Μόνος πρώτος με 51 βαθμούς έμεινε ο ΠΑΟΚ και την 22η αγωνιστική. Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην Τούμπα  για την 22η αγωνιστική της Super League έληξε ισόπαλη 1-1, ύστερα από ένα παιχνίδι, όπου η Ένωση κυριάρχησε και προηγήθηκε στο 47' με τον Ελίασον, οι ασπρόμαυροι όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 89' με τον Κεντζιόρα. 

Οι "κιτρινόμαυροι" που έχασαν την ευκαιρία να αναρριχηθούν στην κορυφή της κατάταξης έχουν 49 βαθμούς και βρίσκονται στην τρίτη θέση. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Τετάρτη τον Παναθηναϊκό και την 23η αγωνιστική τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Η Ένωση φιλοξενεί την Κηφισιά

Με Σαμάτα μπροστά ο ΠΑΟΚ – Με Γκαρσία η ΑΕΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε στον πάγκο τον Γιάννη Κωνσταντέλια, αφού ανέβασε πυρετό την τελευταία στιγμή. Ο Κοτάρσκι ήταν ο τερματοφύλακας, με τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα και Σάστρε στην τετράδα της άμυνας. Μεϊτέ και Οζντόεφ έπαιξαν στον άξονα, με δεκάρι τον Μπουργκ. Τάισον και Αν. Ζίβκοβιτς  αγωνίστηκαν στις πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλι Σαμάτα.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Στάνκοβιτς, με Ρότα δεξί και Πήλιο αριστερό μπακ, παρά την επιστροφή του Χατζισαφί, ο οποίος εν τέλει δεν βρέθηκε στη 18άδα. Στα στόπερ βρέθηκαν ο Βίντα με τον Κάλενς, καθώς ο Μουκουντί αποκλείστηκε για αγωνιστικούς λόγους (όπως ο Φερνάντες). Κόφτης στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκε ο Γιόνσον, ο Γκατσίνοβιτς κάλυψε την αριστερή πτέρυγα, ο Ελίασον τη δεξιά, στην κορυφή του ρόμβου αγωνίστηκε ο Πινέδα και επιθετικό δίδυμο ο Τσούμπερ με τον Γκαρσία.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι - Σάστρε (76' Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα - Μεϊτέ, Οζντόεφ (76' Σβαμπ) - Α. Ζίβκοβιτς (72' Κωνσταντέλιας), Μουργκ (59' Ντεσπόντοφ), Τάισον - Σαμάτα (76' Τόμας).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Ρότα (82' Λιούμπισιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος - Ελίασον (72' Μάνταλος), Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (82' Ζίνι) - Γκαρσία (75' Πόνσε), Τσούμπερ (82' Αραούχο).

Χωρίς δυνατές στιγμές το πρώτο μέρος

To πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό από πλευράς θεάματος, γιατί δεν βγήκαν ευκαιρίες, ενώ περιορισμένες ήταν και οι τελικές προσπάθειες. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την κυριαρχία και έφτασε μετά το 20’ να έχει 61% ποσοστά κατοχής, δείχνοντας, ότι περιόρισε πολύ τον ΠΑΟΚ με το ψηλό της πρέσινγκ και την κυκλοφορία της μπάλας στο γήπεδο των Θεσσαλονικιών, με τον Πινέδα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Ωστόσο οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε απειλή.

Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Κοτάρσκι, ενώ ο Κουλιεράκης έκανε πολλές καθοριστικές επεμβάσεις σε φάσεις που μύριζαν κίνδυνο. Μάλιστα οι χαρακτηριστικότερές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο έγιναν προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να έχει πιο δυνατές ευκαιρίες. Στο 41’ ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Οζντόεφ, ενώ στο 45’ ο Μεϊτέ σούταρε από πλάγια θέση, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει. Η Ένωση απείλησε στο 42’ με τον Γκατσίνοβιτς να γεμίζει για το κεφάλι του Κάλενς, η προσπάθεια του οποίου ήταν αδύναμη και δεν δυσκόλεψε τον Κοτάρσκι.

Χτύπησε με Ελίασον

Στο δεύτερο μέρος όμως η ΑΕΚ ήταν πιο ουσιαστική. Η Ένωση χτύπησε πολύ γρήγορα, στο 47’, όταν ο Πινέδα έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Γκαρσία, ο οποίος έσπασε στον Ελίασον και εκείνος με πλασέ εξαιρετικής σύλληψης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Εννέα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, όταν ύστερα από γέμισμα από στατική φάση, η μπάλα στρώθηκε στον Σαμάτα μέσα στην περιοχή, αλλά η προσπάθειά του ήταν πολύ άστοχη. Στο 68’ δε ο Ντεσπότοφ, κατάφερε να περάσει και τον Πήλιο στην κούρσα, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Δοκάρι ο Ντεσπότοφ-ισοφάριση με Κεντζιόρα

Ο ΠΑΟΚ φρεσκαρίστηκε με αλλαγές πριν το 80’ και πήρε ενέργεια για να διεκδικήσει την ισοφάριση. Κατάφερε μάλιστα να κάνει δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Στο 80’ ο Κωνσταντέλιας έκανε ποδιά στον Γιόνσον και σούταρε μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς, ενώ στο 81’ το σουτ του Ντεσπότοφ άφησε άγαλμα τον Αυστριακό γκολκίπερ, αλλά η προσπάθεια του Βούλγαρου σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 89’ η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς! Ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τον Τάισον με γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Κετζιόρα πήρε μόνος του την κεφαλιά, με τη μπάλα να καρφώνεται στα δίχτυα του Στάνκοβιτς, η αντίδραση του οποίου ήταν ελλιπής. Το 1-1 ήταν το τελικό σκορ, αφού στα πέντε λεπτά καθυστερήσεων δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη στιγμή.