ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ έκανε την μεγάλη ανατροπή (σχεδόν όλοι έδιναν λιγότερο από 10%πιθανότητες) αφού όχι μόνο απέρριψε την super προσφορά των 17.500.000 ευρώ συν 17,5 % ποσοστό μεταπώλησης της Σάλτσμπουργκ για τον "Ντέλια" (θα ήταν κατά 4,5 εκατ. η πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της) αλλά έπεισε και τον διεθνή μεσοεπιθετικό, ο οποίος στην πρώτη τους επαφή είχε εκφράσει την επιθυμία να του δοθεί μεταγραφή, βλέποντας την αυστριακή ομάδα ως step καριέρας!

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αυτό που έκανε ο Ιβάν ήταν το σωστό! Εδώ που τα λέμε και ο Σαββίδης περισσότερο συναισθηματικά/ως οπαδός αποφάσισε στην προκειμένη περίπτωση παρά τεχνοκρατικά! Κακά τα ψέματα για τους φίλους των Πρωταθλητών Ελλάδας η παραμονή του Κωνσταντέλια θα αποτελέσει την καλύτερη...καλοκαιρινή μεταγραφή!!! Χωρίς ίχνος βερμπαλισμού, από τον Οργανισμό ΠΑΟΚ μόνο ο πρόεδρος/ιδιοκτήτης του αφουγκράστηκε την καθολική επιθυμία του ΠΑΟΚτσηδικου λαού για ΜΗ ΠΏΛΗΣΗ του "νέου Κούδα", βάζοντας το θέλω πάνω από το πρέπει!!! Οπότε το "ΌΧΙ"  του ισοδυναμεί με ΕΥΓΕ από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Στον Ιβάν αλλά και στον Κωνσταντέλια,  που συμφώνησαν να απορρίψουν τις προσφορές της Σάλτσμπουργκ και συνολικά 25.500.000 ευρώ!!! Κάτι αντίστοιχο πάντως είχε συμβεί και με την περσινή Πρωταθλήτρια ΑΕΚ, με τον Μελισσανίδη να λέει "Όχι" στα 22.500.000  ευρώ της Λάνς για την πώληση του Λιβάι Γκαρσία. Ο τελευταίος όμως, δεν έκανε την ίδια σεζόν, έβγαλε πολλούς και συχνούς τραυματισμούς, η ομάδα του δεν πήρε τίτλο και η δική του τιμή πλέον δύσκολα θα πιάσει έστω 10 εκατομμύρια. Τι, όχι;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ: Έχει μια σπάνια ιδιαιτερότητα για Έλληνα ποδοσφαιριστή, επιπέδου παλιού... Χατζηπαναγή. Δημιουργεί νέους φιλάθλους του ΠΑΟΚ αλλά και ενώνει φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα!!! Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με τον 21χρονο Βολιώτη "μάγο της μπάλας" και δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τον ΠΑΟΚ, όποιον και να έπαιρνε στην θέση του. Αγωνιστικά ο "Ντέλιας" τη σεζόν που πέρασε ολοκλήρωσε την ωρίμανση του : βελτιώθηκε στο παραγωγικό/εκτελεστικό κομμάτι του κι από εκεί που έπαιζε για την χαρά του παιχνιδιού έγινε και Πρωταθλητής. Προφανώς και ο Σαββίδης έπεισε τον Κωνσταντέλια ότι το "επόμενο επίπεδο" στην καριέρα του μπορεί να περιμένει αφού ο κύκλος του στον ΠΑΟΚ δεν έχει κλείσει ακόμη. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα δέλεαρ/απόδειξη, το μόνο που λείπει από τον ΠΑΟΚ. Αν στα τέλη Αυγούστου τα καταφέρουν, να περάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, τότε πιθανότατα να βρεθεί και καλύτερο κλαμπ (από ανώτερο πρωτάθλημα) για να φύγει με μεταγραφή ο παίκτης  και με καλύτερους όρους για τον ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας παράλληλα πως δεν είχε φτάσει στο πικ του. Ναι, αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και στην τρέχουσα,  μακρά καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, που κλείνει τον Σεπτέμβριο!! Συμπέρασμα; Ο χαρισματικός Κωνσταντέλιας σίγουρα δεν θα πάει στη Σάλτσμπουργκ, αλλά κανένας δεν ξέρει για πόσο καιρό θα τον βλέπουμε με την ασπρόμαυρη φανέλα! Για ακόμη 3 μήνες, για 6 μήνες, για 1 χρόνο ; Όσο επιπλέον μείνει κέρδος θα 'ναι για τον ΠΑΟΚ και για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά όλοι αντιλαμβάνονται πως τέτοιο ταλέντο δεν μπορείς να το κρατήσεις στην Τούμπα. Αργά ή γρήγορα θα... συμβεί!