Λάκης Σημαιοφορίδης: Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο έγκριτος νομικός παραθέτοντας τη δική του εκτίμηση για τη δικαστική απόφαση που θα προκύψει, μετά την έφεση που άσκησε ο Ολυμπιακός στην απόφαση για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. 

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρό μας, επειδή λειτουργεί με κακές και παραγοντικές νοοτροπίες. Τα θεσμοθετημένα όργανα ακόμα και η ίδια η ομοσπονδία, δεν βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο και δεν συντάσσει κανονισμούς που να είναι συγκεκριμένοι και να μην αφήνουν κενά, τα οποία ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει. Αυτά τα γεγονότα μας δυσφημούν και στο εξωτερικό.

Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι στη ποινή, με τα δεδομένα που υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός δεν κατάθεσε ένσταση αντικανονικής διακοπής του αγώνα, που θα μπορούσε να το κάνει και έπρεπε να το κάνει κατά την άποψή μου. Όταν είσαι κατηγορούμενος πειθαρχικά για μια διακοπή αγώνα εις βάρος σου και με υπαιτιότητά σου, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να καταθέσεις μια ένσταση αντικανονικής διακοπής, επικαλούμενος ότι έγινε από τη πλευρά του διαιτητή λάθος εκτίμηση των στοιχείων της υπόθεσης που οδηγεί σε αυτό το συμπεράσμα.

Αυτό δεν το έκανε ο Ολυμπιακός, ενώ τονίζεται στη σελίδα 36 της απόφασης ότι είχε το δικαίωμα και δεν το έκανε. 'Ίσως δεν την έκανε αυτή την ένσταση προκειμένου να μην καταστήσει διάδικο τον Παναθηναϊκό. Με εξέπληξε αυτό το γεγονός και δεν ξέρω γιατί δεν έγινε. 

Στην έφεση δεν ξέρω τι θα υποστηριχθεί, όμως η υπάρχουσα απόφαση είναι εμπεριστατωμένη. Η εκτίμησή μου είναι ότι κάτω υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα αλλάξει η απόφαση», είπε ο Λάκης Σημαιοφορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τίναξε την μπάνκα" ο Γιαννακόπουλος - Αυτό είναι το "χρυσό" συμβόλαιο του Ναν - Τρελά λεφτά για 8 μήνες!