Facebook Pixel Έκλεισε στόματα ο Ρέτσος - Κέντρο από... ατσάλι ο Ολυμπιακός!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-03 22:01:00

Έκλεισε στόματα ο Ρέτσος, άλλος η έκπληξη -Τεράστια απουσία ο Ποντένσε, κέντρο από... ατσάλι ο Ολυμπιακός!

του Παναγιώτη Νικολάου
Έκλεισε στόματα ο Ρέτσος, άλλος η έκπληξη -Τεράστια απουσία ο Ποντένσε, κέντρο από... ατσάλι ο Ολυμπιακός!

Έστειλε μήνυμα και… για Φενέρ ο Μεντιλίμπαρ! Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο με τον Άρη, έχοντας σε μεγάλη μέρα το δίδυμο Ποντένσε - Ελ Κααμπί ενώ ο Ρέτσος απάντησε ως αντάξιο μέλος της ερυθρόλευκης "οικογένειας".

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ είχε στείλει το δικό του μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του και τους είχε πει πως αν παίζουν κάθε ματς όπως στην OPAP Arena, τότε θα μπορέσουν να πάνε με νίκες μέχρι τέλους στο πρωτάθλημα και ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει; Αυτά θα τα δούμε στο μέλλον, επομένως θα σταθούμε στο παιχνίδι με τον Άρη. Εκεί οι Πειραιώτες "ξεμπούκωσαν" και η ομάδα του Μάντζιου πλήρωσε τα... σπασμένα από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού στην έδρα της Ένωσης. Πρωταγωνιστές ήταν οι συνήθεις ύποπτοι Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Ντάνιελ Ποντένσε, θετικότατη έκπληξη ήταν ο Ρίτσαρντς και ηχηρή αντίδραση έβγαλε ο Ρέτσος.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν πάση θυσία το τρίποντο, όχι μόνο για να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου αλλά και για να δείξει στον κόσμο του ότι είναι εδώ. Και το έκανε με εμφατικό τρόπο, έχοντας σε μεγάλη ημέρα το δίδυμο Ποντένσε - Ελ Κααμπί. Ο πρώτος έκανε ό,τι ήθελε τον Οντουμπάτζο στην πλευρά του, δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις με κάθε τρόπο ενώ έβαλε και ένα πανέμορφο και δύσκολο τέρμα. Πλέον η συνεισφορά του Πορτογάλου αστέρα αποτυπώνεται στα νούμερα και μοιάζει πανέτοιμος για την απαιτητική συνέχεια της σεζόν και είναι δεδομένο πως θα κοστίσει πολύ στην ομάδα του η απουσία του από το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε...

Ο έτερος επιθετικός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος σαν να έχει... εθιστεί στα γκολ. Πλέον είδηση δεν είναι όταν αυτός βρίσκει δίχτυα, αλλά όταν δεν κατορθώνει να σκοράρει. Δεν το έκανε με την ΑΕΚ, όπως και ο Ολυμπιακός και το "θύμα" για την αφλογιστία στην OPAP Arena ήταν ο Άρης. Η ομάδα του Μάντζιου ταιριάζει απόλυτα στους ερυθρόλευκους, καθώς σε 3 ματς ο Ολυμπιακός έχει ισάριθμες νίκες και 9-1 γκολ! Πέραν αυτών που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, αξίζει μια αναφορά και στους υπόλοιπους.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος χρεώθηκε το τέρμα που κόστισε στην ομάδα του για την ήττα από την ΑΕΚ, εντελώς άδικα αλλά σήμερα "έσβησε" τον Λορέν Μορόν και έκανε ένα μεστό παιχνίδι. Έδειξε ότι δεν επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και φανέρωσε την ανθεκτικότητα που χρειάζεται όποιος αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα. Σημαντικός για τη νίκη του Ολυμπιακού ήταν και ο Ομάρ Ρίτσαρντς, ο οποίος έβγαλε ασίστ και με τα ανεβάσματά του ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Άρη ενώ και αμυντικά εξαφάνισε τον πάντα ζόρικο Σουλεϊμάνοφ.

Οι Πειραιώτες έχουν και το βλέμμα τους στραμμένο στα ματς με τη Φενέρ για το... όνειρο τρελό στο Conference League και η μεγάλη άνοδος στην απόδοση του Στέφαν Γιόβετιτς είναι χαρμόσυνο νέο για τον Μεντιλίμπαρ. Ο Μαυροβούνιος έχει όλο το πακέτο, έχει βρει χημεία με τον Κααμπί και το σημαντικότερο όλων συνδυάζει δημιουργία και απειλή στο παιχνίδι του. Ραγδαία βελτίωση παρουσιάζει και ο Τσικίνιο, ο οποίος εν τη απουσία του Αντρέ Όρτα δηλώνει παρών και με τον Έσε έχουν συνθέσει ένα ισχυρότατο και αδιαπέραστο κέντρο. Επομένως, όλα βαίνουν καλά για τον Ολυμπιακό ενόψει και των πιο κρίσιμων αγώνων της σεζόν!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος από τον Ολυμπιακό λόγω Μιλουτίνοφ - Απόφαση έκπληξη Μπαρτζώκα για Ράιτ - Αλλαγή πλάνου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags