Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία από την Ισπανία απασχολεί τις τελευταίες ημέρες το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, καθώς ο Ντιέγκο Σιμεόνε φέρεται να έχει στα ραντάρ του τον Σαντιάγκο Έσε.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Αντόνιο Κορδόν είχε εισηγηθεί την απόκτηση του 22χρονου άσου (21 ετών τότε!), καθώς είναι γνωστό ότι ο Ισπανός παράγοντας του ποδοσφαίρου έχει τρομερές διασυνδέσεις στη Λατινική Αμερική. Οι Πειραιώτες είχαν πληρώσει 4 εκατ. ευρώ στην Ουρακάν για το 90% των δικαιωμάτων του παίκτη, και έχει μείνει και ένα 10% στην πρώην ομάδα του σε περίπτωση πώλησης.

Γιατί ο Έσε, προφανώς, έκανε το πέρασμα στην Ευρώπη μέσω των Πειραιωτών, για να βρεθεί κάποια στιγμή σε ένα από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της ηπείρου. Με το ισπανικό, λόγω γλώσσας και συνθηκών, να είναι προφανώς από τα πρώτα υποψήφια για εκείνον - Αν και φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την Αγγλία (Τσέλσι, Λέστερ) και την Ιταλία (Μίλαν, Μπολόνια).

Προέρχεται από μια εκπληκτική σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καταγράφοντας συνολικά 50 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (συν 1 γκολ και 3 ασίστ), με αποτέλεσμα μάλιστα να επιβραβευτεί για αυτη την παρουσια του με κλήση στην προεπιλογή της Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπορεί ο Ντιέγκο Σιμεόνε να δώσει χρήματα για να πάρει τον παίκτη από τον Ολυμπιακό; Οι Πειραιωτες, προφανώς, έχουν αποδείξει ότι είναι ομάδα που πουλούν - Και το κάνουν στη σωστή στιγμή και με το κατάλληλο ποσό. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Έσε, ακούγεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει για λιγότερα από 20 εκατ. ευρώ.

"18 εκατ. για χαφ η Ατλέτικο - Δεν είναι ακόμα για αυτό το επίπεδο ο Έσε - Δεν βάζει τη μεταγραφή"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, αναλυτή αγώνων στο ισπανικό ποδόσφαιρο, για να δούμε τι ισχύει με το θέμα.

"Φαίνεται λίγο τραβηγμένο το ρεπορτάζ. Τον περασμένο Γενάρη δαπάνησε 18 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την Αρτούρ Βερμίν από την Αντβέρπ, που παίζει στην ίδια θέση με τον Έσε, και τον έβαλε να παίξει ελάχιστα. Δεν τον έβαζε ούτε στα τελευταία ματς, που ήταν αδιάφορος. Είναι περίεργος ο Σιμεόνε", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Μπορεί ο Έσε να βρεθεί στην Ατλέτικο;

"Δεν είναι ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Αλλά, επιμένω, ο Σιμεόνε δεν βάζει τον Βερμίν, θα αποκτήσει έναν παρόμοιο παίκτη, με παρόμοιο ποσό, στην ίδια θέση".

Θα υπάρξουν αλλαγές το καλοκαίρι;

"Θα γίνουν πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ της Ατλέτικο, το γνώριζαν από όταν αποκλείστηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ. Για παράδειγμα θα φύγει, σίγουρα, ο Λεμάρ".