Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μεγάλο όνομα για αντί-Μίτσελ στον Ολυμπιακό - Η λίστα με κόουτς από το πάνω ράφι - Η Νο1 περίπτωση!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-03 22:27:00

Μεγάλο όνομα για αντί-Μίτσελ στον Ολυμπιακό - Η λίστα με κόουτς από το πάνω ράφι - Η Νο1 περίπτωση!

του Παναγιώτη Νικολάου
Μεγάλο όνομα για αντί-Μίτσελ στον Ολυμπιακό - Η λίστα με κόουτς από το πάνω ράφι - Η Νο1 περίπτωση!

Ο "προσωρινός" Ανιγκό και η απόφαση του Μαρινάκη για την επόμενη μέρα. Στο Λιμάνι για το μέλλον θέλουν κάτι πιο... δυνατό. Υπάρχει ένας προπονητής που σίγουρα θα έκανε το... μπαμ!

Με τον Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο του θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός στο κρίσιμο ντέρμπι της Τετάρτης (3/4)!

Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν το τέλος του Μίτσελ, αλλά και πως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας αναλαμβάνει χρέη προπονητή στο παιχνίδι κόντρα στον «δικέφαλο του Βορρά».

Πάντως είναι δεδομένο πως αυτή είναι μια... άκρως προσωρινή λύση, μιας και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα θέλουν σίγουρα να κλείσουν ένα όνομα από το πάνω ράφι. Όπως εξάλλου φαινόταν ότι θα συμβεί και λίγο πριν καταλήξουν στον Μίτσελ το περασμένο φθινόπωρο!

Κάτι που σημαίνει ότι αρκετά από τα ονόμα που είχαν γραφτεί τότε, θα μπορούσαν να απασχολήσουν κάλλιστα και τη δεομένη χρονική περίοδο. Ούτως ή άλλως ο Ανιγκό, απλά καλύπτει το μεταβατικό διάστημα.

Ποιοι όμως είναι ακόμη διαθέσιμοι; 

Απόπειρα... τρίτη με Μαρθελίνο;

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τον Μίτσελ η περίπτωση που φάνταζε πιο ελκυστική εκείνο το διάστημα ήταν αυτή του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν απευθυνθεί στον Ισπανό τεχνικό και μετά την απομάκρυνση του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και τότε ο 57χρονος ήταν αρνητικός. 

Πάντως και με τα τωρινά δεδομένα ο 57χρονος Ισπανός τεχνικός φαντάζει η πιο ελκυστική περίπτωση, μιας και ο ίδιος παραμένει χωρίς σύλλογο από τις 30 Ιουνίου του 2022, μετά από 76 ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και ενώ είχαν προηγηθεί σημαντικές θητείες σε Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Βαλένθια. Ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας θα ήταν το γεγονός ότι δεν έχει προπονήσει ποτέ ομάδα εκτός Ισπανίας.

Ο... αόρατος ανταγωνιστής 

Πάντως, δεν είναι μυστικό πως ο Μαρθελίνο θέλει να... πάρει τη θέση του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Το πρόβλημα για τον Μαρθελίνο είναι ότι αυτή η επιλογή δεν θα ανοίξει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την επόμενη σεζόν αφού ο Τσόλο θα παραμείνει κάτοικος Μαδρίτης και θα εκπληρώσει το συμβόλαιό του που «εκπνέει» το 2024.

Ο 57χρονος Μαρθελίνο λοιπόν θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον αυτή τη σεζόν και την επόμενη. Δεν είναι τυχαίο, σε όλα όσα έχουν ειπωθεί, ότι έχει αλλάξει ατζέντη το τελευταίο διάστημα.

Οι υπόλοιποι

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως στο... τραπέζι είχαν πέσει και περιπτώσεις όπως αυτές των Κίκε Σετιέν, Χάβι Γκράθια, Λεονάρντο Ζαρντίμ, Πάουλο Σόουζα και Βίλας Μπόας!

Από όλους αυτούς την καλύτερη επιλογή για τη χρονιά την έκανε ο Σετιέν, ο οποίος από τα τέλη Οκτωβρίου προπονεί την Βιγιαρεάλ και μετράει 8 νίκες σε 16 ματς στην ισπανική Λα Λίγκα, οπότε είναι απίθανο να απασχολήσει αυτή την περίοδο. Ομάδα βρήκε και ο Γκράθια, ο οποίος μάλιστα έφτασε μέχρι την Πρέμιερ Λιγκ για χάρη της Λιντς, την οποία έχει προπονήσει σε 5 αγώνες για την κορυφαία λίγκα με απολογισμό 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Άλλη μια περίπτωση που πλέον είναι απλησίαστη, δηλαδή. Ομάδα φυσικά συνεχίζει και έχει - όπως είχε - ο Ζαρντίμ, ο οποίος έχει 15 νίκες και 5 ισοπαλίες σε 25 αγώνες με την Σαμπάμ Αλ Αχλί, οπότε φαντάζει αδύνατο να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όσον αφορά τον πρώην πράσινο Πάουλο Σόουζα και αυτός έχει πλέον - από τον Φλεβάρη - ομάδα, μιας και συνεχίζει στην Σαλερνιτάνα στην Serie A, έχοντας ως απολογισμό 1 νίκη και 4 ισοπαλίες σε 6 ματς. 

Τέλος, αυτός που δεν έχει βρει ομάδα είναι ο Βίλας Μπόας, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα είχε ακουστεί για την Εθνική Βελγίου, ωστόσο εν τέλει συνεχίζει χωρίς ομάδα, από τις 21 Φεβρουαρίου 2021 που είχε απολυθεί από την Μαρσέιγ! Παραμένει άγνωστο εάν θα χαμήλωνε τις απαιτήσεις του για να προπονήσει στην Σούπερ Λιγκ, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινάει η… εκκαθάριση στον Ολυμπιακό - Ο επόμενος που φεύγει μετά τον Μίτσελ - Τελειωμένη απόφαση!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags