Άρης: Παραδοσιακά ο Άρης τα, πολλά, τελευταία χρόνια κινείται έντονα στην αγορά της Ισπανίας. Έχει κάνει πολλές επιλογές ποδοσφαιριστών από εκεί, οι περισσότερες εκ των οποίων του «βγήκαν».

Όπως για παράδειγμα πέρσι, όπου κατάφερε με ένα εξαιρετικό deal, να πάρει τα δικαιώματα ενός παίκτη, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Του Λόρεν Μορόν από την Μπέτις.

Με την τελευταία υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, ο οποίος άρχισε από το περασμένο καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν εξαιρετικά σε δύο περιπτώσεις. Η ομάδα της Σεβίλλης, απομάκρυνε από το μισθολόγιό της τους Μορόν και Μοντόγια, τους οποίους δεν υπολόγιζε και ο Άρης πήρε δύο παίκτες ενδεκάδας, που εξελίχθηκαν σε πολύ σημαντικούς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Είναι πάρα πολύ πιθανό και φέτος Άρης και Μπέτις να «ελέγξουν» αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να μπουν σε μία διαδικασία μεταγραφικής συνεργασίας. Με τον πρώην τεχνικό διευθυντή των Ισπανών, Ραμόν Πλάνες, υπάρχουν εξαιρετικές σχέσεις και δεν ήταν τυχαίες άλλωστε κάποιες επισκέψεις του στην Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πλέον είναι ο Μανού Φαγιάρδο.

Η Μπέτις, που τερμάτισε 7η στη La Liga και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (Conference League) θα προσπαθήσει να… αναβαθμίσει το υλικό της, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική και να προσπαθήσει να ανεβάσει επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ κι αυτό ίσως να «γεννήσει» ευκαιρίες για τον Άρη. Σίγουρα θα υπάρξουν επαφές και θα φανεί στην… πορεία αν τελικά θα προκύψει κάποια συμφωνία ή συμφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές. Πάντως παίκτες… υπάρχουν. Άλλωστε πέρσι, εκτός από τους Μορόν και Μοντόγια έγινε κουβέντα και για άλλους ποδοσφαιριστές, που ανήκουν στην Μπέτις, αλλά για διάφορους λόγους δεν κατέληξαν σε «γάμο». Κάποιοι εξ αυτών, δεν αποκλείεται να επανέλθουν ξανά στο προσκήνιο και να αποτελέσουν μεταγραφικούς στόχους.

Από εκεί και πέρα, η δεξαμενή παικτών στην Ισπανία είναι πολύ μεγάλη και προφανώς υπάρχουν πολλές επιλογές. Συν το ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα ο Άρης έχουν γενικά καλό «όνομα» στην ιβηρική χώρα. Άλλωστε είναι πάρα πολύ οι ποδοσφαιριστές από την Ισπανία που έχουν έρθει κατά καιρούς στη χώρα μας.

Οι Κιτρινόμαυροι γνωρίζουν φυσικά ότι δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση να βρεθεί τόσο γρήγορα ένας νέος Μορόν, αλλά ήδη έχουν τσεκάρει παίκτες από την ιβηρική και κάποιοι ήδη έχουν μπει στη λίστα τους, ώστε να κάνουν κινήσεις το επόμενο διάστημα και όταν αρχίσει να υλοποιείται ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Σίγουρα είναι νωρίς να γίνει λόγος για συγκεκριμένα ονόματα, αλλά προεργασία έχει γίνει και από προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους και ίσως κάποιοι παλαιότεροι στόχοι, επανέλθουν στο προσκήνιο. Σημειωτέον, δεν αναφερόμαστε μόνο σε Ισπανούς παίκτες, αλλά κι άλλων εθνικοτήτων, που αγωνίζονται στα ισπανικά πρωταθλήματα.

Πηγή: sfina.gr