Facebook Pixel Χρήστος Τζόλης για μεγάλη ελληνική ομάδα, τον χάνει ο ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-25 20:50:00

Τζόλης για μεγάλη ελληνική ομάδα, τον χάνει ο ΠΑΟΚ - Πρόταση του ιδιοκτήτη στον κόουτς - Γιατί έχει δύο ρήτρες

του Λάζαρου Γεωργίδη

"Οργιάζει" στη Γερμανία και... προκάλεσε μέχρι και τον Πογέτ! Ο νεαρός άσος κάνει μία φοβερή σεζόν, όμως θέλει να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Ο ελληνικός σύλλογος τον θέλει, η διοίκηση έχει πλέον ένα συγκεκριμένο πλάνο, όμως οι δυσκολίες για τον παικταρά είναι πολλές

Ο Ολυμπιακός με σημείο εκκίνησης το περασμένο καλοκαίρι και με εντολή Μαρινάκη αποφάσισε να μειώσει το μέσο όρο ηλικίας στην ομάδα, ώστε να γίνει ξανά selling club αλλά και για να παίζει πιο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Οι μεταγραφές των Ορτέγκα και Έσε είναι ενδεικτικές αυτής της νέας πολιτικής και οι Πειραιώτες θέλουν να συνεχίσουν σε αυτόν το δρόμο. Κι αν μπορούν να βρουν έναν ποδοσφαιριστή, που όχι μόνο θα είναι νέος με προοπτική αλλά θα είναι και Έλληνας τότε μιλάμε για τον τέλειο συνδυασμό. Κι αυτό το πακέτο το έχει ο Χρήστος Τζόλης, ο οποίος απασχολεί τους 47 φορές πρωταθλητές Ελλάδας οι οποίοι ''ψήνονται'' για την περίπτωσή του!

Ο Ολυμπιακός δεν τον πίστεψε, αλλά πλέον το αποφάσισε - ''Τρέλανε'' και τον Πογέτ!

Το περασμένο καλοκαίρι η ''αγορά'' είχε... βουίξει περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Τζόλη όμως κάτι φόβιζε τους ερυθρόλευκους. Η απειρία του παίκτη, ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να ''πιάσει'' στη Νόριτς ενώ και στην Τβέντε δεν κατάφερε να εδραιωθεί. Μέχρι που ήρθε η ευκαιρία της Φορτούνα Ντίσελντορφ για τον ίδιο, όπου και έχει γίνει ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας και με 16 γκολ και 6 ασίστ είναι ο πιο παραγωγικός παίκτης της Bundesliga 2 και συμβάλλει καταλυτικά στην προσπάθεια του κλαμπ για άνοδο στην πρώτη εθνική κατηγορία της Γερμανίας.

Ο 22χρονος ''οργιάζει'' στη Φορτούνα, έχει πείσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκουστάβο Πογέτ ο οποίος πρόσφατα τον επισκέφτηκε και συζήτησε μαζί του ενώ κουβαλάει και ένα ''ντελικάτο'' σύνολο χαρακτηριστικών. Μπορεί να δημιουργήσει και να απειλήσει με συνέπεια, όπως φωνάζουν και οι αριθμοί του ενώ είναι σε θέση και να πάρει την ομάδα στις πλάτες του με ατομικές ενέργειες. Πλέον και ο πιο δύσπιστος έχει κατανοήσει ότι ο Τζόλης δεν έχει... ταβάνι και ο Ολυμπιακός μπαίνει στην κούρσα. Όχι, όμως, με ευνοϊκές προϋποθέσεις.

''Χοντρός'' ανταγωνισμός από Γερμανία - Τι γίνεται με Φορτούνα και Γκλάντμπαχ!

Αυτό το εξαιρετικό πακέτο που έχει ο Τζόλης, προφανώς δεν το βλέπουν μόνο στον Πειραιά αλλά σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στη Γερμανία όπου και αγωνίζεται. Τα σενάρια ποικίλλουν, μα είναι δεδομένο πως αν η Φορτούνα ανέβει στην Bundesliga πρέπει να πληρώσει στη Νόριτς 5 εκατομμύρια ευρώ υποχρεωτικά. Από την άλλη, αν ο σύλλογος δεν τα καταφέρει τότε είναι στο χέρι του αν θα δώσει τα 3,5 εκατομμύρια στους Άγγλους. Η απόφαση ,που μοιάζει να είναι ειλημμένη από τη Φορτούνα, αφορά την πάση θυσία αγορά του ώστε να τον πουλήσει στη συνέχεια. Ακόμη κι αν δεν επιβεβαιωθεί το κυρίαρχο αυτό σενάριο, οι ανταγωνιστές καραδοκούν.

Ο βασικότερος ''αντίπαλος'' του Ολυμπιακού για τον Χρήστο Τζόλη δεν είναι άλλος από την Μπορούσια Γκλάντμπαχ. Αυτή έχει προσπαθήσει δύο φορές να κάνει δικό της τον Έλληνα άσο, μία το 2021 πριν φύγει από τον ΠΑΟΚ και μία ακόμη το 2022. Αμφότερες οι προσπάθειές της έχουν αποβεί άκαρπες, αλλά επιμένει και θεωρεί πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το αποφασιστικό χτύπημα. Πέραν της Μπορούσια, φήμες αναφέρουν πως και η Ουνιόν Βερολίνου παρακολουθεί τον παίκτη και όλα είναι ανοιχτά.

''Σβήνει'' το λάθος με Ντεσπόντοφ και βρίσκει τον... αντι-Μασούρα του!

Όπως είδαμε, η υπόθεση Τζόλης για τον Ολυμπιακό είναι περίπλοκη γιατί εμπλέκονται πολλοί ενδιαφερόμενοι αλλά και διότι δεν ξέρουμε μέχρι που προτίθεται να το φτάσει η ελληνική ομάδα στις διαπραγματεύσεις. Το να πάρει τον 22χρονο ποδοσφαιριστή θα ισοδυναμεί, πάντως, με το ''σβήσιμο'' ενός χοντρού λάθους που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι: το να αφήσει τον Κίριλ Ντεσπόντοφ και να πάρει τον Σολμπάκεν.

Κι αν αυτές οι περιπτώσεις μοιάζουν άσχετες μεταξύ τους, πρώτον δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ πάντα κοιτάει την υπόθεση Τζόλη και έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους εγχώριους ανταγωνιστές. Και δεύτερον, σε μια εποχή που οι Big-4 είναι πιο κοντά από ποτέ κάθε κίνηση που μπορεί να δημιουργήσει ''τριγμούς'' στο εσωτερικό του αντιπάλου σου είναι ευπρόσδεκτη. Τελευταία λεπτομέρεια στο ''κουβάρι'' αυτής της ιστορίας είναι πως ο Γιώργος Μασούρας διαπραγματεύεται με την Μπόχουμ και είναι πιθανότατο να συνεχίσει την καριέρα του στην Bundesliga. Τι πιο ωραίο για τον Ολυμπιακό, ο διάδοχός του να είναι Έλληνας, νεότερός του, με χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ιδανικό για την επόμενη ημέρα του συλλόγου;

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοινώσεις Μεντιλίμπαρ για 8 - Ελεύθεροι Κούντε-Μπα, δύο σε Ρίο Άβε - 2η ευκαιρία σε Βρουσάι, Χόλσγκρόουβ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags