Μια είδηση με μεγάλο ενδιαφέρον έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ώρες στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού, καθώς οι Πράσινοι έχουν συνδεθεί με τον Πέδρο Μάρτινς.
Το συμβόλαιο του Πορτογάλου προπονητή, με τη μακρά και πετυχημένη θητεία στον Ολυμπιακό, λήγει μέσα στις επόμενες μέρες και δεν είναι βέβαιο ότι η διοίκηση της Αλ Γκαράφα θα επιδιώξει να το ανανεώσει.
Διαβάστε επίσης...
Κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει πιο εύκολα ο δρόμος για να έρθει στη χώρα μας, αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον από το Τριφύλλι για να συνεργαστούν μαζί του - Αλλά αν και ο Πέδρο θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα για να καθίσει στον πάγκο άλλης ομάδας πλην των Ερυθρόλευκων.
Καψούρα για την Αγγλία - Η 4άρα που τον έδιωξε από το Λιμάνι - 63+ εκατ. ευρώ πωλήσεις
Ο 53χρονος τεχνικός ψάχνει για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του, αν και γνωστή η φιλοδοξία που έχει για να βρεθεί σε αγγλικό κλαμπ - Μάλιστα, είχε φτάσει κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο με τη Χαλ, του Ατζούν, ενώ το όνομά του είχε "παίξει" και για τη Γουλβς.
Πότε έγιναν όλα αυτά; Μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, την 1η Αυγούστου του 2022, μετά από τη βαριά ήττα με 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα. Έκτοτε, βέβαια, οι Πειραιώτες έπρεπε να φτάσουν στον χειμώνα του 2024 για να βρουν έναν άξιο διάδοχό του, τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (αλλάζοντας 5 προπονητές και 3 τεχνικούς διευθυντές μέχρι εκείνη τη στιγμή!), παρόλα αυτά ο Μαρτίνς έμεινε αξιομνημόνευτος για όσα πέτυχε στον Ολυμπιακό.
Γιατί δεν είναι μόνο οι τίτλοι και η παρουσία στην Ευρώπη, αλλά και το step up που έκαναν στα χέρια του διάφοροι ποδοσφαιριστές και έφυγαν με μεγάλες πωλήσεις: Ποντένσε στη Γουλβς με 19,6 εκατ. ευρώ, Ένγκελς στη Ρεμς με 4 εκατ. ευρω, Νικολάου στην Άσκολι με 4 εκατ. ευρώ, Τσιμίκας στη Λίβερπουλ με 13 εκατ. ευρώ, Γκιγιέρμε στην Αλ Σαντ με 6 εκατ. ευρώ, Ζοσέ Σα στη Γουλβς με 8 εκατ. ευρώ, Κάιπερς στη Μέχελεν 3 εκατ. ευρώ, Μερία στην Αλ Αΐν με 1,5 εκατ. ευρώ, Σεμέδο στην Αλ Ντουχαΐλ με 3,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, έγιναν πωλήσεις 63+ εκατ. ευρώ στα χρόνια που κάθισε στον ερυθρόλευκο πάγκο ο Μαρτίνς.
"Για αυτό έπαιζε αμυντικά ο Πέδρο Μαρτίνς - Δεν είναι πισωγύρισμα το Κατάρ - Μπραχίμι και Φαμπρίτσιο Ντίαζ για Παναθηναϊκό"
Για να καλύψουμε αρτιότερα το ρεπορτάζ, το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σιώρη, μοναδικό στην Ελλάδα που έχει τόσο εξειδικευμένη γνώση στο αραβικό ποδόσφαιρο, για να μάθουμε τι έκανε στην Αλ Γκαράφα ο Μαρτίνς.
"Έπαιζε αμυντικά στο Κατάρ, δηλαδή θυσίασε επιθετικό στη θέση ξένου, για να δώσει θέση ξένου παίκτη σε αμυντικό. Έπαιζε 5-3-2 συνήθως η 5-4-1 γιατί ήξερε ότι στο Κατάρ βάζουν πολλά γκολ και ήθελε να προφυλαχθεί από αυτό. Στο τέλος όμως αυτοκτόνησε στη μάχη τού πρωταθλήματος. Στα τέσσερα τελευταία ματς είχε δύο ήττες, μια νίκη και μια ισοπαλία. Δύο ήττες που ήρθαν από ομάδες που ήταν στη μέση τής κατηγορίας και κάτω", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.
Το μέγεθος της Αλ Γκαράφα, ως κλαμπ, ποιο είναι;
"Είναι ένας αντίστοιχος ΠΑΟΚ για την Ελλάδα. Στο εγχώριο Κύπελλο είχε αυτοχειρία και εκεί, που έχασε από τον Ζαρντίμ με 2-1, ενώ και στο Κύπελλο του Εμίρη αποκλείστηκε από κατώτερη ομάδα στα πέναλτι. Ο Πέδρο Μαρτίνς που τον κουβαλούσε ο Μπραχίμι πάνω του σε όλη τη σεζόν με 21 γκολ, στο τέλος δεν τα κατάφερε".
Θεωρείς ότι βρίσκεται σε προπονητική άνθηση ή ήταν πισωγύρισμα η θητεία του εκεί;
"Δεν είναι πισωγύρισμα, και ο Νούνο Εσπίριτο έφυγε από την Αλ Ιτιχάντ και πήγε στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Υπάρχουν ξένοι παίκτες στο πρωτάθλημα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Έτσι όπως κατέληξε η χρονιά στην Αλ Γκαράφα, είναι αποτυχία. Δεν βγήκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας, αλλά στη δεύτερη κατηγορία διοργάνωσης".
Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που, αν και εφόσον υπέγραφε στον Παναθηναϊκό, θα μπορούσε να τους φέρει μαζί του;
"Ο Μπραχίμι είναι τέτοια αξιόλογη περίπτωση, που έχει γραφτεί για την Αλ Αχλί Τζέντα, ενώ σε καλή ηλικία και με προοπτική είναι και ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος Φαμπρίτσιο Ντίαζ, αν και είχε δώσει 6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει".