Άρης: «Παραμύθια της Χαλιμάς» αποδείχθηκαν οι υποσχέσεις της Πολιτείας προς τον Άρη για κατασκευή γηπέδου στην περιοχή πίσω από το ΙΚΕΑ ανατολικής Θεσσαλονίκης, με αντίστοιχη παραχώρηση του οικοπέδου, όπου είναι κατασκευασμένο το «Κλ. Βικελίδης», στην περιοχή Χαριλάου, για την κατασκευή χώρων πρασίνου.

Αφού τελείωσε το «παραμύθι» των Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με τίτλο «χίλιες και μία υποσχέσεις», χωρίς φυσικά να υλοποιήσουν καμία, εδώ και 8 χρόνια, έρχεται μια νέα φάση επιδίωξης κατασκευής νέου γηπέδου, αλλά αυτή τη φορά από τους ίδιους τους ανθρώπους του Άρη.

ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

«Πατώντας» πάνω στη δήλωση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, που είναι και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ότι θα βοηθήσει τον Άρη στην κατασκευή νέου γηπέδου με την ατάκα: «Ό,τι ζητήσει ο Άρης, θα επιδιώξουμε να το κάνουμε», οι άνθρωποι του Άρη έχουν εγκαταλείψει τη σκέψη κατασκευής γηπέδου στην περιοχή του ΙΚΕΑ, γιατί υπάρχει και ένας ακόμη λόγο, εκτός από το «παραμύθι» των Κυβερνήσεων: Ο χώρος ανήκει σε άλλο δήμο, αυτόν της Πυλαίας-Χορτιάτη, ενώ το γήπεδο Χαριλάου βρίσκεται στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Άρα, θα είναι πολύ δύσκολη η ανταλλαγή οικοπέδων, σε διαφορετικούς δήμους.

Το παράδειγμα κατασκευής γηπέδου στον Βοτανικό, από τον δήμο Αθηναίων, είναι αυτό, στο οποίο πλέον στοχεύουν, οι άνθρωποι του Άρη, αυτόν της διπλής ανάπλασης.

«Φτιάξε μου γήπεδο σε περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, δώσε μου τα κλειδιά του και έλα πάρε τα κλειδιά του Χαριλάου, να το διαμορφώσεις σε πάρκο και να το γεμίσεις δένδρα και παιδικές χαρές», είναι πλέον η φιλοσοφία των ανθρώπων της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία απαιτεί καινούργιο γήπεδο για τον Άρη, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ

Είναι γεγονός ότι στην έκταση του δήμου Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχουν πάρα πολλές τόσο μεγάλες εκτάσεις, όσο αυτή που χρειάζεται (περίπου 40-45 στρέμματα), αλλά οι άνθρωποι του Άρη, έχουν κάνει χαρτογράφηση της πόλης και του κεντρικού δήμου και έχουν βρει χώρους, που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν για την κατασκευή γηπέδου στον Άρη, με αντίστοιχη παραχώρηση του γηπέδου Χαριλάου στον δήμο.

«Διπλή ανάπλαση»! Αυτό ακριβώς που έχει αποφασιστεί να γίνει στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη ένα ολοκαίνουργιο, σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου για τον Άρη, με ύψος 27 μέτρων από τη κορυφή των κερκίδων και 30 μέτρων από το σκέπαστρο, που θα καλύπτει όλο το γήπεδο.

Οι κερκίδες να εκτείνονται σε δύο διαζώματα, όπως όλα τα μοντέρνα και σύγχρονα γήπεδα, με χωρητικότητα 30.000 ατόμων, ίσως και 32.000, ανάλογα με τα στρέμματα και την άδεια κατασκευής.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ

Το σχέδιο για την «διπλή ανάπλαση», προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή γηπέδου για τον Άρη (εάν εξασφαλιστούν και τα ανάλογα κονδύλια), υπάρχει και το έχει εκπονήσει ο Αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας από τη Θεσσαλονίκη, με την συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρη Μπίλλια, δυο επαγγελματίες, που δεν έκρυψαν ποτέ και την συμπάθειά τους προς τον Άρη.

Εάν υλοποιηθεί αυτό το πλάνο Δούμα-Μπίλλια, ο Άρης θα μπορέσει να αποκτήσει πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, το δικό του γήπεδο, με δεδομένο ότι παραχωρεί έναν ιδιόκτητο χώρο-φιλέτο στην καρδιά της περιοχής Χαριλάου, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη από πράσινο, χώρους αναψυχής, πάρκα για τα παιδιά και υπόγειο πάρκινγκ 2.000 θέσεων, που μπορεί να δημιουργηθεί κάτω από το χώρο αυτόν, προκειμένου να εξυπηρετήσει όλη την περιοχή.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Στον Άρη, περιμένουν την ανάληψη καθηκόντων του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη και αφού περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα προσαρμογής, θα κάνουν την πρώτη παράσταση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συζητήσεων για την «διπλή ανάπλαση», έχοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις εκτάσεων που ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης, για πιθανά σημεία κατασκευής νέου γηπέδου για τον Άρη, κάτι που έχει σχολιάσει αρκετές φορές ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, όπως και ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης.

Ο τελευταίος μάλιστα έχει μεταφέρει προς πάσα κατεύθυνση την απαίτηση του Άρη για κατασκευή νέου γηπέδου, άρα θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις.  

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του ΠΑΟ - Top ιταλική ομάδα για Ιωαννίδη - Έρχονται με 100 εκατ. μπάτζετ"