Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Ντεσπόντοφ δικαιώνει το... σκανάρισμα και την επένδυση - Ο τίτλος για τον ΠΑΟΚ θα κριθεί στα ντέρμπι
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-23 13:26:00

Ο Ντεσπόντοφ δικαιώνει το... σκανάρισμα και την επένδυση - Ο τίτλος για τον ΠΑΟΚ θα κριθεί στα ντέρμπι

Εύα Σαράντη
Ο Ντεσπόντοφ δικαιώνει το... σκανάρισμα και την επένδυση - Ο τίτλος για τον ΠΑΟΚ θα κριθεί στα ντέρμπι

Πώς γίνεται ένας παίκτης σαν τον Τάισον, να μην έχει εγωισμό; Η Εύα Σαράντη γράφει για τη νίκη του Δικεφάλου στο Βόλο, για τη συνέχεια με τα δύσκολα παιχνίδια στην Τούμπα, αλλά και τις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου που περιγράφουν απόλυτα όσα βλέπουμε στο χορτάρι

«Η καλύτερη μεταγραφή είναι η δουλειά που γίνεται» και ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει συνέχειας τιτλοφορώντας την εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στο Βόλο με μία διαφορετική προσέγγιση που κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε. Προσμετρώντας τον όγκο εργασίας που έχει μαζί με το γκρουπ ποδοσφαιριστών του και εξάροντας τη δουλειά που πραγματοποιείται σε μία κατά γενική ομολογία κομβική περίοδο δεδομένων των ντέρμπι που έπονται. 

Αρχής γενομένης από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή εισέρχεται εκ νέου σε έναν άκρως κομβικό κύκλο αγώνων δεδομένου πως κρίνονται πολλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και ως εκ τούτου η νικηφόρα επικράτηση επί του Βόλου φάνταζε επιτακτικής ανάγκης. Μίας αναμέτρησης που με το... καλημέρα της έφερε δύσκολα στον ΠΑΟΚ δεδομένου πως δεν πήρε όσα ήθελε από την αριστερή του πλευρά με τους Ράχμαν Μπάμπα και Τάισον σε συνδυασμό με τις χαμένες «μονομαχίες» και λανθασμένες εκτιμήσεις του Σουαλιό Μεϊτέ.

Ενδεικτικό πως πρόλαβε ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του με Μύγα και Ντέλετιτς στην αρχή του ματς απέναντι σε μία ομάδα που τον «διαβάζει» εξαιρετικά έχοντας πλεονέκτημα στις δεύτερες μπαλιές. Από πλευράς ΠΑΟΚ την καύσιμη ύλη έδωσε ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, εκ των πρωταγωνιστικών της αναμέτρησης, τοποθετώντας τους Θεσσαλονικείς σε ρόλο οδηγού έχοντας εμπλακεί εκ νέου στην εξέλιξη καθώς σημείωσε ακόμη ένα τέρμα για λογαριασμό του Δικεφάλου. Στα καλύτερά του ο Βούλγαρος διεθνής εξτρέμ που φροντίζει να αποδεικνύει συνεχώς πως όταν «σκανάρεις» και επενδύεις, παίρνεις και ποιότητα! 

Προφανώς, στο «κάδρο» δε νοείται να τεθεί μόνο ο Κίριλ Ντεσπόντοφ αλλά και ο Τόμας Μουργκ δεδομένου πως συνιστά εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών σε επίπεδο ολοκλήρωσης φάσεων, έχοντας καταφέρει να διπλασιάσει τα τέρματα του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σε ένα εκ των χειρότερων μομέντουμ του Δικεφάλου. Και αυτό διότι η προσέγγιση που ανά διαστήματα παρουσιάζουν οι «ασπρόμαυροι» μπορεί να τους κοστίσει ακριβά ενόψει συνέχειας. Ανεπιστρεπτί. Σε ματς που κρίνουν τίτλο. Και σε τέτοιες καταστάσεις έρχεται να επιβεβαιώσει η εμπειρία και η καθημερινή δουλειά πως ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν ακουμπάς ούτε στο ελάχιστο τα στάνταρ σου μπορείς να τελειώνεις ματς με 1-5.

Όπως αυτή του Τάισον που «έχει σταματήσει να σκοράρει γιατί είναι περισσότερο παίκτης ομάδας» αλλά όταν του δοθεί η ευκαιρία «εκτελεί» χωρίς δεύτερη σκέψη. Ενός ποδοσφαιριστή που γνωρίζει καλά πότε να πατήσει γκάζι, πότε να σταματήσει. Δεν έχει εγωισμό μέσα του και προτιμά να πασάρει παρά να τελειώνει ο ίδιος τις φάσεις. Και εκεί ακριβώς «κούμπωσαν» τα λεγόμενα του Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου κατόπιν λήξης της εκτός έδρας αναμέτρησης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «μοιράζεται την εμπειρία του μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του».  

Γιατί η ποιότητα δεν έχει ηλικία... Και ο χρόνος πάντα αμείλικτος είναι εκεί για να υπενθυμίζει και να επιβεβαιώνεται, με τον Στέφανο Τζίμα να βάζει το «κερασάκι» στην τούρτα για τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, δείχνοντας πως εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ευκαιρίες που του δίνονται με δεδομένη την απουσία του Άλι Σαμάτα στο AFCON. Και τώρα στο πρόγραμμα... Παναθηναϊκός χωρίς να προσφέρεται χρόνος για περαιτέρω αναλύσεις, με τον τίτλο να κρίνεται στα ντέρμπι και τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει καλά πως κάθε λάθος στέκεται ικανό για βαθμολογική οπισθοχώρηση. Από τη στιγμή δε που είναι ρεαλιστικά εντός και των τριών στόχων οφείλει την ώρα απαντήσεων να είναι εκεί, «παρών».  

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags