Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό, καθώς οι περισσότεροι έχουν "τελειωμένο" από την ομάδα τον Τούρκο προπονητή. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ακόμα και ο Αλαφούζος σκέφτεται πως δεν μπορούν να συνεχίσουν, χωρίς ωστόσο να είναι δεδομένη η απόφασή του για να χωρίσουν οι δρόμοι τους!

Αυτά αφορούν το κλίμα που υπάρχει στο Τριφύλλι. Το ζήτημα, όμως, είναι τι πιστεύει και ο ίδιος ο Τερίμ - Το αναφέρουμε γιατί υπήρχαν κι εκείνοι που περίμεναν να παραιτηθεί μόνος του ο Τούρκος όταν μέσα σε δύο αγωνιστικές έχασε μέσα από τα χέρια του το πρωτάθλημα. Κι αυτό δείχνει ότι και δεν ξέρουν καλά τον Φατίχ, αν και βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο, και δεν ρώτησαν να μάθουν για εκείνον!

Ο Τούρκος τεχνικός είναι μεν πολύ ισχυρή προσωπικότητα, που δεν "σπάει" και ξέρει πώς να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά αυτά έχουν και κάποιες συνέπειες: Δεν θα παραδεχτεί ποτέ ότι έκανε λάθος αλλά και δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να του πει τι να κάνει! Για αυτό και κάνει πάντα του κεφαλιού του, ακόμα κι αν βλέπει ότι δεν προχωράει σε καλό δρόμο η σκέψη του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, που αφορά τελικά την εικόνα του και πώς περνάει προς τα έξω, ο Τερίμ ούτε που διανοείται ότι θα επιστρέψει στην Τουρκία ως αποτυχημένος. Δηλαδή με παραίτηση πριν από τον τελικό του Κυπέλλου (όπως περίμεναν ορισμένοι!) ή, πολύ περισσότερο, με παραίτηση αν χάσει και το Κύπελλο - Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ! Η μόνη λύση θα ήταν να τον διώξει ο Αλαφούζος, αλλά ήδη ο Τούρκος έχει αρχίσει να "δουλεύει" πάνω σε αυτό το σχέδιο.

Γιάννης Αλαφούζος και Φατίχ Τερίμ

Ο Ικάρντι που δεν θα έρθει ποτέ - Οι επαφές με παίκτες και μάνατζερ - "Για αυτό θέλει δεύτερη ευκαιρία στον Παναθηναϊκό"

Το ρεπορτάζ από την πιάτσα των μάνατζερ αναφέρει ότι ο Φατίχ έχει εδώ και αρκετό καιρό επαφές με παίκτες και προπονητές, λέγοντας μάλιστα ότι τη νέα σεζόν θα βρίσκεται κανονικά στον Παναθηναϊκό - Κάτι που με βάση το συμβόλαιό του, ισχύει. Αυτό είναι που έχει μεταφέρει και στην πλευρά του Αλαφούζου μάλιστα: Αν τον κρατήσει στον Παναθηναϊκό, την επόμενη σεζόν θα ετοιμάσει ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα και, μάλιστα, με 3-4 μεγάλες μεταγραφές που μπορεί να φέρει.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο βρέθηκε στο ρεπορτάζ των Πράσινων το όνομα του Μάουρο Ικάρντι, αν και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει στην Ελλάδα ο Αργεντινός άσος με βάση το συμβόλαιο που έχει στη Γαλατά, αλλά και τις συνθήκες που συναντήσει στη γειτονική χώρα. Αυτός που θα μπορούσε να έρθει από το ρόστερ τής Τσιμ Μπομ, όπως έχουμε γράψει και σε άλλο ρεπορτάζ, είναι ο Κάρλος Βινίσιους - Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρουν πηγές από τη γειτονική χώρα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο με άριστη γνώση στο ποδόσφαιρο της Τουρκίας, που εξαρχής ήταν επιφυλακτικός με την έλευση του Τερίμ στον Παναθηναϊκό, για να σχολιάσει τις πληροφορίες που υπάρχουν για το μέλλον του.

"Δεν θέλει να φύγει αποτυχημένος, πιστεύει στον εαυτό του, έχει μεγάλο Εγώ. Αν δεν πάρει και το Κύπελλο, θα είναι κηλίδα περί παταγώδους αποτυχιας στην καριέρα του στην Ελλάδα. Ασχολούνται με αυτόν πολύ στην Τουρκία. Θέλει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν θέλει να φύγει αποτυχημένος", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Δεν πιστεύω σε τέτοιους προπονητές, θέλει σύγχρονα πράγματα το ποδόσφαιρο σήμερα και ο Τερίμ δεν θα αλλάξει για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν".

Στη Γαλατασαράι πώς τα κατάφερε τόσο καλά όλα αυτά τα χρόνια;

"Η Γαλατά είναι πιο ισχυρό μέγεθος στην Τουρκία, αλλά και το ποδόσφαιρο της Τουρκίας έτσι κι αλλιώς είναι πιο άναρχο, είναι περισσότερο αλάνας. Και ο προπονητής της Φενέρ, τις προάλλες, έβαλε 3 επιθετικούς μπροστά για παράδειγμα. Δεν είναι τακτικά συνεπής στην Τουρκία, για αυτό και παρά τα εκατομμύρια που ξοδεύουν κάθε χρόνο δεν έχουν καταφέρει να κάνουν κάτι σημαντικό στην Ευρώπη".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βινίσιους για ΠΑΟ, τον κυνηγάει ο Ολυμπιακός - Πώληση 17 εκατ. από Νάπολι!
 

Ο Φατίχ Τερίμ δίνει οδηγίες στον Παναθηναϊκό

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr