Facebook Pixel Έλληνας ο… νέος Κάιπερς- "Μπλόκο" από Αλμέιδα, scouting από ΠΑΟ, Ολυμπιακό
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-18 18:00:00

Έλληνας ο… νέος Κάιπερς - "Μπλόκο" από Αλμέιδα, scouting από ΠΑΟ, Ολυμπιακό - Έχει ήδη προτάσεις! (Vid)

του Γιώργου Θεοδωράκη

Μετά από εξαιρετική σεζόν, ψάχνει μεταγραφή ως ελεύθερος. Αποφάσισε να πάει σε ομάδα που θα πάλευε για την παραμονή, ώστε να πάρει χρόνο και να ξεχωρίσει και το σχέδιό του πέτυχε. Το παρελθόν με την ΑΕΚ και η επόμενη ομάδα του!

Την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τους κορμού φαίνεται ότι θα επιδιώξουν το προσεχές καλοκαίρι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός (στην πιάτσα δεν έχει κυκλοφορήσει ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για κάτι παρόμοιο), με αποτέλεσμα να ψάχνουν για ποδοσφαιριστές που έχουν τη δυνατότητα για να σταθούν στο ρόστερ τους.

Και υπάρχει ένα hot όνομα που το προσεχές καλοκαίρι θα μπορούσε να απασχολήσει και τους τρεις μεγάλους της Αθήνας (προφανώς και την ομάδα τού Ραζβάν Λουτσέσκου, άσχετα αν υπάρχει θέμα ελληνοποίησης του ρόστερ ή όχι), ειδικά από τη στιγμή που δεν ανανέωσε με την ομάδα του και θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Θυμιάνη που σε λίγους μήνες μένει ελεύθερος από τον Πανσερραϊκό, καθώς του προτάθηκε να ανανεώσει μετά από εισήγηση του Πάμπλο Γκαρσία (μάλιστα με πρόταση κοντά στο ταβάνι του κλαμπ!), αλλά ο 23χρονος άσος θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο.

Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι υπάρχει παρελθόν του Θυμιάνη με την ΑΕΚ, παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο ως αμυντικός χαφ, όσο και ως στόπερ ή μπακ, καθώς πριν από δύο χρόνια η Ένωση τού είχε στείλει συμβόλαια για να υπογράψει. Γιατί δεν είχε προχωρήσει το θέμα; Γιατί με την έλευση του Ματίας Αλμέιδα, που όλα περνούν από τον έλεγχό του, δεν είχε ξεκαθαρίσει αν ερχόμενος στην Ένωση θα έμενε στο ρόστερ τής πρώτης ομάδας ή της β΄.

Για αυτό και ο Θυμιάνης είχε αποφασίσει να αποδεχτεί την πρόταση του Πανσερραϊκού το καλοκαίρι του 2022: Πάλι στη Β΄ Εθνική έπαιξε (όπως θα συνέβαινε και με τη β΄ ομάδα των Κιτρινόμαυρων), αλλά σε συνθήκες πρωταθλητισμού, καθώς τα Λιοντάρια τελικά πήραν την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ και, φέτος, έκανε μια εξαιρετική σεζόν με 22 ματς (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) και 4 γκολ.

Μπορεί να υπογράψει σε κάποια μεγάλη ελληνική ομάδα το προσεχές καλοκαίρι ο Θυμιάνης; Γιατί δεδομένου ότι δεν υπάρχει συμβόλαιο που να τον δεσμεύει, η περίπτωσή του γίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι προτιμάει να παίξει μπάλα στο εξωτερικό, που είναι και το μεγάλο του όνειρο.

Υπάρχουν, μάλιστα, βελγικές ομάδες που βλεπουν με πολύ καλό μάτι την περίπτωσή του, καθώς γενικά έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην ελληνική αγορά - Για παράδειγμα η Γάνδη που, πρόσφατα, πούλησε τον Ούγκο Κάιπερς με 12 εκατ. ευρώ στη Σικάγο Φάιρ. Αλλά και στην Championship υπάρχει, σταθερά, στραμμένη προσοχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Από τον Γιαννούλη και τον Τζόλη, της Νόριτς, μέχρι την Κάρντιφ του (βασικού και αναντικατάστατου) Δημήτρη Γούτα και του Μανώλη Σιώπη, που έχει για προπονητή τον Ερολ Μπουλούτ.

Σε κάθε περίπτωση η πιάτσα των agents θεωρεί ότι ο Θυμιάνης λόγω potential/ηλικίας/απουσίας δέσμευσης συμβολαίου θα είναι περιζητητος ανάμεσα στους μεγάλους το προσεχές καλοκαίρι, ως αξιόπιστη λύση 18άδας και σταδιακά να χτυπήσει την πόρτα του βασικου σχήματος. Χωρίς κανείς, όμως, να μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα μείνει στην Ελλάδα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η λίστα από Αγγλία που εξετάζει ο Μεντιλίμπαρ - Ξεχώρισε πρώην άσο της Τσέλσι - Έρχεται... τζάμπα Ελλάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags