ΣΕΝΤΡΙΚ ΜΠΑΚΑΜΠΟΥ: Στα 32 του χρόνια, με χρηματιστηριακή αξία 2.800.000 ευρώ και έχοντας πάει σχεδόν τσάμπα τον περασμένο Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη, είναι απίστευτο, ομολογουμένως, το ποσό με το οποίο πουλήθηκε -τελικά- από την Γαλατά στην Μπέτις του .... Παπασταθόπουλου!!! Γιατί στην Ελλάδα έχει γίνει γνωστό μόνο το... μισό! Ούτε λίγο, ούτε πολύ το συνολικό και... περίπλοκο deal μπορεί να φτάσει τα 10.5000.000 ευρώ για το τουρκικό κλαμπ!!! Από αυτά βεβαίως το fix transfer fee που θα πληρωθεί για τον Κονγκολέζο πρώην φορ του Ολυμπιακού είναι 5.000.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 5.500.000 αφορούν διάφορα bonus στόχων ( αριθμός συμμετοχών, γκολ, ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέχρι και για ενδεχόμενη συμμετοχή της Μπέτις στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ)!!!

Η... ΑΠΟΣΥΡΣΗ: Όσον αφορά στο φημολογούμενο ... χειμερινό ελληνικό ενδιαφέρον, κορυφαίος αξιωματούχος της Γαλατά απλά επιβεβαίωσε πως δυο Bigφοράτες ομάδες όντως το εκδήλωσαν αρχικά ανεπίσημα (κάνοντας... ερωτήσεις) μέσω διαμεσολαβητών, αλλά η μία τον ήθελε ως ελεύθερο ή καταβάλλοντας... ταβάνι 800.000 ευρώ ενώ η άλλη δανεικό τώρα με σχετικά χαμηλή οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι! Στην πορεία η μια από τις δυο μεγάλες ελληνικές ομάδες μπήκε σε διαπραγμάτευση με την Γαλατά - αν τα έβρισκαν μετά θα έκαναν κίνηση προς τον παίκτη - μέχρι που το περασμένο Σάββατο το τουρκικό κλαμπ ενημέρωσε το ελληνικό πως έχουν δεχτεί από την Μπέτις δελεαστική προσφορά για την πώληση του Μπακαμπού και οτι στο "κόλπο" είναι το μεγάλο Γραφείο της Stellar, η οποία εκπροσωπεί τον 32χρονο στράικερ (είναι πελάτης της)!! Κάτι που προκάλεσε την ελληνική απόσυρση...

ΜΠΕΤΙΣ: Σύμφωνα όμως, με την ίδια τουρκική πηγή μας, ο Μπακαμπού όταν ενημερώθηκε σχετικά από την διοίκηση - και όχι μόνο - δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος (μάλλον το αντίθετο!) να επιστρέψει στην Super League!! Ήθελε/καιγόταν να αποχωρήσει άμεσα από την Γαλατά και κατά προτίμηση με μεταγραφή, όχι ως δανεικός!! Τελικά τα κατάφερε αφού όχι μόνο επέστρεψε στην La Liga και μάλιστα σε καλή ομάδα, αλλά έκανε και συμβόλαιο μαζί της 2,5 χρόνων (ως το 2026)!! Το πιο εντυπωσιακό; Με την νέα μεταγραφή που έκανε, στην Μπέτις, τα συνολικά transfer fee που έχουν πληρωθεί για χάρη του μέχρι σήμερα ανέρχονται πλέον στα 55.000.000 ευρώ! Κι από τις 8 ομάδες που μετακινήθηκε στην καριέρα του (εκτός της Σοσό) η μοναδική που δεν πλήρωσε transfer fee για να τον πάρει αλλά και δεν εισέπραξε τίποτα (τον έχασε τσάμπα το περασμένο καλοκαίρι), είναι ο Ολυμπιακός!!!

ΓΑΛΑΤΑ: Η μεγάλη τουρκική ομάδα κατάφερε αυτό που επιδιώκει εδώ και χρόνια στις μεταγραφικές περιόδους ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Ελλάδα! Δηλαδή να κάνει πώληση plus των 20.000.000 ευρώ, που είναι το ερυθρόλευκο ταβάνι στις υπερήφανες πωλήσεις και το είχε πιάσει το 2017 με τον Ρέτσο στην Λεβερκούζεν και το 2019 με τον Ποντένσε στην Γούλβς. Η τελευταία δυνατή πώληση (με 8ψηφιο νούμερο δηλαδή) του Ολυμπιακού, ήταν το 2020 ο Τσίμικας στην Λίβερπουλ με 14.000.000 ευρώ (13 συν 1 από bonus). H Γαλατά, λοιπόν, σμπαράλιασε πριν από 3 ημέρες το αντίστοιχο δικό της ρεκόρ πώλησης (ήταν 16 εκατ. από 2017, με τον Μπαντού Ντιαγέ στην Στόουκ), φτάνοντας σε τρομερό done deal με την Μπάγερν Μονάχου, για τον Μπόει. Συγκεκριμένα θα πληρώσει 30.000.000 ευρώ σε transfer fee, 5.000.000 bonus κι άλλα 5.000.0000 εξτρά σε βάθος χρόνου, για τον Γάλλο δεξιό μπακ!!! Η... συνταγή λίγο πολύ γνωστή: ένα μεγάλο διεθνώς μανατζερικό Γραφεία (Stellar, που έκανε και του Μπακαμπού), ένας τεχνoκράτης vice president ( Ερντέν Τιμούρ) ο οποίος τρέχει εδώ και 2 χρόνια πολύ καλά την ομάδα, ένα γερμανικό δίδυμο αθλητικού/τεχνικού διευθυντή, αγορές ή δανεισμοί παικτών από top πρωταθλήματα και όχι από μια ή δυο συγκεκριμένες αγορές (που σημαίνει πως έχουν ήδη από πριν σκάσει... αρκετό χρήμα). Πρώτα από όλα όμως, έχουν φτιάξει και καλό γκρουπ ομάδας, με προπονητή τον Τούρκο Οκάν Μπουρούκ από το 2022.

ΥΓ. Για 5,6 εκ. που κόστισε ο Μπόει και για 700.000 ευρώ που πλήρωσες για τον Μπακαμπού να τους πουλάς και τους δύο, μέσα σε 3 ημέρες, 40.000.000 ευρώ, που με τα bonus μπορούν να γίνουν 50.000.000, δεν το λες κι... άσχημα. Μάλλον "κάντο όπως η Γαλατά"...

ΥΓ.1 Παρεμπιπτόντως η Γαλατά με μόλις 100.000 ευρώ πήρε για αντικαταστάτη του Μπόει από την Νότιγχαμ του Μαρινάκη τον 31χρονο Γάλλο Σέρζε Όριερ, που τον Αύγουστο του 2022 ως ελεύθερος βρέθηκε κοντά στο να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάχη των "Big-4" για Σουπερλιγκάτο επιθετικό - Τιμή πώλησης 1.5 εκατ. - Αρπάζει παίκτη από Ηρακλή ο ΠΑΟΚ!