Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο πρώτος που φεύγει - Ποια η εντολή Τερίμ σε Αλαφούζο
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-03 13:03:00

Ο πρώτος που φεύγει από τον ΠΑΟ - Η εντολή Τερίμ σε Αλαφούζο, ο Νο1 στόχος και ο πρώην του Ολυμπιακού!

του Νίκου Στεργίου

Οι 4 πιθανοί αντικαταστάτες ο ρόλος του Μπακασέτα και η ξεκάθαρη οδηγία του Τούρκου προπονητή στον Γιάννη Αλαφούζο, ώστε να μπορέσει το Τριφύλλι να γίνει... Φενέρ.

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη σεζόν έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό και οι άνθρωποι του συλλόγου προεξαρχόντος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησαν να δουν τι έφταιξε. Και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Πράσινοι έπρεπε να αποκτήσουν μεγαλύτερο και σαφώς ποιοτικότερο βάθος στον πάγκο τους, αν επιθυμούν να σπάσουν την "κατάρα" τόσων ετών χωρίς πρωτάθλημα. Έτσι σε κάθε θέση υπήρξε ποιοτική... ένεση και στο αριστερό άκρο της άμυνας ήρθε ο πολύπειρος και αξιόπιστος Φιλίπ Μλαντένοβιτς.

Το Τριφύλλι καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου πορεύεται με τον Σέρβο και τον Χουάνκαρ στη συγκεκριμένη θέση αλλά ο Ισπανός αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν καθώς το συμβόλαιό του λήγει. Αμφότερα τα αριστερά μπακ της ομάδας είναι πάνω από 30 ετών και απαιτείται φρεσκάδα, νέο αίμα και μια καλύτερη επιλογή ώστε να αναβαθμιστεί ο Παναθηναϊκός του 2024-2025. Κι αυτός είναι ο λόγος που ο Χουάνκαρ θα αποχωρήσει το καλοκαίρι που μας έρχεται!

Το δάκρυ στη Λεωφόρο και το "ντέρμπι της κροτίδας" τα highlights του Χουάνκαρ!

Ο Χουάνκαρ ήταν προσωπικό "στοίχημα" του Τσάβι Ρόκα, όταν ο άλλοτε τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟ τον έφερε στο Κορωπί το 2020 και δικαιώθηκε πανηγυρικά. Ο 34χρονος μπακ άντεξε και κράτησε τη θέση του τη σεζόν των 3 προπονητών: βασικός με Ντάνι Πογιάτος, βασικός με Σωτήρη Συλαϊδόπουλο και αναντικατάστατος με Λάζλο Μπόλονι. Να υπενθυμίσουμε πως εκείνη είναι η σεζόν της ανάδειξης του Βασίλη Ζαγαρίτη, ο οποίος θα μας απασχολήσει στη συνέχεια. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο Ισπανός αμυντικός έφτασε στο πικ του, καθιερώθηκε ως δίδυμο με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα και έγινε ένα με τον κόσμο της ομάδας.

Αξέχαστη ήταν η στιγμή που δάκρυσε σε γκολ του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και οι φίλοι του συλλόγου τον αγάπησαν. Και πέρυσι ο Χουάνκαρ παρά τον ερχομό του Γκάνεα και του Πούχατς δεν έχασε το στάτους του, όμως τα χρόνια περνούσαν και ήταν φανερό πως χρειαζόταν έναν "ισοϋψή" παρτενέρ. Αυτός ήταν ο Μλαντένοβιτς και με δεδομένο πως ο Σέρβος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2025, ο Χουάνκαρ θα φύγει το καλοκαίρι. Στην ιστορία θα μείνει ως ο... πρωταγωνιστής στο "ντέρμπι της κροτίδας" στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και με πολύτιμη συνεισφορά στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κανονικότητα.

Ξεκάθαρος ο Τερίμ στον Αλαφούζο, "τρέλα" για Γιαννούλη και ο αρχηγός της Εθνικής!

Η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό είναι αβέβαιη ή ακριβέστερα άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατάκτηση ή όχι του φετινού πρωταθλήματος. Αν αυτή έρθει, ο Γιάννης Αλαφούζος αποκλείεται να διώξει τον Φατίχ Τερίμ από τον πάγκο του Τριφυλλιού και τότε ο σχεδιασμός της νέας σεζόν θα περάσει από τα χέρια του Τούρκου τεχνικού. Αυτός έχει δώσει μόνο μία εντολή στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: να γεμίσει την ομάδα του με ποιοτικό ελληνικό στοιχείο. Αυτός ήταν ο τρόπος που έκανε τη Γαλατασαράι σύλλογο - θρύλο στην πατρίδα του, το ίδιο θέλει να επαναλάβει και στην Ελλάδα. Επιθυμεί τους καλύτερους γηγενείς ποδοσφαιριστές να τους έχει στη διάθεσή του πάση θυσία.

Κι έτσι φτάνουμε στο που θα στραφεί ο Παναθηναϊκός για αντι-Χουάνκαρ ή καλύτερα για τον παίκτη που θα γίνει βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας και θα αφήσει τον Μλαντένοβιτς δεύτερο στην ιεραρχία. Όνομα νούμερο 1 δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό του Δημήτρη Γιαννούλη. Ο 28χρονος μπακ διαπρέπει στη Νόριτς, είναι στην κατάλληλη ηλικία, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και όλα είναι ανοιχτά. Η ΑΕΚ παρακολουθεί "ζεστά" την περίπτωσή του αλλά μην ξεχνάμε ότι το Τριφύλλι έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: τον Τάσο Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας με την παρουσία του στην ομάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης για τους συμπατριώτες του και δύναται να τους πείσει. Αλλά και να μη συμβεί αυτό, υπάρχουν κι άλλες... πορτοκαλιές.

Όνομα νούμερο 2, αυτό του Μπάμπη Λυκογιάννη. Ο 30χρονος μπακ αγωνίζεται ως βασικός στην Μπολόνια του Τιάγκο Μότα, με την ομάδα του να παλεύει επί ίσοις όροις για την έξοδο στο Champions League ενώ το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Η περίπτωσή του είναι ελκυστική, εξετάζεται και αποτελεί ενδεχόμενο στόχο των Πράσινων. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Κυριακόπουλο, το νούμερο 3 στη λίστα του ΠΑΟ για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Έλληνας μπακ παίζει στη Μόντσα ως δανεικός από τη Σασουόλο, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2025 όμως αν "σκάσει" δελεαστική πρόταση που θα του δίνει τη δυνατότητα επαναπατρισμού τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Το τελευταίο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι του Παναθηναϊκού και σίγουρα συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, είναι αυτό του Βασίλη Ζαγαρίτη. Ο 22χρονος άσος της Πάρμα ακολούθησε το δρόμο του... Γιώργου Βαγιαννίδη (είχε φύγει για την Ίντερ) και άφησε το 2021 τον Παναθηναϊκό για το όνειρο της Ιταλίας αλλά μάταια. Φέτος έχει μόλις 8 συμμετοχές στην Serie B και είναι σαφές ότι ψάχνεται αρκετά για του χρόνου, καθώς δεν τον παίρνει σε μια τόσο παραγωγική ηλικία να μην είναι ενεργός ποδοσφαιριστής. Οι Πράσινοι πολύ δύσκολα θα κάνουν κίνηση, μιας και θέλουν κάποιον έμπειρο παίκτη όμως το παρελθόν του Ζαγαρίτη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να το κάνει ξανά όπως ο Βαγιαννίδης και να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγλική ομάδα ήρθε για Ιωαννίδη, "τρελάθηκε" με Κουλιεράκη - Δίνουν μέχρι και 17 εκατ., τι ζητάει ο Σαββίδης! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags