Ματιές στον Αφιμικό Πουλουλού της Γιαγκελόνια ρίχνει η ΑΕΚ. Πρόκειται για έναν παίκτη που διανύει σούπερ σεζόν στη Γιαγκελόνια, με τη φανέλα της οποίας είναι πρώτος σκόρερ στο Conference League με 8 γκολ σε 10 ματς, ενώ αναμένεται και συνέχεια, αφού η πολωνική ομάδα συνεχίζει την πορεία της στη διοργάνωση, έχοντας κληρωθεί στα προημιτελικά με τη Μπέτις.
Διαβάστε επίσης...
Συνολικά φέτος ο 26χρονος διεθνή Ανγκολέζος μετρά 18 γκολ και 4 ασίστ σε 43 παιχνίδια και από τη στιγμή που η λάμψη του έχει μεταφερθεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι νομοτελειακό η Ένωση να μην είναι η μοναδική ομάδα που τον γλυκοκοιτάζει και σίγουρα το αντίτιμο θα είναι τσουχτερό. Στην Πολωνία λένε, ότι είναι ο καλύτερος επιθετικός στην ιστορία της Γιαγκελόνια. Σημειωτέον, ότι ο ποδοσφαιριστής έχει γίνει αφιέρωμα πρόσφατα στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Δεν είναι τυχαίο, ότι λόγω της εξαιρετικής πορείας του τη φετινή σεζόν η αξία του στην αγορά έχει εκτοξευθεί στα 5 εκατ.Ευρώ (από 1,5εκατ.Ευρώ).
Γεννήθηκε στη Λουάντα της Ανγκόλα. Ποδόσφαιρο ξεκίνησε να παίζει στο Κοτώ της Γαλλίας, απ' όπου μετακινήθηκε στην Ακαδημία της Βασιλείας, καθώς η οικογένειά του μετακινήθηκε στην Ελβετία όπου και μεγάλωσε. Το 2017 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, μετά από δύο χρόνια δόθηκε δανεικός στην Ξαμάξ, επέστρεψε το 2019 στη Βασιλεία και έπαιξε για μια τριετία, πριν μείνει ελεύθερος και μετακινηθεί στη Γερμανία και τη Γκρόιτερ Φιρτ, όπου έπαιξε για έναν χρόνο και το 2023 πήρε μεταγραφή στη Γιαγκελόνια, όπου τα τελευταία δύο χρόνια έχει πετύχει 42 γκολ. Γι'αυτό τον χαρακτηρίζουν «Καμάρι του Ποντλιάσε», του βοεβοδάτου (επαρχία) στην οποία ανήκει η πόλη Μπιάλιστοκ, που είναι η έδρα της Γιαγκελόνια.
Τί μαθαίνουμε για τον παίκτη; Είναι κλασσικό σέντερ φορ με καλά σουτ και κεφαλιά, αλλά και ικανότητα στον χειρισμό της μπάλας. Δεν είναι όμως και πολύ δουλευταράς. Δεν είναι παίκτης που προπονείται καθημερινά, δεν είναι πάντα σε θέση να προπονείται, λένε στην Πολωνία, ωστόσο, όταν έρχεται η στιγμή να παίξει στην Ευρώπη έδειξε, ότι είναι ασταμάτητος, με τους σκάουτερ από τα πλουσιότερα πρωταθλήματα να σημειώνουν στα μπλοκάκια τους αυτήν την αντίθεση. Φαίνεται ότι έχει την ικανότητα να εκμεταλλεύεται το εξαιρετικό ταλέντο του και την ικανότητά του να αρπάζει μεγάλες ευκαιρίες.
Οι πρωταθλητές Πολωνίας δεν σκοπεύουν να εμποδίσουν την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή τους στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και θέλουν επίσης να σπάσουν το ρεκόρ του συλλόγου που έγινε τον Ιανουάριο του 2020, όταν η Σέλτικ πλήρωσε 4,1 εκατομμύρια ευρώ για τον Πάτρικ Κλιμάλα. Η Γιαγκελόνια περιμένει τουλάχιστον 5,1 εκατομμύρια ευρώ για τον Πουλουλού, το συμβόλαιο του οποίου ισχύει μέχρι το τέλος Ιουνίου 2026.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Γιαγκελόνια έχει και άλλον παίκτη που προορίζει να μοσχοπουλήσει και δεν είναι άλλος από τον 20χρονο τερματοφύλακα Σλάβομιρ Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ξένων οομάδων και η τιμή του υπολογίζεται στα 4 εκατ.Ευρώ. Στο Μπιάλιστοκ μάλιστα θεωρούν, ότι αν εξασφαλίσουν 9 εκατ.Ευρώ από την πώληση και των δύο τότε θα ήταν τεράστια οικονομική επιτυχία για τον σύλλογο.