Facebook Pixel "Λαχείο" ΠΑΟΚ από τη Βραζιλία - Ελεύθερος... 14 εκατ., με θητεία σε Bundesliga - "Σέντρα, μπούκα και άμυνα"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-18 19:33:00

"Λαχείο" ΠΑΟΚ από τη Βραζιλία - Ελεύθερος... 14 εκατ., με θητεία σε Bundesliga - "Σέντρα, μπούκα και άμυνα"!

του Γιώργου Κτενά
"Λαχείο" ΠΑΟΚ από τη Βραζιλία - Ελεύθερος... 14 εκατ., με θητεία σε Bundesliga - "Σέντρα, μπούκα και άμυνα"!

"Δεν είναι αφελής αμυντικά όπως ο Μπάμπα..."! Μία εξαιρετική περίπτωση μπακ εξετάζουν σοβαρά στην Τούμπα και μάλιστα η περίπτωσή του χαρακτηρίζεται ιδανική, καθώς πρόκειται για παίκτη που δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο, προέρχεται από εξαιρετική σεζόν και έχει παίξει και σε καλές ευρωπαϊκές ομάδες.

Την περίπτωση του διεθνή (με την U21) Βραζιλιάνου δεξιού μπακ Γουίλιαμ, που το συμβόλαιό του με την Κρουζέιρο λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου, έχει στη λίστα του ο ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν εδώ και καιρό για να βρουν έναν παίκτη για το δεξί άκρο της άμυνας, όπως έχετε διαβάσει άλλωστε στο sportdog, με τα στοιχεία του Μπάμπα Ραχμάν (που δεν τα έχουν για διάφορους λόγους οι Σάστρε, Λύραντζης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια): Δηλαδή να είναι καλός στην άμυνα αλλά με τις προωθήσεις του να βοηθάει την ομάδα για να προωθείται από τα άκρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει ήδη short list (με 4 ονόματα), στην κορυφή της οποίας βρίσκεται (μετά από σχετική εισήγηση του Λέο Μάτος!) ο Γουίλιαμ. Ο 28χρονος άσος έχει θητεία στη Μπουντεσλίγκα, με τις φανέλες των Βόλφσμπουργκ και Σάλκε, θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί και το market value που έχει ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει και στα 14 εκατ. ευρώ το 2019).

Προφανώς εκτός από τη θέση του δεξιού μπακ μπορεί να δώσει λύσεις και ως χαφ, και το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Άκη Αχλατλή προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για τον παίκτη.

"Σέντρες, μπούκες, όλα - Για αυτο επέστρεψε στη Βραζιλία για μπάλα - Μονολογούσα για αυτά που έχει καταφέρει"

"Τον θυμάμαι από την Ιντερνασιονάλ, ένας πολύ καλός Βραζιλιάνος μπακ. Ροντινέι, Λέο Μάτος, Λίνο, τέτοιο στιλ. Αν σου βγει, κάνει τη διαφορά. Είναι πολύ σοβαρός και αμυντικά, σταθερός, συνεπής, θα κανεις σέντερες, μπούκες όλα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Τον αδικεί η στατιστική αλλα τον αδικεί και η ομάδα γιατί η Κρουζέιρο δεν βάζει γκολ με τίποτα. Έχει εξαιρετικό πρώτο γύρο, μονολογούσα και έλεγα τι έχει καταφέρει. Ήταν σε Σάλκε και Βόλφσμπουργκ, είχε τραυματισμό, και επέστρεψε στη Βραζιλία για να κάνει επανεκκίνηση. Τους βγήκε και με το παραπάνω στην Κρουζέιρο. Στον δεύτερο γύρο χάθηκε λίγο, αλλά σε γενικές γραμμές είναι και η ομάδα πιεσμένη, δεν ήταν θέμα του Γουίλιαμ".

"Δεν είναι αφελής αμυντικά όπως Μπάμπα - Θυμίζει Ρόντινεϊ - Θα πιάσει στον ΠΑΟΚ - Να πάει διακοπές"

Είναι καλή λύση για τον ΠΑΟΚ;

"Αρχικά να πούμε ότι δεν έχει να χάσει κάτι, είναι ελεύθερος, σε καλη ηλικία, μπορεί άνετα να σταθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Δεν είναι τόσο αφελής αμυντικά όσο ο Μπάμπα".

Ο ΠΑΟΚ έχει παράδοση στους μπακ από Βραζιλία - Θυμίζει στο παιχνίδι του τον Λέο Μάτος;

"Θυμίζει Ρόντινεϊ περισσότερο, όχι τόσο Μάτος. Είναι χτιστός, είναι κοντό τερατάκι, με πιο χαμηλό κέντρο βάρους όχι όπως ο Μάτος που άνοιγε μπροστά την μπάλα και έφευγε. Είναι λίγο πιο σφιχτός ο Γουίλιαμ".

Το γεγονός ότι έχει παίξει ξανά στην Ευρώπη είναι θετικό για την προσαρμογή του;

"Δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής, Βραζιλιάνος που έχει παίξει ήδη στην Ευρώπη είναι. Είχα γράψει για τον Ροντινέι, πέρσι, και εξηγούσα γιατί θα πιάσει στον Ολυμπιακό. Το ίδιο πιστεύω και για τον Γουίλιαμ, είναι καλή κίνηση, αν ερθει θα πιάσει. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ κοίταξε την αγορά και βρήκε κάτι καλό, εδιικά από τη στιγμή που τελειώνει το συμβόλαιό του. Εχει κάνει καλό πρωτάθλημα φέτος. Το θέμα είναι αν θα πάει διακοπές, μετά από μια γεμάτη σεζόν γιατί οι Βραζιλιάνοι παίζουν από 15 Γενάρη μέχρι 12 Δεκεμβρίου. Δεν γίνεται να έρθει χωρίς να ξεκουραστεί πρώτα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν κάνει το ίδιο λάθος με Λουτσέσκου ο Σαββίδης - Αλλάζει το πλάνο στην Τούμπα - Φουλ για το... απωθημένο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags