Από το βήμα πριν το Άνφιλντ , στο προσκήνιο για την Τούμπα. Το όνομα του Τσιντέρα Ετζούκε μπήκε εμφατικά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ , ο οποίος κινείται για την ενίσχυση του, με την περίπτωση του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή να συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα , με τον γεννημένο τη δεύτερη ημέρα του 1998, εξτρέμ να έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Γεννημένος στη Ζάρια της Νιγηρίας , ένα από τα μεγάλα ταλέντα της χώρας του , έκανε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να δαπανήσει 11.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της από τη Χέρενφεν, με τον ίδιο να εξαργυρώνει έτσι τα 10 γκολ και 6 ασίστ σε 29 αγώνες, πριν ο δρόμος του τον φέρει την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο να αγωνίζεται δανεικός στην Άντβερμπ με 39 συμμετοχές, 5 τέρματα και 6 ασίστ.

Η ζωή ωστόσο δεν ήταν γεμάτη success story για τον ίδιο , ο οποίος πέρασε και στιγμές απογοήτευσης σε νεαρότερη ηλικία και όπως έχει τονίσει σε δηλώσεις του, ένιωσε πως απογοήτευσε τους οικείους του γυρνώντας πίσω στη γενέτειρα του... άπραγος.

Όταν ο ίδιος ήταν 18χρονων, υπήρχε ένα τουρνουά δοκιμαστικών από τη Λίβερπουλ με τον Ετζούκε να φεύγει για πρώτη φορά από τη χώρα του ώστε να περάσει από τις ''ακτίνες'' των ανθρώπων της Λίβερπουλ μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του, με την κατάληξη να μην είναι η αναμενόμενη.

''Μας υποδέχτηκαν θερμά στο Λίβερπουλ. Κάναμε μια πρακτική άσκηση εκεί για μερικές εβδομάδες, πήγε αρκετά καλά, αλλά μάλλον δεν ήμουν αρκετά καλός. Η Λίβερπουλ δεν ενδιαφέρθηκε και έτσι έπρεπε να επιστρέψουμε στη Νιγηρία. Ήταν εξίσου σκληρό. Αυτή ήταν η ευκαιρία που ονειρευόμουν όλα αυτά τα χρόνια και αν δεν βγει, είναι πικρή. Ένιωθα σαν να είχα απογοητεύσει τον ατζέντη μου και την οικογένειά μου'', δήλωνε ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται ψηλά στην transfer list του ΠΑΟΚ.

Προσθέτοντας, ''Αν είχα πάρει αυτή την ευκαιρία, θα ήταν μια διαφορετική ιστορία, αλλά ήταν μια καλή εμπειρία. Αυτή η χαμένη ευκαιρία έγινε πηγή κινήτρου για μένα και με βοήθησε να εξελιχθώ ως παίκτης. Είχα γευτεί την Ευρώπη και τώρα ήθελα περισσότερα''.

Η Εθνική και η κοινή παρουσία με τον Έκονγκ

Υπό τις οδηγίες του Γκέρνοτ Ρορ ο Ετζούκε έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Νιγηρίας σε ηλικία 22 ετών , 9 μηνών και 11 ημερών όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του αντιμετώπισε την Τυνησία , με τον ίδιο να παίρνει τα πρώτα 12 λεπτά δράσης ενώ από τότε μέτρησε άλλες 7 συμμετοχές σε με τη χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Από τα 7 αυτά παιχνίδια, στα έξι ήταν συμπαίκτης με τον νυν στόπερ του ΠΑΟΚ και αρχηγό της Εθνικής του, Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, έχοντας βρεθεί συνολικά μαζί στον αγωνιστικό χώρο για 228 αγωνιστικά λεπτά , μετρώντας έτσι 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Πηγή: metrosport.gr