Το όνομα του Μαουρίτσιο Σάρι έχει εμπλακεί τις τελευταίες ώρες με τον Παναθηναϊκό (τις τελευταίες ημέρες υπάρχει το ρεπορτάζ στην Ελλάδα - Αντίθετα, στην Ιταλία, κυκλοφορεί 15-20 μέρες το συγκεκριμένο σενάριο!), καθώς ο 65χρονος προπονητής βρίσκεται χωρίς ομαδα και εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι Πράσινοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχουν δώσει ποτέ, επί Αλαφούζου, για να φέρουν τον νέο προπονητή τους. Μπορεί αυτός να είναι ο Σάρι, με το ετήσιο κασέ στα 3,5 εκατ. ευρώ (την περίοδο που ήταν στη Γιουβέντους);

Επίσης, μπορεί να βρει κίνητρο στο ελληνικό πρωτάθλημα στα 65 του χρόνια, μετά από τις θητείες σε Νάπολι, Γιουβέντους και Λάτσιο, ειδικά από τη στιγμή που, όπως αποκαλύπτει στο sportdog ο Ευάγγελος Μίχος, είναι υποψήφιος για Μπολόνια, Σεβίλλη αλλά και ομάδα της Premier League;

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, που αναλύει αγώνες για το ιταλικό ποδόσφαιρο και έχει άριστη γνώση τού τι συμβαίνει εκεί, προκειμένου σχολιάσει το ρεπορτάζ και να το εμπλουτίσει με νέες πληροφορίες.

"90+ γκολ της σεζόν με Σάρι - Σύγχρονο ποδόσφαιρο - Δεν υπολογίζει το κόστος"

"Τον ξέρει όλη η Ευρώπη τον Σάρι, πρέπει να του έχεις μια κούτα τσιγάρα δίπλα του γιατί είναι μανιώδης καπνιστής. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική με τον Σάρι, προπονητής που έκανε σε σχετικά μεγάλη ηλικία το ξεπέταγμα. Με πρώτη επιτυχία να ανεβάσει την Έμπολι στη Serie Α το 2012, να την κρατήσει για μια τριετία στην κατηγορία και το 2015 να κάνει το μεγάλο άλμα για τη Νάπολι. Το 2015-18 η Νάπολι έπαιξε φανταστική μπάλα με το κλασσικό 4-3-3 και τελείωναν τις σεζόν με 90+ γκολ - Την τελευταία χρονιά έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο, αλλά είχε καταλήξει στη Γιουβέντους ο τίτλος", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε: "Πάρα τα 65 του χρόνια παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο, αν έχει κατάλληλα υλικά μπορεί να παρουσιάσει πολύ ελκυστικά πράγματα".

Μπορεί να βρει κίνητρο στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Το ζήτημα είναι πώς θα προσαρμοστεί στο να έρθει στην Ελλάδα. Κίνητρο θα μπορούσε να βρει, είναι προπονητής που δεν θέλει ειδική μεταχείριση μεν αλλά δεν διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με τα αφεντικά του. Λέει τα πράγματα ευθεία και στο πρόσωπο, δεν γνωρίζει μέσες καταστάσεις, είναι εκρητικός στη συμπεριφορά του και φέτος ήρθε σε ρήξη με τη διοίκηση της Λάτσιο και δε δίστασε να υποβάλλει παραίτηση λίγο πριν το τέλος. Παίρνει ευθείες αποφάσεις, χωρίς να υπολογίσει το κοστος".

"Αυτό ακούγεται για τον Αλαφούζο - Σπρώχνει ο Ολυμπιακός - Αταμάν του ποδοσφαίρου"

Είναι προπονητής που χρειάζεται μεγάλο μπάτζετ;

"Προέρχεται από σπουδαία συμβόλαια, στη Γιουβέντους είχε κασέ στα 3,5 εκατ. ευρώ. Θέλει μεγάλο μπάτζετ. Ακούγεται ότι φέτος ο Αλαφούζος, μέσω και των χορηγιών που αναμένεται να προκύψουν, θα δώσει πολλά χρήματα στον Παναθηναϊκό. Ευρύτερα η ευρωπαϊκή επιτυχία του Ολυμπιακού μπορεί να σπρώξει όλες τις ομάδες στο να δώσουν περισσότερα χρήματα και να επενδύσουν".

Μπορεί να φέρει παίκτες από την Ιταλία στον Παναθηναϊκό;

"Θεωρώ ότι θα μπορούσε να επιλέξει παίκτες από μικρότερες ομάδες τού πρωταθλήματος της Ιταλίας. Μακάρι να έρθει, είδαμε ότι οι ομάδες χρειάζονται προπονητές με προσωπικότητα, ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο χρειάζεται τον δικό του Αταμάν. Που θα πει τα πράγματα όπως είναι και συν τοις άλλοις η ηλικία του δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας - Ο Μεντιλίμπαρ είναι 63 ετών και κέρδισε το Conference League, η Αταλάντα με τον 66χρονο Γκασπερίνι κέρδισε το Europa League και ο Αντσελότι στα 65 είναι κοντά στο να κατακτήσει το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης".