Την περίπτωση του 22χρονου αμυντικού μέσου από την Ακτή Ελεφαντοστού, Μοχάμεντ Ζουγκρανά, έχει στη λίστα της ΑΕΚ, ως μια λύση με potential. Απο τη στιγμή που το θέμα τού Χουάνγκ Ιν-μπομ δεν πρόκειται να προχωρήσει για την Ένωση, οι άνθρωποι του συλλόγου φαίνεται ότι θέλουν να επενδύσουν στην περίπτωση ενός ποδοσφαιριστή που ήδη το όνομά του υπάρχει στα μπλοκάκια ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ο Ζουγκρανά είναι διεθνής με την ανδρική εθνική ομάδα και από το καλοκαίρι τού 2023 παίζει στο πρωτάθλημα της Αλγερίας με τη φανέλα της MC Algiers - Φέτος είχε 4 γκολ και 2 ασίστ σε 30 συμμετοχές. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2027 (αν και υπάρχει πληροφορία που αναφέρει ότι έχει υπογράψει μέχρι το 2028), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ισχυρή δέσμευση με την νυν ομάδα του.

Eίναι παίκτης που καταπίνει αμέτρητα χιλιόμετρα στα χαφ, πρεσάρει, βγάζει σωστά την ομάδα του μπροστά, ενώ έχει πολύ καλή πάσα - Τυπικά θυμίζει σε σουλούπι και στιλ παιχνιδιού, τον Αγκιμπού Καμαρά του Ολυμπιακού.

Το market value τού παίκτη είναι κάτω από το 1 εκατ. ευρώ και η ομάδα του δεν θα έλεγε κάποιος ότι πουλάει ακριβά, το ακριβώς αντίθετο μάλιστα καθώς δεν έχει πουλήσει ποτέ πάνω από 1,1 εκτ. ευρω, άρα δεν είναι απίθανο να προχωρήσει - Αν και υπάρχει ενδιαφέρον από την Μπορντό για να τον αποκτήσει. Μάλιστα, η πληροφορία από τη Γαλλία αναφέρει ότι ήδη έχει καταθέσει πρόταση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του, γεγονός που θα δυσκολέψει την προσπάθεια της Ένωσης.

"Κλασσικός Αφρικανός - Τρεξίματα στο κέντρο - Θα τον συμβουλέψουν να πάει στη Γαλλία"

Το sportdog συμβουλεύτηκε τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σιώρη, που αναλύει αγώνες στο αραβικό και αφρικανικό ποδόσφαιρο, για να μας δώσει χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να ανανεώσουν και να ενισχύσουν το ρεπορτάζ.

"Ποιοτικά το πρωτάθλημα της Αλγερίας δεν είναι τίποτα ιδιαίτερα, αλλά η ομάδα του έχει κάνει φανταστική σεζόν φέτος και κέρδισε το πρωτάθλημα εύκολα", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Κλασσικός Αφρικανός είναι, για το κέντρο, με τρεξίματα κ.λπ".

Θεωρείς ότι μπορεί να έρθει στην ΑΕΚ;

"Ο προπονητής της ομάδα του, ο Πατρίς Μπομέλ, είναι Γάλλος και πιστεύω ότι θα τον συμβουλέψει να πάει στη Γαλλία, αφού υπάρχει το ενδιαφέρον της Μπορντό".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr