Εβδομάδα σημαντικών (ίσως και ιστορικών) εξελίξεων είναι πιθανότατα αυτή που ξεκινάει για την ΑΕΚ.

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικά 24ωρα, όταν ρεπορτάζ οικονομικής ιστοσελίδας αποκάλυψε πως ο Μάριος Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης της easyjet, όχι μόνο ενδιαφέρεται για να αγοράσει την ΠΑΕ, αλλά βρίσκεται και σε προχωρημένες (αν όχι ολοκληρωμένες) συζητήσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το ρεπορτάζ ουδέποτε διαψεύστηκε από την ΠΑΕ, ωστόσο μέχρι και πριν από λίγες ώρες αυτό που έβγαινε ως… διαρροή, ήταν να κατέβουν οι τόνοι και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι άμεσα. Βέβαια, αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας διαβάζοντας τις τελευταίες 48 ώρες όλα τα ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν για το συγκεκριμένο θέμα και τα οποία θύμιζαν συνεχώς πως ο Μελισσανίδης βρίσκεται ήδη 10 χρόνια στην ομάδα και ότι θέλει κάποια στιγμή να αποχωρήσει, είναι ότι εκτός από καπνό υπάρχει και φωτιά.

Το Sportdog.gr λοιπόν έψαξε το θέμα και επιβεβαιώνει πως όχι μόνο υπάρχει απόφαση του ιδιοκτήτη της ομάδας να δώσει τις μετοχές του, αλλά έχουν γίνει ήδη και συζητήσεις (και με συνεργάτες του προφανώς και με ενδιαφερόμενους, φίλους του και μη). Εκτός από τον Ηλιόπουλο, κυκλοφόρησαν κι άλλα σενάρια τις τελευταίες ώρες, όπως αυτό με το αμερικανικό fund, αλλά και το δεύτερο με τους δύο Έλληνες εφοπλιστές, που διαβάσατε στο ρεπορτάζ του Ευάγγελου Μίχου.

Οι εξελίξεις δεν θα είναι πάντως σε καμία περίπτωση ραγδαίες, καθώς όπως αποκάλυψε το Sportdog.gr ο Μελισσανίδης όχι μόνο τρέχει τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, αλλά έχει δώσει εντολή και για δύο πολύ δυνατές μεταγραφές με… βαρβάτα συμβόλαια.

Παράλληλα όμως, έχουν γίνει και συζητήσεις για τη νέα σελίδα στην ΠΑΕ, με συγκεκριμένους και γνωστούς επιχειρηματίες. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sportdog.gr, άνθρωποι του πολύ στενού περιβάλλοντος του Μελισσανίδη, εδώ και καιρό τον… πιέζουν να απομακρυνθεί και σιγά-σιγά να χαλαρώσει, αφού η διοίκηση μίας μεγάλης ομάδας που κάνει πρωταθληματισμό, δεν είναι κάτι εύκολο. Το «αφεντικό» λοιπόν της Ένωσης φαίνεται πως τους άκουσε και πήρε τη δύσκολη απόφαση. Θα δώσει την ομάδα, αλλά σταδιακά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ο ίδιος θα βρίσκεται στην διοίκηση, αλλά θα μπουν «συμπαίκτες». Ονόματα δεν έχουν διαρρεύσει, όμως η παρουσία του Ηλιόπουλου στο νέο πλάνο επιβεβαιώνεται, ενώ αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει και ο Πέτρος Παππάς, που έχει άριστες σχέσεις με τον νυν ιδιοκτήτη, ενώ είχε ασχοληθεί ξανά με την ΑΕΚ επί Ντέμη Νικολαΐδη, βάζοντας και πολλά εκατομμύρια.

Γιατί όμως μπορεί η εβδομάδα που ξεκίνησε να είναι ιστορική και να μας κάνει σοφότερους; Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρχει μια σύσκεψη κορυφής τη Δευτέρα στην OPAP ARENA, παρουσία του ιδίου και των στελεχών της ομάδας για να δρομολογηθούν υποθέσεις που αφορούν στη μεταγραφική ενίσχυσή της. Ενδεχομένως και για να τους ενημερώσει σχετικά με όλα όσα «τρέχουν» στο ιδιοκτησιακό. Ίσως και όχι…

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr