Super League: Από σήμερα, με το Παναιτωλικός-Αρης, οι κερκίδες των γηπέδων της πρώτης κατηγορίας ανοίγουν και πάλι κάτω από ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο κανόνων και την «απειλή» για τιμωρία αγώνων κεκλεισμένων των θυρών να υπάρχει έντονη για όλες τις ΠΑΕ. 

Ωστόσο, υπάρχει και μία ακόμη ημερομηνία-σταθμός, η 6η Μαρτίου, όταν και θα πρέπει σε κάθε γήπεδο να λειτουργήσει το νέο σύστημα παρακολούθησης. Ήδη, οι ΠΑΕ της SL1 έχουν πάρει στα χέρια τους το ΦΕΚ για τις προδιαγραφές του νέου συστήματος και έχουν αρχίσει έναν αγώνα δρόμο να προλάβουν, αφού οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. 

Ο νομοθέτης ζητά κάμερες, στην κυριολεξία, παντού και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95,5, τις απαιτήσεις του δεν καλύπτει στο 100% ούτε ακόμη και η OPAP Arena που είναι το πιο σύγχρονο γήπεδο και έχει τοποθετημένες πάνω από 200 κάμερες ήδη. 

Η απαίτηση του νόμου είναι να υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής, μέσω κάμερας, για το παραμικρό εκατοστό στον χώρο που καλύπτει ένα γήπεδο, ενώ παράλληλα θα χρειαστεί και ενημέρωση λογισμικού στα υπάρχοντα συστήματα παρακολούθησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόσμος των εργασιών καλύπτεται από τις ΠΑΕ και δεν είναι καθόλου μικρό. 

Ενδεικτικό είναι ότι στην Τούμπα το κόστος των συνολικών εργασιών θα φτάσει κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ. Πιθανόν, πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί οι ΠΑΕ δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα το να καλύψουν το κόστος των εργασιών για τα νέα συστήματα παρακολούθησης. 

Η απάντηση βρίσκεται στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει για να πάρουν τα χρήματα από το στοίχημα, οι οποίες προβλέπουν ότι από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που δικαιούνται, περίπου το 1/3 πρέπει να πηγαίνει σε έργα υποδομής.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλή πώληση εκατομμυρίων στον ΠΑΟΚ - "Ανέστησε" μέχρι και τον… φευγάτο στο Λιμάνι ο Συλαϊδόπουλος