξακολούθησε να "σφυροκοπά" την πράσινη περιοχή, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός αντί να χτυπήσει το ματς δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε... υποψία ευκαιρίες παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μπρινιόλι έσωσε τον Παναθηναϊκό σε 2-3 περιπτώσεις και ο Πέρεθ ήταν μάλλον ο καλύτερός του παίκτης, κάνοντας μεστή εμφάνιση στο κέντρο. Ο Κουρμπέλης ήταν καλός ανασταλτικά αλλά όχι δημιουργικά. Ο Μπερνάρ δεν  βοήθησε ιδιαίτερα, με συνέπεια οι Εμβιλά-Χουάνγκ-Φορτούνης να επικρατήσουν στον άξονα. Το φοβερό είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς λίγο έλειψε να "κλέψει" το ματς με δύο... αναγκαστικές αλλαγές! Ο Πούχατς παραλίγο να γίνει "game-changer" καθώς ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Τριφυλλιού έχοντας μπει αντί του Χουάνκαρ και δημιούργησε τη μεγάλη φάση του Σπόραρ στο  Επίσης, η εικόνα στο κέντρο βελτιώθηκε αισθητά μετά την είσοδο του Τσέριν αντί του Κουρμπέλη.

Ο Μαντσίνι έκανε μέτρια εμφάνιση και φάνηκε να μην πατά καλά στο γήπεδο, ενώ ο Ιωαννίδης δεν είχε επαρκή τροφοδότηση και χάθηκε στο ματς. Βαγιαννίδης και Παλάσιος ξεκίνησαν εξαιρετικά το παιχνίδι και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού όντες μια ταχύτητα πάνω από τους Ρέαμπτσιουκ και Κανός. Ωστόσο μετά το ημίωρο αμφότεροι παρουσίασαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Ο Έλληνας άσος είδε τον Κανός να τον εκθέτει στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και σωστά έγινε αλλαγή με τον Κώτσιρα να περνά στη θέση του. Όσο για τον Παλάσιος, έκανε πολλά εύκολα λάθη σε μεταβιβάσεις, μοιάζοντας να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο έντονο πρέσινγκ των αντιπάλων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κίνηση Μαρινάκη αμέσως μετά την κόκκινη του Σωκράτη - Τι έκανε δίπλα στον αγωνιστικό χώρο! (ΦΩΤΟ)