Facebook Pixel Λαμία - ΠΑΟΚ: Ισοπαλία - σοκ για τον Δικέφαλο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-24 19:11:00

Κάζο ολκής για ΠΑΟΚ στη Λαμία - Γλίτωσε τα χειρότερα στο 100ο λεπτό! (Vid)

Sportdog Team
Κάζο ολκής για ΠΑΟΚ στη Λαμία - Γλίτωσε τα χειρότερα στο 100ο λεπτό! (Vid)

Γκέλα - σοκ για τον Δικέφαλο του Βορρά, με το ματς να τελειώνει με 1-1 και οι πιθανότητες για το πρωτάθλημα μειώνονται αισθητά για τους Θεσσαλονικείς.

Η Λαμία έβαλε "φρένο" στον ΠΑΟΚ και πήρε τον πρώτο της βαθμό στα πλέι οφ, με το τελικό σκορ 1-1 να μειώνει αισθητά τις πιθανότητες τίτλου για τον Δικέφαλο του Βορρά. Σκόρερ οι Σλίβκα και Σβαμπ στις καθυστερήσεις του πρώτου και του δεύτερου μέρους αντίστοιχα, πλέον μόνο με νίκες στην Τούμπα ελπίζει για πρωτάθλημα η ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Έτσι ξεκίνησαν οι ομάδες

Η Λαμία έπαιζε ακόμη ένα ματς γοήτρου στην εξαντλητική, για αυτήν, διαδικασία των πλέι οφ και είχε πρόβλημα τελευταίας στιγμής με τον Σωτήρη Τσιλούλη, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και δεν ξεκίνησε. Έτσι η ενδεκάδα των γηπεδούχων ήταν η εξής: Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Νούνιες, Σλίβκα, Μαρτίνεθ, Κοντονίκος, Μάλτσι.

Από την άλλη πλευρά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να ξεκουράσει κομβικούς ποδοσφαιριστές του όπως ο Μεϊτέ, ο Κουλιεράκης, ο Μπάμπα Ράχμαν, ενώ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν τιμωρημένος. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια μπήκε ο Κοτάρσκι με τετράδα στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα και Σάστρε ενώ στη μεσαία γραμμή άρχισαν οι Σβαμπ και Οζντόεφ, με τον Μάρκος Αντόνιο μπροστά τους και τους Κωνσταντέλια, Ντεσπόντοφ στα άκρα της επιθετικής τριπλέτας. Στην κορυφή επέστρεψε ο Άλι Σαμάτα, ο οποίος προτιμήθηκε αντί του Μπράντον Τόμας. 

Ο Σλίβκα σόκαρε τον ΠΑΟΚ στο φινάλε του πρώτου μέρους!

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να εδραιώσει το δικό του ρυθμό και οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά επιχειρώντας να "εγκλωβίσουν" τη Λαμία στο δικό της μισό. Ήδη από το 2ο λεπτό έγιναν επικίνδυνοι, όταν ο Οζντόεφ αστόχησε σε κεφαλιά ενώ στο 7' η απόπειρα του Μάρκος Αντόνιο δεν τελεσφόρησε μιας και το σουτ του μπλόκαρε άνετα ο Κοσέλεφ. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι ήθελαν να δηλώσουν παρόντες στην αναμέτρηση και το κατάφεραν όταν στο 10ο λεπτό ο Κοντονίκος σούταρε από πολύ μακριά σε μια προσπάθεια να πετύχει το τέρμα της χρονιάς.

Η ομάδα του Βόκολου έβγαλε επιθετικότητα στο παιχνίδι και δεν έμεινε στο δικό της τρίτο, με τον Δικέφαλο να ζορίζεται εμφανέστατα όταν είχε την μπάλα στα δικά του πόδια. Στο 26' οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν το 0-1, αλλά ο Κωνσταντέλιας λάθεψε στο κοντρόλ και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία από την πάσα του Μάρκος Αντόνιο. Στο 29' ο ΠΑΟΚ έχασε τρομερή φάση. Ο Σάστρε έκανε την τέλεια σέντρα, αλλά ο Οζντόεφ δεν κατόρθωσε να πιάσει την κεφαλιά όπως έπρεπε και η μπάλα κατέληξε εκτός της εστίας του Κοσέλεφ. 1 λεπτό αργότερα, ήρθε η στιγμή της Λαμίας να απειλήσει σοβαρότατα αλλά το σουτ του Μαρτίνεθ δε βρήκε το στόχο. Ο ΠΑΟΚ ξανάγινε επικίνδυνος στο 41ο λεπτό, όταν ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα μα ο Μάρκος Αντόνιο δεν την κεφαλαιοποίησε.

Στο 45+4' ήρθε το απόλυτο σοκ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Σιμόν να κάνει το γέμισμα, τον Μάλτσι να στρώνει και τον "καυτό" Σλίβκα να σημειώνει το 1-0 λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Η τελευταία ευκαιρία ήταν ξανά για τους γηπεδούχους, με τη "φωτοβολίδα" του Κοντονίκου να περνάει ελάχιστα άουτ και τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε κατάσταση... συναγερμού!

 

Γλίτωσε την... αυτοκτονία ο ΠΑΟΚ με τον Σβαμπ στο 100'!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Στάνκο μπήκε αντί του Κορνέζου ο οποίος είχε ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς. Ο ΠΑΟΚ μπήκε "φουριόζος" στο δεύτερο μέρος και προσπάθησε να σκοράρει γρήγορα, ώστε να ελπίζει στην ανατροπή και στο 55ο λεπτό οι "ασπρόμαυροι" έχασαν τεράστια ευκαιρία. Ο Σάστρε εκτέλεσε ένα πλάγιο, ο Μάρκος Αντόνιο σούταρε από πανδύσκολη γωνία και ο Κοσέλεφ έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Αμέσως μετά ο Λουτσέσκου "επιστράτευσε" τους Μπράντον Τόμας, Μπάμπα Ράχμα και Τάισον αντί των Σαμάτα, Ράφα Σοάρες και Κωνσταντέλια.

Στο 59ο ο Ισπανός φορ του Δικέφαλου δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τέρμα την κεφαλιά που πήρε από σέντρα του Ντεσπόντοφ. Λαμία και ΠΑΟΚ προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Βόκολο να βάζει στο παιχνίδι τον Τόσιτς αντί του εξαιρετικού Κοντονίκου και τον Λουτσέσκου να αντικαθιστά τον Σάστρε με τον Γιόνι Ότο. Στο 74ο λεπτό, υπήρξε ακόμη μια σπουδαία στιγμή για τον ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Μιχαηλίδη, από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντεσπόντοφ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στη... μάχη και τον Τόμας Μουργκ στο 75', ενώ και οι γηπεδούχοι έκαναν αλλαγή με τον Αμαράλ να μπαίνει αντί του Σίντκλεϊ. 

Η Λαμία άντεχε, αλλά στο 90ο λεπτό ο Αμαράλ αποβλήθηκε και ο διαιτητής έδωσε 10 λεπτά καθυστερήσεις. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, με το σουτ του Ντεσπόντοφ να καταλήγει εκτός εστίας. Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να κάνει, έστω, το 1-1 και τα κατάφερε στο 90+10' με κεφαλιά ακριβείας από τον Στέφαν Σβαμπ, ύστερα από σέντρα του Κίριλ Ντεσπόντοφ! Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση, με τη Λαμία να κατακτά τον πρώτο της βαθμό στα πλέι οφ.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος (Στάνκο 46’), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (Αμαράλ 76’), Νούνιες, Τζανδάρης, Σλίβκα (Τερεζίου 86′), Κοντονίκος (Τόσιτς 68’), Μαρτίνεθ (Λέικ 75’), Μάλτσι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (Ότο 69’), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (Μπάμπα 57’), Οζντόεφ (Μουργκ 75’), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας (Τάισον 57’), Σαμάτα (Τόμας 57’).

Δείτε βίντεο από τον αγώνα:

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags