Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Η πρώτη "μεταγραφή" Λουτσέσκου από Ελλάδα - "Απειλητικός από τη γραμμή, με γκολ και ασίστ" (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-30 16:35:00

Η πρώτη "μεταγραφή" Λουτσέσκου από Ελλάδα - "Απειλητικός από τη γραμμή, με γκολ και ασίστ" (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Κτενά

Ο κόουτς Πετράκης μιλάει στο Sportdog.gr για τον νεαρό άσο που ξεχώρισε στα τελευταία παιχνίδια της Super League και ο οποίος θα βρεθεί στην προετοιμασία του Δικεφάλου για να τον... τσεκάρει για δεύτερη φορά ο Ρουμάνος προπονητής!

Στον ΠΑΟΚ αναμένεται να επιστρέψει ο Γιώργος Βρακάς, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα τού Λεβαδειακού με τη μορφή δανεισμού και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν να αλλάξουν προφίλ τα τελευταία χρόνια με την παρουσία τού Ζοσέ Μπότο στον σύλλογο και να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας δίνοντας, παράλληλα, την ευκαιρία στο πολύ καλό υλικό που έχει εκκολαφθεί στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Όπως είναι ο Βρακάς, δηλαδή, που αναμένεται να πάρει μέρος στη φετινή προετοιμασία τού Δικέφαλου και να αξιολογηθεί από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Με το sportdog να επικοινωνεί με τον Γιάννη Πετράκη, τον προπονητή που συνεργάστηκε μαζί του στο δεύτερο μισό της σεζόν στον Λεβαδειακό και, πραγματικά, έδωσε άλλη ώθηση στην καριέρα του, για να σχολιάσει το θέμα.

"Μπορεί στον ΠΑΟΚ ο Βρακάς - Αυτή είναι η θέση του στο γήπεδο - Για αυτό πρόσθεσε γκολ και ασίστ στο παιχνίδι του"

"Πιστεύω πάρα πολύ ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τού επιπέδου που έχει ο ΠΑΟΚ", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Για εμένα η θέση του είναι περισσότερο σαν winger, αυτή είναι η βασική θέση, κι από τις δύο πλευρές παίζει, γιατί συγκλίνει και μπορεί να γίνει απειλητικός. Αλλά μπορεί να γίνει εξίσου καλός και εσωτερικός. Στα τελευταία ματς που έπαιξε είχε και γκολ και ασίστ. Η αλήθεια είναι ότι πριν δεν είχε. Με τη σωστή καθοδήγηση και τη δουλειά που βάλαμε στο γήπεδο, αναδείχθηκαν ασίστ και γκολ. Γιατί έχει τα προαπαιτούμενα για να τα πετύχει".

"Έκανε εντυπωσιακά πράγματα - Αυτό το κίνητρο να έχει στον ΠΑΟΚ - Να αναγκάσει τον Λουτσέσκου"

Ποια είναι η άποψη που σχηματήσατε για εκείνον;

"Είναι παιδί υπεύθυνο, προσπαθεί να υλοποιήσει την πληροφορία που θα πάρει, η εικόνα του άλλαξε για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Έκανε εντυπωσιακά πράγματα αλλά δεν τα τελείωνε με ανάλογο τρόπο, με ουσία. Όμως απέδειξε ότι με δουλειά και καθοδήγηση μπορεί να κάνει σε υψηλό βαθμό. Απλά αυτά θα πρέπει να τα κατοχυρώσει στο παιχνίδι του ως διαδικασία μέσα από την καθημερινότητα"

Έχει θητεία στον ΠΑΟΚ, στα τμήματα υποδομής, αυτό μπορεί να τον βοηθήσει;

"Όλοι από κάπου ξεκίνησαν, κι αυτοί που είναι στον ΠΑΟΚ από κάπου ξεκίνησε. Το κίνητρο είναι να πάει και να προσπαθήσει να ανταποκριθεί. Αν ο Γιωργάκης συνεχίσει να πορευεται όπως είπα, έχει όλα τα προαπαιτούμενα".

Το γεγονός ότι στον Δικέφαλο έχουν αλλάξει προσανατολισμό, μπορεί να βοηθήσει;

"Εμένα μου αρέσει πολύ το προφίλ που καλλιεργεί ο ΠΑΟΚ με τους νέους παίκτες, είναι σπουδαία η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής. Αλλά ταυτόχρονα και ως πρότζεκτ δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και μέσα από αυτό υπάρχει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα όπως είναι ο Κουλιέρακης, ο Κωνσταντέλιας, ο Λύρατζης"

Μπορεί να βρει θέση στην 18άδα του ΠΑΟΚ;

"Η ομάδα έχει 25 παίκτες και οι νέοι παίκτες που έρχονται είναι πίσω στη σειρά. Είναι στο χέρι τους να αλλάξουν τη σειρά. Αν έρθει παίκτης από μεγάλο πρωτάθλημα, βέβαια, δεν θα είναι στην 25η θέση. Αλλά η καθημερινότητα είναι που αποδίδει και αναγκάζει και τον προπονητή να πάρει αποφάσεις".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Οκ" Λουτσέσκου για τρεις παίκτες του Μπότο - Στην Θεσσαλονίκη φορ εκτομμυρίου - "Πόρτα" Πέλκα σε ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags