Μια ενδιαφέρουσα από την Ιταλία έχει προκαλέσει θόρυβο τις τελευταίες ώρες στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι η Κάλιαρι φαίνεται ότι έχει στη λίστα της τον Ραζβάν Λουτσέσκου για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει μέσω του sportdog o Ευάγγελος Μίχος, υπάρχει buy out ύψους 2 εκατ. ευρώ για ομάδες της Ιταλίας - Χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι αν βρεθεί ομάδα για να τα δώσει, ο Ρουμάνος προπονητής θα αποδεχτεί να φύγει για λογαριασμό της Κάλιαρι. Ο Ραζβάν όπως σας έχουμε γράψει στο Sportdog.gr μπορεί να θέλει κάποια στιγμή να κάνει το άλμα στο κορυφαίο επίπεδο, όμως αυτό θα γίνει μόνο εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά ο Ιβάν Σαββίδης και δώσει το "οκ". Αυτή είναι η συμφωνία των δύο ανδρών, ασχέτως της ρήτρας.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε τις σχέσεις που έχει η οικογένεια του Λουτσέσκου με την Ιταλία, αλλά και τη γνωστή επιθυμία τού Ραζβάν για να βρεθεί, κάποια στιγμή, σε ομάδα της Serie A -  Αν και η Κάλιαρι, με βάση την εικόνα τής τελευταίας αγωνιστικής περιόδου που "έσωσε" την κατηγορία την προτελευταία αγωνιστική, δεν φαίνεται να μπορεί να δώσει κίνητρο ούτε ως υπόθεση εργασίας στον Λουτσέσκου που κατέκτησε πρωτάθλημα φέτος, έφτασε για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια στους "8" τού Conference League.

"Πληρώνει το buy out η Κάλιαρι - Πόρτα για μεγαλύτερο σύλλοσο στην Ιταλία - Φιορεντίνα, Μόντσα και Μπολόνια"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο-expert τού ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιάννη Γιαννούλα, για να συλλέξουμε νέες πληροφορίες. 

"Μπορει να δώσει 2 εκατ. ευρώ για το buy out η Κάλιαρι. Ο Λουτσέσκου είναι προπονητής και χαρακτήρας παθιασμένος. Σε ομάδα όπως η Κάλιαρι, σε νησί που ζει για την ομάδα και το ποδόσφαιρο, θα μπορούσε να του δώσει κίνητρο και να ταιριάξει με το κλαμπ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Το μπάτζετ της ομάδας λέγεται ότι είναι στις προθέσεις της ιδιοκτήτριας οικογένειας να το ανεβάσει. Όσο καλή αναγνωρισιμότητα και να έχει ο ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα Ελλάδας, όπως και το γεγονός ότι έχει φτάσει δύο φορές στους 8 του Conference League, η Κάλιαρι θα μπορούσε να αποτελέσει την πόρτα για μεγαλύτερο πάγκο στην Ιταλία".

Υπάρχουν άλλες ομάδες, μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ιταλία, που θα μπορούσαν να δείξουν ενδιαφέρον;

"Η Φιορεντίνα, που δεν θα συνεχίσει με τον Ιταλιάνο (αν και λέγεται ότι έχει κλείσει τον Παλαντίνο), η Τορίνο επίσης ψάχνει για προπονητή. Η οικογένεια Λουτσέσκου έχει παράδοση στην Ιταλία. Στη Serie A θα υπάρξει ντόμινο με τους προπονητές, αδειάζει ο πάγκος της Μόντσα και της Μπολόνια επσης".

«Πόρτα σε Μπεσίκτας, μόνο για Ιταλία αφήνει τον ΠΑΟΚ»

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο ρεπορτάζ τού ΠΑΟΚ το δημοσίευμα από την Τουρκία, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Σεκρν Ντικμέ στo "Sports Digitale", και αναφέρει ότι η Μπεσίκτας είχε επαφή τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από την άκρη του πάγκου, η σεζόν για τους Τούρκους ολοκληρώθηκε με υπηρεσιακό προπονητή και, φυσικά, τώρα υπάρχει η αναζήτηση του επόμενου. Με αποτέλεσμα να υπάρξει ανησυχία στη Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός ότι ο Δικέφαλος κατέκτησε το πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν θα έχει την ευκαιρία για να διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους τού Τσάμπιονς Λιγκ, προφανώς είναι πολύ σημαντικό κίνητρο. Αλλά παρόμοια ήταν η κατάσταση και το καλοκαίρι του 2019, όταν ο Δικέφαλος ήταν πρωταθλητής, ο Λουτσέσκου είχε αρχίσει την προετοιμασία και, λίγες μέρες μετά, στις 28 Ιουλίου, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί - Και την 1η Αυγούστου είχε ανακοινωθεί από την Αλ Χιλάλ.

Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον ότι στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει αναφορά ότι στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης το buy out είναι στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα είναι στα 4 εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μια κάποια... περίφραξη για τον Ρουμάνο προπονητή, αν και δεν προκύπτει από πουθενά ότι σκέφτεται να φύγει.

"Δίνει 4 εκατ. ευρώ η Μπεσίκτας - Μόνο για Ιταλία φεύγει ο Λουτσέσκου - Μένει ΠΑΟΚ ακόμα κι αν πληρώσουν ρήτρα"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, για να συγκεντρώσουμε χρήσιμες πληροφορίες/εκτιμήσεις γύρω από το θέμα.

"Θα μπορούσε να δώσει αυτό το ποσό η Μπεσίκτας αν ήταν σίγουρη ότι θα της κάνει τη δουλειά της", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Πήραν το καλό εισιτήριο για το Europa League, αλλά αυτό δε νομίζω να είναι κίνητρο για τον Λουτσέσκου".

Τι θεωρείς ότι θα γίνει;

"Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει ο Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ - Αν το κάνει θα είναι μόνο για την Ιταλία. Ειδικά όπως εξελίχθηκε η σεζόν φέτος, δεν θα φύγει. Υπάρχει στήριξη, καλό κλίμα. Θεωρώ ότι δεν θα φύγει ακόμα κι αν οι Τούρκοι πληρώσουν τη ρήτρα του".