Facebook Pixel Ομάρ Ρίτσαρντς - Ολυμπιακός: Ο Ρίτσαρντς των 8.5 εκ. αφήνει πάγκο Ορτέγκα!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-09 00:10:00

Ο Ρίτσαρντς των 8.5 εκατ. αφήνει στον πάγκο και τον Ορτέγκα - Το πλάνο Μεντιλίμπαρ για το καλοκαίρι!

του Παναγιώτη Νικολάου

Η θετική εμφάνιση στη Λαμία, οι λόγοι που φέτος δεν έπαιξε καλά και τι μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι με το συμβόλαιό του...

Εξαιρετική ήταν η παρουσία τού Ομάρ Ρίτσαρντς με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη και τη Λαμία που αγωνίστηκε κολλητά, γεγονός που έχει κάνει κόσμο και κοσμάκη να ασχολείται με την περίπτωσή του.

Γιατί μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει; Πότε τελειώνει ο δανεισμός του στο Λιμάνι; Τι ισχύει με τους αριστερούς μπακ τής Νότιγχαμ Φόρεστ; Το sportdog ρώτησε, έψαξε και έμαθε τα δεδομένα και σας τα παρουσιάζει.

Φούλαμ, Ρέντινγκ και Μπάγερν Μονάχου - Μεταγραφή 8,5 εκατ. ευρώ από τη Νότιγχαμ - Συμπληρωματικός ρόλος

Ο Ρίτσαρντς άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Φούλαμ και, το 2013, αποκτήθηκε από την Ρέντινγκ - Κλαμπ που αποτελεί φυτώριο για παίκτες που στελεχώνουν στη συνέχεια μεγάλες αγγλικές ομάδες.

To καλοκαίρι του 2021, κι ενώ η χρηματιστηριακή του αξία είχε φτάσει στα 7 εκατ. ευρώ (ήταν και διεθνής με την U21 της Αγγλίας), τον απέκτησε η Μπάγερν Μονάχου - Με τη φανέλα τού γερμανικού συλλόγου είχε 17 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ με αποτέλεσμα, το καλοκαίρι του 2022, η Νότιγχαμ Φόρεστ τού Βαγγέλη Μαρινάκη να δαπανήσει το ποσό των 8,5 εκατ. ευρώ για να τον εντάξει στο ρόστερ της και να του δώσει τη θέση του βασικού.

Παρόλα αυτά ένας σοβαρός τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί ούτε λεπτό με τη φανέλα τής αγγλικής ομάδας, κι αυτός ήταν ο λόγος που έναν χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2023, αν και ο Ολυμπιακός το ίδιο διάστημα διαπραγματευόταν τη μετακίνηση του Ορτέγκα από τη Βέλεζ, τον έφερε στην Ελλάδα. Είχε αποφασιστεί ο ρόλος του να είναι συμπληρωματικός και όχι κεντρικός, προκειμένου να επιστρέψει στην ενεργό δράση αλλά σε επίπεδο πιο βατό σε σχέση με την Πρέμιερ Λιγκ.

Μόνο που ο καλός Ρίτσαρντς, ο παίκτης που έπαιξε με τη φανέλα τής Μπάγερν Μονάχου στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να αφήσει στον πάγκο τον Ορτέγκα που είδαμε φέτος στον Ολυμπιακό. Αρκεί να κάνει μια καλή προετοιμασία και, φυσικά, να αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς. Από συμπληρωματική λύση που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή, να μετατρέψει τον Ορτέγκα σε παγκίτη...

Πότε θα φύγει από τον Ολυμπιακό

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αντώνη Τσούτη, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, για να συλλέξουμε πληροφορίες για τον Ρίτσαρντς και την παρουσία του στο Νησί

"Παλαιότερα ήταν στην Ρέντιγκ, ήταν το αστεράκι της. Έχει ποιότητα. Μου έκανε εντύπωση που είχε πάει Μπάγερν. Δεν έπαιξε καθόλου γιατί ήταν τραυματίας στη Νότιγχαμ. Για αυτό είχε διώξει ο Μαρινάκης τον Σεπτέμβρη του 2022 δύο τεχνικούς διευθυντές, είχαν φέρει 30 παίκτες και οι 10 ήταν τραυματίες", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ήταν τραυματίας, δεν είχε παίξει στη Νότιγχαμ. Τον πήρε το καλοκαίρι του 2022 από την Μπάγερν και τον έδωσε στον Ολυμπιακό γιατί δεν κόλλησε στην ομάδα".

Ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται τις 30 Ιουνίου του 2024. Το ζήτημα είναι τι μπορεί να γίνει με το μέλλον του, καθώς το market value πια βρίσκεται στα 2.5 εκατ. ευρώ και στα 26 του χρόνια πολύ δύσκολα μπορεί να βρει άμεσα άλλη ομάδα στην Αγγλία. Και αναφέρουμε το "άλλη ομάδα" γιατί, τυπικά, η Νότιγχαμ έχει στο ρόστερ τον Χάρι Τόφολο που παίζει διαρκώς (τυπικός αριστερός μπακ, που κάνει τα βασικά) και τον Νούνο Ταβάρες (Πορτογάλος, με 16 εκατ. ευρώ market value) που τη νέα σεζόν αναμένεται να είναι εκείνος ο βασικός. Η θέση, δηλαδή, στη Φόρεστ είναι καλυμμένη.

Προφανώς πολλά θα κριθούν από την κατηγορία που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η Νότιγχαμ και τις καλοκαιρινές κινήσεις της ομάδας αλλά, σε κάθε περίπτωση, ο Ρίτσαρντς δεν φαίνεται ότι μπορεί να επιστρέψει και να βρει ρόλο που να τον καλύπτει στο Νότιγχαμ. Άρα γιατί να μην ανανεωθεί ο δανεισμός του για έναν χρόνο στον Ολυμπιακό, να κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και να παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Ώστε να επιστρέψει στο 2025 στο Νησί. Δεν τον πήραν και τα χρόνια, άλλωστε...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβες" Κούγια: "Δύο στημένες διαιτησίες - Να το καταλάβουν ΠΑΟ και ΠΑΟΚ - Για 0-4 η ΑΕΚ με Ολυμπιακό"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags