Facebook Pixel Απειλές & ύβρεις στον διαιτητή του ΑΕΚ-ΠΑΟ! Τον έκαψε το VAR
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-22 19:42:00

Απειλές και ύβρεις στον διαιτητή του ΑΕΚ-ΠΑΟ! Τον... έκαψε το VAR

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απειλές και ύβρεις στον διαιτητή του ΑΕΚ-ΠΑΟ! Τον... έκαψε το VAR

Είναι ένας από τους νεότερους διαιτητές στη Ligue 1! Τη φετινή σεζόν σφύριξε για πρώτη φορά γαλλικό... κλάσικο. Προκάλεσε χαμό στο Μαρσέιγ-Μονακό.

Ο Βιλί Ντελαζό ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι κορυφής μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Ο Γάλλος διαιτητής Εκλεκτός για το αθηναϊκό clasico κορυφής στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Βιλί Ντελαζό. ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA (δεν ανήκει στην elite) ενώ δεν είναι άγνωστος στην ελληνική πραγματικότητα. Τον Φεβρουάριο σφύριξε το Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός  για το Conference League (0-1), ενώ πριν τρία χρόνια είχε διευθύνει το Άρης-ΠΑΟΚ (0-1).

Νίκησε τον καρκίνο

O Ντελαζό γεννήθηκε στο Κορνιέ μία γαλλική κοινότητα  στο νομό της Άνω Σαβοΐας, στη διοικητική περιοχή της Ωβέρνης-Ρον-Αλπ, στους πρόποδες των γαλλικών Άλπεων. Ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο της προσωπικότητας του Βιλί Ντελαζό είναι, ότι αντιμετώπισε στη ζωή του ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως διαβάζουμε στα γαλλικά ΜΜΕ, ο διαιτητής της αναμέτρησης ΑΕΚ-Παναθηναϊκός σε ηλικία 20 ετών νίκησε τον καρκίνο.

Επιχειρηματίας του Real Estate

Ο Ντελαζό όταν δεν διευθύνει αναμετρήσεις εργάζεται ως κτηματομεσίτης και προγραμματιστής. To 2021 ίδρυσε την ''Delajod Promotion Immobilière'', μία οικογενειακή Επιχείρηση στο Real Estate, η οποία απασχολεί τέσσερις υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του.

Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας του, στην οποία περιγράφεται η αποστολή της, αναφέρεται, ότι ο Ντελαζό «έχει μεταφέρει τις βαθιές αξίες του επαγγέλματός του στην εταιρεία του. Το πολύ υψηλό επίπεδο διαιτησίας του επέτρεψε να αναπτύξει αναμφισβήτητες δεξιότητες, τόσο σε επίπεδο λήψης αποφάσεων όσο και στην τέχνη της διαχείρισης. Ένα αίσθημα ευθύνης, μια γεύση για πρόκληση, αυστηρότητα και αντοχή διαμορφώνουν όλες τις ενέργειές του. Έχουν διαμορφώσει την ανάπτυξη ακινήτων. Και είναι αυτή η ίδια ασυμβίβαστη, δίκαιη και ειλικρινής κατάσταση του νου που ενσταλάζει ο Βίλι Ντελαζό σε κάθε έργο ακινήτων».

Για πρώτη φορά σε γαλλικό… κλάσικο

Ο Ντελαζό είναι ένας από τους νεότερους διαιτητές στη Ligue 1. Φέτος έχει διευθύνει 24 αναμετρήσεις,  15 για τη Ligue 1, 1 για τη Ligue 2, 2 για το Κύπελλο Γαλλίας και 6 σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Το τελευταίο παιχνίδι που ορίστηκε να σφυρίξει ήταν στο Ναντ-Ρενς (0-3), στις 20 Απριλίου 2024.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 διηύθυνε για πρώτη φορά στην καριέρα του το γαλλικό κλάσικο, Παρί Σεντ Ζερμαίν-Μαρσέιγ (4-0). Εκείνη την εποχή ο γαλλικός Τύπος αναρωτιόταν γιατί δεν ορίστηκε ένας από τις παλιές καραβάνες της γαλλικής διαιτησίας, δηλαδή οι Κλεμέντ Τουρπίν, Φρανσουά Λετεσιέ και Μπενουά Μπαστιέν, οι οποίοι για πρώτη φορά από το 2020 δεν τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο ντέρμπι.

Όσον αφορά τα στατιστικά του, βάσει των δεδομένων που προκύπτουν από τα 231 ματς που έχει διευθύνει στην καριέρα του, δίνει 3,6 κίτρινες κάρτες ανά παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γάλλος διαιτητής έχει δηλώσει ένθερμος υπερασπιστής του VAR στο ποδόσφαιρο. «Γιατί πριν την εφαρμογή του, μπορούσαμε να πάμε για ύπνο μετά από ένα κλάσικο (Μαρσέιγ-Παρί) με την αίσθηση ότι κάναμε λάθος και να μην μπορούσαμε πια να βγούμε από το σπίτι», είχε δηλώσει για το θέμα της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.

Απειλές και ύβρεις λόγω Μαρσέιγ-Μονακό

Αντιδράσεις προκάλεσε η διαιτησία του Γάλλου στις 27 Ιανουαρίου στην αναμέτρηση Μαρσέιγ-Μονακό (2-2) για τη Ligue 1. Τα σφυρίγματά του ξεσήκωσαν παράπονα από πλευράς Μονεγάσκων. Όπως αναφέρεται στον γαλλικό Τύπο, απέβαλε τον κεντρικό αμυντικό της Μονακό, Γκιγιέρμο Μαριπάν, για κράτημα του επιθετικού της Μαρσέιγ Βιτίνια που έτρεχε προς την περιοχή, ενώ δεν απέβαλε τον μέσο των Μαρσεγέζων, Εμράν Σογκλό, που έκανε δολοφονικό χτύπημα στο γόνατο του Κασούμ Κουαταρά.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου του Πριγκηπάτου, Τιάγκο Σκούρο, κατέκρινε τις αποφάσεις του Ντελαζό. « Στην οπτική μου για τον αγώνα, ο διαιτητής έκανε αρκετά σημαντικά λάθη. Όταν βλέπω την κόκκινη που δίνεται στον Μαριπάν και το φάουλ που έγινε στον Κασσούμ που αξίζει μόνο κίτρινη κάρτα, λέω στον εαυτό μου ότι οι αποφάσεις του δυστυχώς είχαν μεγάλο αντίκτυπο στον αγώνα », ανέφερε ο παράγοντας.

Από τότε, η ζωή του 31χρονου ρέφερι μετατράπηκε σε κόλαση. Ο Ντελαζό δέχτηκε απειλές και ύβρεις μέσω τηλεφώνου. «Δέχτηκα ανώνυμες κλήσεις που με προσέβαλαν. Έπρεπε να αντιμετωπίσω μεγάλες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα σε σημείο να ζητήσω από την υπηρεσία επικοινωνίας μου να διαγράψει όλα τα μηνύματα μίσους », δήλωσε ο Ντελαζό εκείνη την εποχή στην εφημερίδα «Le Dauphiné Libéré». Η τιμωρία του ήταν να μην οριστεί την επόμενη αγωνιστική στη Ligue 1, ενώ δεν τοποθετήθηκε σε κάποιο ντέρμπι.

Σοκ στη Λιόν

Τον Οκτώβριο του 2023 οι αποφάσεις του στο Λιόν-Κλερμόν (1-2) τέθηκαν ξανά υπό αμφισβήτηση. Σοκαρισμένοι από την ήττα οι οπαδοί της Λιόν κατέκρινα τον Ντελαζό για το πρώτο γκολ που σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Σαμάρ Νίκολσον φαίνεται λες και έχει πάρει αγκαλιά τη μπάλα, πριν δώσει την ασίστ στον Μουχάμεντ Τσαμ, ούτε ο διαιτητής αλλά ούτε και το VAR είδαν κάποια παράβαση. Όπως ήταν φυσικό η φάση εξόργισε τους παίκτες και το επιτελείο της Λιόν.

Άρα, παρότι ο Ντελαζό δηλώνει υπερασπιστής του VAR, στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε, ότι τον... έκαψε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags