Για την περίπτωση του Γιάννη Κωνσταντέλια και το ενδιαφέρον της Σάλτσμπουργκ μίλησε ένας από τους ανθρώπους που δούλεψε στον αυστριακό σύλλογο, Ζέραρντ Μπαουμγκάρντνερ, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για Κωνσταντέλια και ενδιαφέρον Σάλτσμπουργκ: «Είναι ένα πολύ καλό ταλέντο, είναι ντριμπλαδόρος, ταχύς και ζει για το ποδόσφαιρο. Έχει όλες τις προδιαγραφές για να κάνει καριέρα. Έχω δουλέψει 10 χρόνια στη Β΄ομάδα της Σάλτσμπουργκ και γνωρίζω πως δουλεύει. Έχει σύστημα ταλέντων και τρομερό σκάουτινγκ σε όλη την Ευρώπη. Δίνει τη δυνατότητα σε παίκτες να παίξουν στην αυστριακή λίγκα που σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο της ισπανικής ή της αγγλικής αλλά παίζουν σε παιχνίδια του Champions League και κάπως έτσι τους δίνει την ευκαιρία να εξελιχθούν και να δείξουν την αξία τους. Διαθέτει ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα, οι εγκαταστάσεις είναι σε υψηλό επίπεδο και βοηθούν ένα ταλέντο να δουλέψει». 

Για το τι θα τον συμβούλευε: «Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του. Είναι βέβαιο ότι η Σάλτσμπουργκ δουλεύει καλά με τα ταλέντα αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι δυνατή ομάδα. Δεν ξέρω αν θα ήταν το καλύτερο να μείνει ή να φύγει. Θα είναι σίγουρα πιο δύσκολη η προσαρμογή αλλά η Σάλτσμπουργκ έχει δημιουργήσει όνομα που πουλάει ταλέντα».