Γιώργος Σπανέας: Ο σύμβουλος της Ένωσης Διαιτητών φιλοξενήθηκε στη «Δίκη στο Open» και αναφέρθηκε στην ελληνική διαιτησία, ενώ σχολίασε όσα ζητούν FIFA και UEFA, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι καλοί ξένοι διαιτητές φοβούνται να έρθουν στην χώρα μας, μετά από όσα έχουν συμβεί.

 «Με τον κ.Κλάντεμπεργκ ξεκίνησε η εξαφάνιση της ελληνικής διαιτησίας, τον ενδιέφεραν μόνο τα 4 μεγάλα σωματεία. Με αυτό το σύστημα δεν θα υπάρχουμε για την ΕΠΟ. Η Ένωση θα έπρεπε να είναι ένας συνδετικός κρίκος για ένα διάστημα. Στη χειρότερη περίπτωση να μπει κάποιος από εμάς στην ΕΠΟ, θα μπει στην εκτελεστική επιτροπή και θα ψηφήσει και αντί για 17-0 θα χάνεις 16-1. Είμαστε πολύ μακριά από μια τέτοια επιτυχία.

Η FIFA και η UEFA σε αυτά που ζητάει εννοεί πως όλοι πρέπει να είναι εν ενεργεία, όχι μόνο οι διαιτητές, αλλά και οι παρατηρητές. Η ΕΠΟ θα κάνει λάθος αν καταργήσει τους συνδέσμους. Ούτε οι διαιτητές πρέπει να έχουν το πάνω χέρι, ούτε η ΕΠΟ, πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία. Οι ξένοι διαιτητές από κορυφαία πρωταθλήματα δεν έρχονται, φοβούνται να έρθουν», είπε ο Γιώργος Σπανέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νίκη με Ολυμπιακό ίσως φέρει μία αποχώρηση έκπληξη στην ΑΕΚ - Χτίζουν τη νέα ομάδα με Τσικίνιο-Έσε!