Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα γίνει μεγάλη μάχη για την είσοδο των υποψηφίων, οι οποίοι «τρέχουν» για την εξασφάλιση της ψήφου του λαού και μεταξύ των υποψηφιοτήτων που ξεχωρίζουν, είναι αυτή του δημοσιογράφου-αθλητικογράφου, Νίκου Πετρουλάκη, ο οποίος κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αποτελεί έκπληξη η απόφασή του να μπει στην πολιτική, αν και η παρουσία του επί 38 χρόνια στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και η ενασχόλησή του με τα αθλητικά, τον καθιστούν ως τον πιο γνωστό υποψήφιο, πανελλαδικά, στο ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Λύσης».

Ο ίδιος, απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε…

 Κύριε Πετρουλάκη, πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

-“Δεν είμαι πολιτικός φυσικά και δεν είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με την πολιτική, έως και πριν από 4 χρόνια. Όταν άρχισα να παρακολουθώ από κοντά τις αναρτήσεις και τα «πιστεύω» του Κυριάκου Βελόπουλου, διαπίστωσα μια ταύτιση απόψεων με τη δική μου φιλοσοφία για την ζωή και την κοινωνία, όπως και το ίδιο διαπίστωσαν και πολλοί άλλοι ακροατές, τηλεθεατές, αναγνώστες, φίλοι και συγγενείς μου. Αποφάσισα να παρακολουθήσω από πιο κοντά τις προτάσεις της «Ελληνικής Λύσης» για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και διαπίστωσα μια σταθερή γραμμή, από την οποία δεν παρέκκλινε καθόλου, κατέθετε και καταθέτει ακόμη και σήμερα, πρόγραμμα για όλα τα θέματα, το οποίο πρόγραμμα βρίσκεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Κόμματος, είναι ευθύς και αποφασιστικός αρχηγός, με άποψη και δεν φοβάται να πει την αλήθεια. Όλα αυτά, με οδήγησαν στο να ακολουθήσω αυτή την πρόταση και να συστρατευθώ στην προσπάθεια των Ευρωεκλογών, ευχαριστώντας τον κ. Βελόπουλο, για την τιμή που μου έκανε, να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Λύσης», για τις εκλογές της 9ης ΜαΊου». 

Γιατί συμμετέχετε στις Ευρωεκλογές και όχι στις βουλευτικές;

«Γιατί δεν με εμπνέει η ελληνική Βουλή, όπου οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται με κομματική πειθαρχία, ενώ την ίδια στιγμή, στην Ευρωβουλή, ίσως παίρνονται πολύ πιο σοβαρές αποφάσεις για την πατρίδα μας κι αυτό είναι κάτι που μου δημιουργεί την ανάγκη και την επιθυμία να προσφέρω για το καλό της Ελλάδας, με δυνατή φωνή, στο Ευρωκοινοβούλιο».

Γιατί επιλέξατε να πολιτευτείτε με τον συνδυασμό τού Κυριάκου Βελόπουλου;

«Γιατί είναι το μόνο Κόμμα, που κάνει δυναμική αντιπολίτευση και στηλιτεύει όλα τα «εγκλήματα» που έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια, ζητώντας επιτακτικά, να εφαρμοστούν άλλα μέτρα για τον λαό, άλλη πολιτική για τα εθνικά θέματα, αλλά και η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της, χωρίς παρεμβάσεις, για το έγκλημα των Τεμπών, όπου 57 ψυχές περιμένουν την δικαίωσή τους, όπως και οι γονείς και συγγενείς τους, αλλά η δικαιοσύνη κινείται με ρυθμούς… τραυματισμένης χελώνας, για να πάρει αποφάσεις και να στείλει στη φυλακή, όλους τους υπεύθυνους. Επίσης, οι προτάσεις της «Ελληνικής Λύσης» για την ακρίβεια είναι οι σωστές, ζητάει εδώ και χρόνια μείωση του ΦΠΑ, για να μειωθούν και τιμές των προϊόντων στα ράφια, κάτι που δεν έχει κάνει καμία Κυβέρνηση έως τώρα, με αποτέλεσμα τα χρήματα των Ελλήνων να τελειώνουν στις 15 κάθε μηνός και να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βγάλουν τον μήνα. Είμαι έτοιμος και αποφασισμένος, εφόσον ο κόσμος με επιλέξει στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, να ακούγεται μια δυνατή φωνή μέσα στην Ευρωβουλή, η δική μου φωνή, η οποία θα εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των Ελλήνων».

Θα σταματήσετε από τη δημοσιογραφία αν εκλεγείτε στην Ευρωβουλή; Φεύγει αυτό το ζιζάνιο;

«Όχι φυσικά! Δεν υπάρχει απαγόρευση  και δεν υπάρχει και περίπτωση να σταματήσω την δημοσιογραφία κατά τις βραδινές ώρες. Εάν εκλεγώ, θα φροντίσω να είμαι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις μου, να κάνω τις ερωτήσεις προς το Ευρωκοινοβούλιο και φυσικά να συμμετάσχω στις συνεδριάσεις και στις επιτροπές, αλλά το βράδυ, θα είμαι παρών στις αθλητικές και πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και στις ιστοσελίδες μου».

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πρωτάθλημα, ο Άρης έφτασε στον τελικό Κυπέλλου, γενικά η Θεσσαλονίκη έχει πολλούς λόγους για να γιορτάζει αυτή την άνοιξη.

-«Ο ΠΑΟΚ πήρε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα των τελευταίων 30 ετών και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας, ενώ η κατάκτηση του τίτλου είναι πανάξια, κάτι που με δικαιώνει απόλυτα, γιατί εδώ και μήνες φώναζα ότι έχει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα. Τώρα πλέον πρέπει να γίνουν 4 πρωτοκλασάτες μεταγραφές και να μείνει ο Μεϊτέ ή να πάρει καλύτερο από αυτόν, άρα πέντε παίκτες χρειάζονται για ενδεκάδα και στις θέσεις του σέντερ φορ, του αριστερού μπακ του δεξιού μπακ, του εξτρέμ και του χαφ. Τα ξέρουν καλύτερα η διοίκηση και ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Όσο για τον Άρη, ας κάνουν ένα ευχέλαιο, μια κατάρα υπάρχει και δεν μπορεί αυτή η μεγάλη ομάδα να πάρει ένα τίτλο από το 1970, ενώ τον δικαιούνταν. Στον τελικό του Βόλου, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος, ήταν πιο τυχερός και ο Άρης όμως, δεν έπαιξε όπως περίμενα να τον δω, ήταν κατώτερος του αναμενομένου και αυτό που θέλω να αναφέρω, ως συμπέρασμα από όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν μετά την απώλεια του τίτλου είναι ένα: Προσοχή, μην αυτοκαταστραφεί αυτή η ομάδα, η οποία έχει δυνατότητες και με 2-3 καλές επιλογές, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό χώρο στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η εσωστρέφεια έχει καταστρέψει ομάδες στο παρελθόν, ας φροντίσουν να αποφύγουν τις εσωτερικές έριδες στον Άρη, κι αν κανένας Αρειανός έχει να προτείνει καλύτερο επενδυτή για την ομάδα, από τον σημερινό, ας τον φέρει να τον χειροκροτήσουν όλοι. Διαφορετικά, πρέπει να σταματήσει αυτός ο θόρυβος των πληκτρολογίων, γιατί κάνει κακό στην ομάδα».