Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι από σήμερα το νούμερο 1 συζήτησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφού μπαίνει στη Super League ως ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρία SeaJets, η οποία από το 1989 διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως.

Ο Mr SeaJet έχει αναρριχηθεί τα τελευταία χρόνια στη λίστα Ελλήνων εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, δεδομένου ότι εταιρεία του διαθέτει 29 επιβατηγά πλοία, τα περισσότερα από τα οποία είναι ταχύπλοα και συνδέει 50 νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Η πορεία της Seajets στη ναυτιλία ξεκινά το 1989, την οποία συνίδρυσε ο Μάριος Ηλιόπουλος μαζί με τον πατέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλο και η εταιρεία επεκτείνει συνεχώς τον στόλο της και σήμερα καλύπτει πάνω από 400 συνδέσεις λιμανιών από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και την Κρήτη για τα νησιά των Κυκλάδων. Σλόγκαν της εταιρίας είναι: «O ταχύτερος δρόμος προς το Αιγαίο είναι αναμφισβήτητα η Seajet».

Ο Μάριος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε την ίδρυση του κοινωφελούς ιδρύματος «Τάκης Ηλιόπουλος», στη μνήμη του πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2022.

Ο πατέρας του παρέδωσε τη σκυτάλη που είναι βαριά

Μιλώντας ο Μάριος Ηλιόπουλος για τον πατέρα του, στην εκδήλωση στην οποία ανακοίνωσε την δημιουργία «Ιδρύματος Ηλιόπουλου» με αρχικό κεφάλαιο 2 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου, είπε:

«Ο πατέρας μου γεννήθηκε σε ένα χωριό κοντά στην Καλαμάτα. Μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια αντιστασιακή, ενάντια στον Κατακτητή, με αρχές και μεγάλη αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και πολύ αγάπη για τη ζωή, με δύο γονείς γρανίτες στη ζωή του. Μετά την οικογένεια του, λάτρευε και είχε ιδιαίτερη σχέση με το Αιγαίο και ιδιαίτερα με τις Κυκλάδες. Ήταν ερωτευμένος με τις ομορφιές των νησιών, των παραλιών, των σπιτιών, με την μυρωδιά των άγριων λουλουδιών, των φυτών, όπως τα κρινάκια στις παραλίες, το θυμάρι, αλλά και την απίστευτη μυρωδιά του ιωδίου, των καθαρών ελληνικών θαλασσών.

Πάντα έλεγε: “Εδώ βρίσκεται ο Παράδεισος, μην ψάχνετε να την βρείτε αλλού. Έχω γυρίσει όλο τον Πλανήτη. Δεν έχετε λόγο να ψάχνετε”.

Τεράστιος , εμπνευστής της ζωής, ηγέτης, σε όλα τα επίπεδα. Απλός, ταπεινός και ταυτόχρονα άρχοντας. Το καλοκαίρι το πέρναγε στη Γαύδο, σε 30 τετραγωνικά σπίτι. Μου παρέδωσε τη σκυτάλη που είναι βαριά. Πάντα έλεγε: “Ακόμα και οι αυτοκρατορίες, όταν ήταν μόνο οικονομικής φύσης, χωρίς υπόβαθρο, παιδεία, υγεία, αρχές και αγάπη, γκρεμίζονται”. Πολυτάλαντος, πολυδιάστατος. πολυμήχανος, πολυπράγμων.

Απίστευτος πατέρας, αγαπούσε την οικογένεια του, το Αιγαίο. Μέντορας, της απλής καθημερινής ζωής και των βασικών αρχών. Εμπνευστής οραμάτων και ονείρων και πάντα με όραμα. Και πάντα έλεγε: “Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά τίποτα να μην το αφήνεις στην τύχη”. Με επιμονή, με υπομονή, με πνεύμα νικητή, κατακτητή, με διορατικότητα και είχε τα επιχειρήματα στην τσέπη του και ήταν καυστικός, επίμων, αλλά ταυτόχρονα γητευτής. Με την απλότητα, την αγάπη για τη ζωή και τον θεσμό της οικογένειας.

Εγώ, ο πατέρας μου και η οικογένεια μου, έχουμε αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μας ζωής, στη μεταφορα επιβατών στο Αιγαίο. Από 12 χρονών έβλεπα τα δελφίνια της εταιρείας Ceres στον Αργοσαρωνικό και ονειρευόμουνα. Και με τα όνειρα χτίσαμε πέτρα πέτρα στα 33 χρόνια το όραμα που γίναμε σήμερα».

Τα κρουαζιερόπλοια

Εκτός από την Seajets, ο Μάριος Ηλιόπουλος, δημιούργησε την εταιρεία κρουαζιέρας Neonyx Cruises και κάνει κρουαζιέρες από τον Πειραιά για Μύκονο, Σαντορίνη, Τσεσμέ της Τουρκίας, με το κρουαζιερόπλοιο, που ταξίδευε με το όνομα Costa Magica.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος αγόρασε και διαθέτει επίσης και τα κρουαζιερόπλοια: Veendam (τώρα Aegean Majesty), το P&O Oceana (τώρα Queen of Oceans) και το Majesty of the Seas (τώρα Majesty of Oceans).

Η αγάπη για το ράλι

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Μάριο Ηλιόπουλο, αναφέρουν πως πρόκειται για έναν έντονο χαρακτήρα, που παθιάζεται με τη δουλειά του και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες αγώνες ταχύτητας έχοντας αρκετές διακρίσεις:

  • Πρωταθλητής circuit 1995, 1996
  • Πρωταθλητής Αναβάσεων Group N 1995, 1997
  • Πρωταθλητής Αναβάσεων Group A 2008
  • Πρωταθλητής Αναβάσεων Group E 2009 + 2015
  • Πρωταθλητής Αναβάσεων Formula Saloon 2016-17-18-19-20-21

Η βοήθεια στο Μάτι

Στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι η SeaJets με το Tera Jet και τους ναυτικούς της ήταν εκεί προσφέροντας βοήθεια σε πάνω από 700 ανθρώπους, διασώζοντας και μεταφέροντάς τους σε μεγαλύτερα πλοία.

Επίσης, διοργανώθηκε εκδήλωση στο Tera Jet το οποίο φιλοξένησε 500 παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών και προσέφερε το 10% του εισιτηρίου από και προς το λιμάνι της Ραφήνας με το Tera Jet από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών στο «Μάτι».

Από το 2016 προσφέρει δωρεάν μεταφορά ασθενών κατοίκων Κυκλάδων και τους επισκέπτες αυτών σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρο αυτοκίνητο. Στη Σαντορίνη συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, καλύπτοντας 55 χλμ. δρόμου από τις 31 Αυγούστου 2018.

Χορηγός στις ομάδες των Κυκλάδων

Προσέφερε δωρεάν προσομοιωτή γέφυρας πλοίου τύπου Transas Navigational Simulator Classroom NTRO 5000 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

Το ERC 2018 είχε Ελληνικό χρώμα με χορηγό τη SeaJets , το λογότυπο της οποίας κοσμούσε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή Ευρώπης 2018 Alexey Lukyanuk.

Ήταν χορηγός στις ομάδες των Κυκλάδων, Πανναξιακός, Φοίνικας Σύρου, της Κύμης στο Μπάσκετ καθώς και σε τοπικές δραστηριότητες όπως το Mykonos Run, Folegandros Sunset trail, Serifos Sunset race και Cyclades Regatta.

«Θρύλος -ως Mario- στις κοινότητες των petrolheads»

«Tότε που στη δεκαετία του ’80 οι περίοικοι γύρω από τις πλατείες του Kολλεγίου Aθηνών- από όπου αποφοίτησε και ο ίδιος- αλλά και κοντά στον θρυλικό κινηματογράφο στο Ψυχικό, Aβάνα, ακόμα θυμούνται τις παράτολμες σούζες με τις μηχανές endurο μεγάλου κυβισμού. Mεγαλώνοντας, πάθος και αδυναμία του έγιναν τα γρήγορα αυτοκίνητα. Δεν συμμετέχει απλά σε αγώνες -πλέον και ως πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, αλλά έχει γίνει… θρύλος -ως Mario- στις κοινότητες των petrolheads, για πολλούς λόγους εκτός από τις νίκες τις οποίες παίρνει (πρωταθλητής Αναβάσεων FS 2018). Αρχικά, για τον παράτολμο τρόπο που οδηγεί τα αυτοκίνητά του, από το Peugeot 206 Super 2000, στο 307 WRC, στο Ford Escort WRC που καταστράφηκε σε μια άγρια έξοδο και τα θηριώδη Fiesta και Focus, που ξεσηκώνουν τους φαν του. Έπειτα, για τις «μάχες» του με τον έτερο μεγάλο ράλιμαν Λεωνίδα Kύρκο για τον οποίο έχει πει «θα τρέχω όπου τρέχει» που έχουν γράψει ιστορία, το δικό τους «οδηγικό έπος». Και τέλος, για τα ξεχωριστά αυτοκίνητα που φέρνει στις αναβάσεις. Για παράδειγμα, άφησε όλη την Ελλάδα να… παραμιλάει, όταν στην ανάβαση Ριτσώνας έφερε ένα πανάκριβο, σπάνιο Audi R8 LMS, το οποίο οδήγησε στα όριά του, ξεσηκώνοντας τους θεατές. Και ο Mario συνηθίζει τέτοιες εκπλήξεις. Όπως αυτή που έκανε πέρυσι, στην αγαπημένη του ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος», που έχει πάρει το όνομά της από τον αδελφό του εφοπλιστή («τον γίγαντά μου», λέει ο ίδιος, αφιερώνοντάς του κάθε νίκη), οδηγώντας το Citroen C4 WRC με το οποίο Sebastian Loeb πήρε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα ράλλυ», γράφει η Έντυπη Έκδοση dealnews.gr

Η σχέση και το deal με τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Ο δυναμικός εφοπλιστής με δραστηριότητα στην ακτοπλοΐα τα τελευταία χρόνια διατηρεί στενή επαγγελματική σχέση με τον ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και το τελευταίο έτος συζητούσαν για την παραχώρηση της ομάδας, κάτι που τελικά έγινε σήμερα...

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr