Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Καυτός" γκολτζής! Σουτάρει από παντού - Παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-19 14:10:00

"Καυτός" γκολτζής για Ολυμπιακό! Σουτάρει από παντού - Πρόταση από ΑΪΚ, Άραβες και Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Καυτός" γκολτζής για Ολυμπιακό! Σουτάρει από παντού - Πρόταση από ΑΪΚ, Άραβες και Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κομβικός για την ομάδα του, παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης! Είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του. Θεωρούν, ότι μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ο Ιωάννης Πίττας, ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της κυπριακής αγοράς, βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, ενώ αν και η περίπτωσή του ακούστηκε για ΑΕΚ, διαψεύστηκε ταχύτατα από την «κιτρινόμαυρη» πλευρά. Πρόκειται για έναν παίκτη που προέρχεται από μία σεζόν με 47 συμμετοχές και 20 γκολ και 4 ασίστ με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού, με τον οποίο αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (μαζί με τον Ζάιρο), στέφθηκε Κυπελλούχος τη σεζόν 2022-2023, ενώ τη σεζόν 2021-2022 αναδείχτηκε πρωταθλητής.

Το φετινό του επίτευγμα με την ανάδειξη ως πρώτος σκόρερ ήταν ιστορικό! Και αυτό γιατί για πρώτη φορά, από το μακρινό 2003, αναδείχτηκε Κύπριος ποδοσφαιριστής πρώτος σκόρερ. Πριν από είκοσι χρόνια ο είχε λάβει το συγκεκριμένο βραβείο ο Μάριος Νεοφύτου. Οπότε το βραβείο που έλαβε ο Πίττας είχε ιδιαίτερη αξία.

Είναι 31 φορές διεθνής με την Εθνική Κύπρου με 2 γκολ και όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στη Μεγαλόνησο βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του με αποτέλεσμα να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό, ενώ ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) και Μπανίγιας (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) κατέθεσαν προσφορές, οι οποίες και απορρίφθηκαν από τον Απόλλωνα. Στα μέσα του Ιουνίου τα κυπριακά ρεπορτάζ υποστήριζαν επίσης ότι ο παίκτης άρεσε στη γερμανική, Γκρόιτερ Φουρθ που παίζει στη Bundesliga 2.

Πρόκειται για έναν παίκτη ιδιαίτερα αγαπητό στην Κύπρο, όχι μόνο λόγω των παραγωγικών του αρετών, που τον έκαναν να ψηφίζεται μόνιμα ως MVP από το κοινό, αλλά και εξαιτίας της προσωπικότητάς του. Ως χαρακτήρας είναι ένας άνθρωπος έξω-καρδιά που λέει ο λαός, φίλος με όλους τους συμπαίκτες του, ένα υπόδειγμα για αποδυτήρια.

Έμοιασε στον πατέρα του-σουτάρει από παντού

Ο κομβικός παίκτης της φετινής σεζόν του Απόλλωνα προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του, Πάμπος που υπήρξε μεγάλο όνομα της ομάδας του Λεμεσού, αγωνιζόταν ως αμυντικός και διατέλεσε αρχηγός της Εθνικής Κύπρου.  Ο Ιωάννης κληρονόμησε από τον πατέρα του το εξαιρετικό του σουτ. Παρότι μιλάμε για έναν διαφορετικό παίκτη, καθότι επιθετικός, ο 27χρονος, όπως ο γονιός του, μπορεί να σουτάρει από παντού

Ο Πίττας είναι ένας επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις μπροστά, ένα πολύ χρήσιμο προσόν που μπορεί να αξιοποιήσει κάθε προπονητής. Πιστεύει στον εαυτό του, γι’αυτό και δοκιμάζει το πόδι του απ’ όλες τις πλευρές της περιοχής.  Δεν φοβάται να εκτελέεσει, να γίνει επικίνδυνος και να σκοράρει. Θεωρείται ότι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε Κύπριο παίκτη στην αιχμή του δόρατος αυτήν την εποχή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ioannis pittas (@pittas010)

Ονειρεύεται το εξωτερικό

Τη σεζόν που μας πέρασε ήταν καυτός! Πήγε μία χρονιά με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Απόλλωνα. Έσπασε το προηγούμενο προσωπικό ρεκόρ (2020-2021 14 γκολ, 4 ασίστ), ήταν μέλος της κορυφαίας 11άδα του πρωταθλήματος, με τη χρηματιστηριακή του αξία να ανεβαίνει στα 1,2 εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt.

Ο ίδιος πάντα ονειρευόταν να ανοίξει πανιά εκτός Μεγαλονήσου. «Θα είναι ψέμα να μην πω πως δεν θα ήθελα μία μεταγραφή στο εξωτερικό. Όλα στην κατάλληλη στιγμή. Αν έχω την ευκαιρία, θα έρθει αυτή η στιγμή», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2022 στην εκπομπή «Στο Πέταλο» στη Digital Tv του Kerkida.net, μία επιθυμία που επανέλαβε στις αρχές Ιουνίου του 2023 κατά τη βράβευσή του από τον ΠΑΣΠ.

Στην Κύπρο θεωρούν, ότι είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Προφανώς ο Ολυμπιακός τον είχε σημειώσει από τα προκριματικά του Europa League την περσινή σεζόν, όπου σκόραρε, με τους Πειραιώτες να παίρνουν την πρόκριση στα πέναλτι.

Αποστόμωσε τους αυστηρούς κριτές του

Την άποψή του για τον Γιάννη Πίττα διατύπωσε στο Sportdog, ο Χάρης Μιλτιάδους, σπορτκάστερ του ΡΙΚ που έχει παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη του συμπατριώτη του.

«Καταρχάς, δεν μου προξενεί εντύπωση ότι ο Πίττας έκανε τη κορυφαία και πιο παραγωγική σεζόν (20 τέρματα σε 47 συμμετοχές) στην καριέρα του στα 26-27. Γενικά ο Κύπριος παίκτης στη Μεγαλόνησο αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες για να καθιερωθεί. Στην περίπτωση του Πίττα, όποιο στράικερ και αν έφεραν οι γαλάζιοι, πιο σταθερό σε απόδοση από τον Γιάννη δεν βρήκαν ποτέ. Και μιλάμε για μια ομάδα που έχει εξαιρετικές διασυνδέσεις με μεγάλα γραφεία ατζέντηδων.

Ακόμα και οι πιο αυστηροί του κριτές, φέτος έκαναν ανοιχτή παραδοχή και είπαν mea culpa. Ο Πίττας βελτίωσε την αυτοπεποίθηση του, την τοποθέτησή του στο κουτί, η οποία τον βοήθησε να έχει περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει. Ως εκ τούτου ήρθαν τα γκολ γιατί τα τελειώματα πάντα τα είχε, γι αυτό δε φοβήθηκε να πάει δανεικός σε μικρότερους συλλόγους. Νομίζω η παρουσία σε μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό είναι αυτή που του λείπει για να ολοκληρωθεί σαν ποδοσφαιριστής, αφού διαθέτει και μακρινό σουτ και βελτιώνοντας το κομμάτι της λήψης αποφάσεων θα μπορέσει να αξιοποιήσει και αυτή του τη δυνατότητα. Θυμάμαι ένα καταπληκτικό γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σλοβενία του Ομπλακ. Για όσους δεν γνωρίζουν, αγωνίζεται και στο άκρο της επίθεσης αλλά σαν κλασικός φορ του πάει καλύτερα. Το έδειξε και στο Καραϊσκάκης τον περασμένο Αύγουστο που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου», ανέφερε ο Χάρης Μιλτιάδους.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος από τον Ολυμπιακό - Ζήτησε να φύγει πρωτοκλασάτος άσος - Ανακοινώνει το νέο ρόστερ ο Μαρτίνεθ

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags